TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Denne gir lynraskt internett

Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.

forfatter
Publisert 20.01.21 - 10:35

Er det noe korona-pandemien har vist oss, så er det at vi er løsningsorienterte skapninger, og at verden går videre selv om vi ikke får truffet folk eller kunder ansikt til ansikt. Hjemmekontor, fjernundervisning og digitale konferanser og møter har vært redningen for hele samfunnet. Men det er heller ingen hemmelighet på at sånt tærer på båndbredden! Vi er mer sårbare mot nedetid og trådløs interferens ebb noensinne, og behovet for enda mer stabilt trådløst internett har meldt seg. Netgears svar på tiltale er ruteren Nighthawk RAXE500.

Les også 6 GHz internett: Nå blir det enda raskere Er Wi-Fi 6 utdatert allerede før det har blitt allemannseie?
6 GHz, Wi-Fi 6E, wifi6e, wifi6

Nighthawk RAXE500: Første ruter med Wi-Fi 6E

Netgears nye Nighthawk RAXE500 er den første Wi-Fi 6E-ruteren på konsumentmarkedet. Teoretisk total wi-fi-hastighet er opptil 10,8 Gbit/s, takket være hjelp fra det helt nye 6 GHz-båndet. Fordi 6 GHz er helt nytt, vil frekvensbåndet også være helt uten forstyrrelser fra miljøet rundt deg, som videre gjør at realistisk hastighet bør ligge tettere opp mot teoretisk, sett i forhold ti dagens frekvensbånd på 2,4 GHz og 5 GHz.

– Spredningen av Wi-Fi i løpet av de to siste tiårene fylte først 2,4 GHz-båndet og deretter 5 GHz-båndet med Wi-Fi 4, 5 og 6. Nå åpnes det for 6 GHz-båndet, noe som i kombinasjon med Wi-Fi 6E-nettverk gir enheter som støtter standarden mulighet for å bruke store kanaler selv i tette og overbelastede områder, med høyere gjennomsnittlige datahastigheter og lavere latenstid, sier Phil Solis, forskningsdirektør hos IDC.

Latenstid er forøvrig det samme som forsinkelse, eller ping-tid, altså tiden det tar fra ruteren sender en kommando opp til en satellitt, til den mottar svar.

Netgear Nighthawk RAXE500
Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E og 6GHz bånd. Foto: Netgear

Nighthawk RAXE500 er utviklet for å gi den beste wi-fi-hastigheten og samtidig håndtere et stort antall enheter uten problemer med forsinkelse. For teknisk innvidde vil den seneste WPA3-protokollen holde nettverket beskyttet.

Wi-Fi 6E skal være kraftig nok til å håndtere både virtuell videoundervisning og strømming av 4K/8K-video, uten at det oppstår problemer eller brudd i overføringen og uansett hvor mange tilkoblede enheter man måtte ha.

Tilgjengelighet og pris

Netgear Nighthawk RAXE500 Tri-band WiFi router kommer i salg i løpet av 2021. Veiledende pris opplyses senere.

netgear.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde