TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nye MacBook Air

Ny Apple M2 prosessor debuterer i MacBook Air.

forfatter
Publisert 06.06.22 - 20:53

Raskere, mindre strømforbruk, og bedre grafikkytelse, sier Apple om den nye M2 prosessoren. Som debuterer i den nye og redesignende MacBook Air – og en oppgradert MacBook Pro.

I følge Apple er den nye M2-generasjonen basert på en 5 nm-arkitektur, som gir opptil 100GB/s minnebåndbredde, opptil 24 GB integrert minne (opp fra 16 GB) og opptil 35 prosent bedre grafikkytelse. Og ytelsen skal være runet 18 prosent bedre sammenlignet med M1-prosessoren vi kjenner fra før.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.04.27
MacBook Air 2022

M2 er kjernen i den nye generasjonen MacBook Air, som er en komplett redesign sammenlignet med den forrige generasjonen Air. Den kileformede designen er borte, i stedet får man en paddeflat Mac i fire farger, med den magnetiske MagSafe ladekontakten, to USB-C-kontakter for tilbehør, og en hodetelefonutgang som takler tungdrevne hodetelefoner med høy impedans.

Maskinen er bare 11,3 mm og har en 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, 1080 HD FaceTime-kamera, opptil 2 TB SSD, 24 GB minne, og den har Touch ID.

MacBook Pro 13″

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.06.54
MacBook Air 13,6»

 

Vi skal ikke glemme at Apple også oppdaterte 13-tommers-utgaven av MacBook Pro. Med den samme M2-prosessoren som i den nye Air, men her får man også Apples touch bar på toppen av tastaturet.

MacBook Air 13,6, og MacBook Pro 13» med M2-arkitekturen, er tilgjengelig i løpet av juli. MacBook Air med M2 koster fra 15990 kr, mens en 13-tommers MacBook Pro med M2, koster fra 16990 kr.

«Vi gleder oss vilt til å ta i bruk M2-chipen i verdens to mest populære bærbare maskiner – MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro», sier Greg Joswiak, markedsføringssjef hos Apple. «MacBook Air har blitt designet helt på nytt rundt M2-chipen, og den har blitt tynnere, lettere og raskere med større skjerm, bedre kamera og heldagsbatteri. Den kommer i fire nydelige finisher. Det er bare med Apples chiper at vi kan lage en så tynn og lett bærbar maskin med vifteløst design og denne høye ytelsen og funksjonaliteten. 13-tommers MacBook Pro får også M2-chip, og med det følger utrolig ytelse, ProRes-akselerasjon, opptil 24 GB fellesminne og opptil 20 timers batteritid – noe som gjør vår mest bærbare avanserte maskin enda bedre.»

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde