Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye MacBook Air

Ny Apple M2 prosessor debuterer i MacBook Air.

Skrevet av / 06.06.22 - 20:53
Nye MacBook Air

Raskere, mindre strømforbruk, og bedre grafikkytelse, sier Apple om den nye M2 prosessoren. Som debuterer i den nye og redesignende MacBook Air – og en oppgradert MacBook Pro.

I følge Apple er den nye M2-generasjonen basert på en 5 nm-arkitektur, som gir opptil 100GB/s minnebåndbredde, opptil 24 GB integrert minne (opp fra 16 GB) og opptil 35 prosent bedre grafikkytelse. Og ytelsen skal være runet 18 prosent bedre sammenlignet med M1-prosessoren vi kjenner fra før.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.04.27
MacBook Air 2022

M2 er kjernen i den nye generasjonen MacBook Air, som er en komplett redesign sammenlignet med den forrige generasjonen Air. Den kileformede designen er borte, i stedet får man en paddeflat Mac i fire farger, med den magnetiske MagSafe ladekontakten, to USB-C-kontakter for tilbehør, og en hodetelefonutgang som takler tungdrevne hodetelefoner med høy impedans.

Maskinen er bare 11,3 mm og har en 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, 1080 HD FaceTime-kamera, opptil 2 TB SSD, 24 GB minne, og den har Touch ID.

MacBook Pro 13″

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.06.54
MacBook Air 13,6»

 

Vi skal ikke glemme at Apple også oppdaterte 13-tommers-utgaven av MacBook Pro. Med den samme M2-prosessoren som i den nye Air, men her får man også Apples touch bar på toppen av tastaturet.

MacBook Air 13,6, og MacBook Pro 13» med M2-arkitekturen, er tilgjengelig i løpet av juli. MacBook Air med M2 koster fra 15990 kr, mens en 13-tommers MacBook Pro med M2, koster fra 16990 kr.

«Vi gleder oss vilt til å ta i bruk M2-chipen i verdens to mest populære bærbare maskiner – MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro», sier Greg Joswiak, markedsføringssjef hos Apple. «MacBook Air har blitt designet helt på nytt rundt M2-chipen, og den har blitt tynnere, lettere og raskere med større skjerm, bedre kamera og heldagsbatteri. Den kommer i fire nydelige finisher. Det er bare med Apples chiper at vi kan lage en så tynn og lett bærbar maskin med vifteløst design og denne høye ytelsen og funksjonaliteten. 13-tommers MacBook Pro får også M2-chip, og med det følger utrolig ytelse, ProRes-akselerasjon, opptil 24 GB fellesminne og opptil 20 timers batteritid – noe som gjør vår mest bærbare avanserte maskin enda bedre.»

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top