TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye MacBook Air

Ny Apple M2 prosessor debuterer i MacBook Air.

forfatter
Publisert 06.06.22 - 20:53

Raskere, mindre strømforbruk, og bedre grafikkytelse, sier Apple om den nye M2 prosessoren. Som debuterer i den nye og redesignende MacBook Air – og en oppgradert MacBook Pro.

I følge Apple er den nye M2-generasjonen basert på en 5 nm-arkitektur, som gir opptil 100GB/s minnebåndbredde, opptil 24 GB integrert minne (opp fra 16 GB) og opptil 35 prosent bedre grafikkytelse. Og ytelsen skal være runet 18 prosent bedre sammenlignet med M1-prosessoren vi kjenner fra før.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.04.27
MacBook Air 2022

M2 er kjernen i den nye generasjonen MacBook Air, som er en komplett redesign sammenlignet med den forrige generasjonen Air. Den kileformede designen er borte, i stedet får man en paddeflat Mac i fire farger, med den magnetiske MagSafe ladekontakten, to USB-C-kontakter for tilbehør, og en hodetelefonutgang som takler tungdrevne hodetelefoner med høy impedans.

Maskinen er bare 11,3 mm og har en 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, 1080 HD FaceTime-kamera, opptil 2 TB SSD, 24 GB minne, og den har Touch ID.

MacBook Pro 13″

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.06.54
MacBook Air 13,6»

 

Vi skal ikke glemme at Apple også oppdaterte 13-tommers-utgaven av MacBook Pro. Med den samme M2-prosessoren som i den nye Air, men her får man også Apples touch bar på toppen av tastaturet.

MacBook Air 13,6, og MacBook Pro 13» med M2-arkitekturen, er tilgjengelig i løpet av juli. MacBook Air med M2 koster fra 15990 kr, mens en 13-tommers MacBook Pro med M2, koster fra 16990 kr.

«Vi gleder oss vilt til å ta i bruk M2-chipen i verdens to mest populære bærbare maskiner – MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro», sier Greg Joswiak, markedsføringssjef hos Apple. «MacBook Air har blitt designet helt på nytt rundt M2-chipen, og den har blitt tynnere, lettere og raskere med større skjerm, bedre kamera og heldagsbatteri. Den kommer i fire nydelige finisher. Det er bare med Apples chiper at vi kan lage en så tynn og lett bærbar maskin med vifteløst design og denne høye ytelsen og funksjonaliteten. 13-tommers MacBook Pro får også M2-chip, og med det følger utrolig ytelse, ProRes-akselerasjon, opptil 24 GB fellesminne og opptil 20 timers batteritid – noe som gjør vår mest bærbare avanserte maskin enda bedre.»

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spennende 'bøker' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versjoner, og maskinvaren er helt up-to-date.
Bedre videomøter på økonomisk vis Loitech Brio 300 er et rimelig webkamera, som gir bedre kvalitet på Zoom og Teams enn PC-ens innebygde kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Følg Lyd & Bilde