Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MWC 2024: Usynlig laptop fra Lenovo

Lenovos frekke Crystal-laptop var umulig å misse - selv om det var meningen.

Skrevet av / 28.02.24 - 14:39
MWC 2024: Usynlig laptop fra Lenovo

Lenovo benyttet MCW 2024 til å vise frem en rekke PC-er for hjem og kontor, modeller som snart vil være å få kjøpt. Og alle var nye generasjoner av kjente modeller. Men den mest iøynefallende nyheten på standen i Barcelona var en konseptmodell som en gang i fremtiden kan bli et kommersielt levedyktig produkt: den krystallklare, responsive Crystal PC-en.

Crystal, som har fått det offisielle navnet ThinkBook Transparent Display Laptop Concept, er en futuristisk bærbar PC med en gjennomsiktig 17,3-tommers Micro-LED-skjerm. Den kantløse skjermen, det gjennomsiktige tastaturområdet og det «flytende» festet gjør at datamaskinen nesten forsvinner.

Crystal PC er et designkonsept, men av typen som fungerer. (Foto: Peter Gotschalk)

Ifølge Lenovo har mikro-LED-skjermen en lysstyrke på 1000 nits og høy nok kontrast til å kunne brukes utendørs. Den gjennomsiktige skjermen hadde av åpenbare grunner mindre kontrast til omgivelsene.

Den gjennomsiktige skjermen lar deg smelte sammen det digitale og det fysiske miljøet og vise bilder «i luften». Noe vi har ventet på siden Blade Runner i 1982.

Vikeligheten – med undertekster

Lenovos visjon med Crystal-PC-en går lenger enn frittsvevende bilder. Ved hjelp av Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) skal den gjennomsiktige maskinen gjøre det mulig å interagere med fysiske objekter, og gi tilleggsinformasjon om objektene på skjermen. Penn og tegnebrett gir mulighet for kreativ interaksjon med mixed reality.

Det er ikke kjent når – om noen gang – den gjennomsiktige PC-en blir tilgjengelig for kjøp.

ThinkPad T-serien

De nye modellene i ThinkPad T-serien, en av Lenovos mest vellykkede bærbare PC-er, var derimot mer håndfaste. Lenovo hadde med seg femte generasjon ThinkPad T14, T14s og T16 til Barcelona. En ny funksjon er «Communications Bar» øverst på skjermen, som inneholder et 5 Mp-kamera, støydempende mikrofoner og som også fungerer som håndtak til åpning.

De nye ThinkPad-modellene vil være tilgjengelige med Intel Core Ultra-prosessorer og opptil 64 GB RAM og 2 TB lagringsplass. ThinkPad T14 Gen 5 er tilgjengelig med skjermoppløsning på opptil 2,8K OLED, mens den større ThinkPad T16 Gen 3 er tilgjengelig med opptil 4K OLED-skjerm.

08_ThinkPad_T14_5_Luna_Grey_Intel_3Q_front_left_open_KB_display
<
>
ThinkPad T14 Gen 5. (Foto: Lenovo)

ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 – Intelligent 2-i-1

Men det handlet ikke bare om arbeidsplassen. Lenovo har også datamaskiner for hjemmekontoret. Blant annet viste de frem generasjon 4 av ThinkBook 14 2-i-1, som har en 360-graders skjerm. Selv om hengslet går hele veien rundt, er PC-en slank som en vanlig ultrabook.

ThinkBook 14 er tilgjengelig med Intel Core Ultra-prosessorer og opptil 64 GB RAM og 2 TB lagringsplass.

05_ThinkBook_14_2_in_1_4_Luna_Grey_Intel_Hero_front_facing_left 01_ThinkBook_14_2_in_1_4_Luna_Grey_Intel_Presentation
<
>
ThinkBook 14 2-in-1. (Foto: Lenovo)

ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor er en morsom og funksjonell, frittstående 14-tommers berøringsskjerm. Skjermen kobles til via USB-C og kan brukes med både PC og mobil.

ThinkVision M14t Gen 2. (Foto: Lenovo)

De nye produktene i ThinkPad- og ThinkBook-serien, samt ThinkVision-skjermen, vil alle være tilgjengelige fra mai. Priser og nøyaktige spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top