Nyhet

Det første mobile mesh-nettverket med 5G og WiFi 6

Orbi NBK752 gir lynrask 5G-hastighet overalt – også der du mangler fibernett.
Netgear Orbi NBK752 spread-L&B scaled
forfatter

Netgear hevder å være først på markedet med et kombinert 5G og WiFi 6 mesh-nettverk. Internett mottas fra nettleverandøren via 5G, og kobles videre til trådløse enheter med WiFi 6. Orbi NBK752 gir dermed høyere hastighet og mer stabilt nettverk der det mangler fibernett.

Wi-Fi 6-nettverket du må ha Glem de billigere mesh-løsningene. Du blir ikke fornøyd før du tar steget opp til Orbi AX4200.
Netgear Orbi RBK752 AX4200 lifestyle(2)

5G-dekningen blir stadig bedre, og med Orbi NBK752 bør man endelig kunne få hastigheter tilsvarende fibernett, gjennom luften. Hvis 5G-dekning mangler, bruker ruteren i stedet 4G-nettet.

Systemet er alt annet enn billig, men hvis alternativet er at du må betale områdets internettleverandør til å bygge ut infrastrukturen til å inkludere ditt hjem eller din hytte, så vil det bli mye dyrere.

Netgear Orbi NBK752 SIM-card-L&B scaled
Med et Nano-SIM-kort og en velvalgt datapakke fra din nettleverandør, tar Orbi NBK752 5G internett og sprer det videre med WiFi 6 til hele hjemmet. Foto: Netgear

Ruter og node

I pakken følger det med både hovedruter og en ekstra satellitt (node), som plasseres et strategisk sted i hjemmet, kontoret eller hytta, for å utvide nettverket til alle kriker og kroker. Nettverket er laget for å dekke inntil 350 kvm med pålitelig WiFi-dekning. Ønsker du et større nettverk, kan flere noder legges til.

De to enhetene kommuniserer trådløst med WiFi 6, som gjør at flere enheter kan være tilkoblet samtidig, uten at det struper hastigheten eller tilgangen. Hele familien kan dermed surfe, strømme og laste ned samtidig.

Netgear Orbi NBK752-L&B scaled
Netgear Orbi NBK752 består av ruter og node, og skal gi internettdekning til 350 kvm. Foto: Netgear

Brukervennlighet

Ruteren installeres enkelt med Orbi-appen, her kan du også administrere nettverket fra hvor som helst, pause internett på en hvilken som helst enhet, spore internettdataforbruket ditt og mer.

Sikkerhet

Ved kjøp av Orbi NBK752 får du en 30-dagers gratis testversjon av den digitale sikkerhetstjenesten Netgear Armor, som beskytter det tilkoblede hjemmet mot trusler fra nettet. Tjenesten er innebygd i ruteren, og utvides til å beskytte alle enheter i nettverket, inkludert smarte TV-apparater, sikkerhetskameraer, smarthøyttalere, m.m.

Netgear Orbi RBK752-L&B scaled
Foto: Netgear

Netgear Orbi NBK752: Pris og tilgjengelighet

Netgear Orbi 5G WiFi 6 Mesh System (NBK752) inkluderer som nevnt en ruter og en satellitt. Det kan bestilles nå, og koster – hold deg fast – 12.890 kroner.

Mer info: netgear.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.