Nyhet

MSI MAG Coreliquid E: Kaldere er bedre

Kjølerne i MSI MAG Coreliquid E-serien er virkelig "coole".

Skrevet av / 19.09.23 - 10:42
MSI MAG Coreliquid E: Kaldere er bedre

MSI MAG Coreliquid E er ment for både gamere og kreative skapere, og er en serie vannkjølere. Disse er typisk mer effektive og stillegående enn rene viftebaserte kjølere, som gjør at også de som bruker PC-en sammen med et stereo- eller hjemmekinoanlegg bør foretrekke denne løsningen. Og, skulle du lure, poenget med en kjøler er at den lar prosessoren jobbe raskere uten at den blir overopphetet. Altså kan hele PC-en bli raskere med god nok kjøling.

MSI CoreLiquid E240
MSI MAG CoreLiquid E240. Foto: MSI

Solformørkelse

Utseendemessig er kjølerne inspirert av en solformørkelse, men også av «tidens gang», hva nå det betyr. MSI lover å maksimere varmeavledningen og dermed øke ytelsen. Kjølerne fungerer best sammen med et hovedkort fra MSI, og dessuten med MSI Center-appen, for å øke kontrollen brukeren har over kjølingen.

MSI CoreLiquid contact area
Foto: MSI

Større kontaktflate = bedre kjøling

Økt varmeavledningen oppnås ved å utvide kontaktflaten mellom vannkanalen og kobberbasen på vannseksjonen. Ved å gjøre den kalde kontaktflaten større, kjøles prosessoren mer effektivt.

Les også Her er høstens store spillanseringer Årets "innetid" starter snart, og hva er da bedre enn å benke seg med de beste, nyeste spillene? Disse 10 gleder vi oss mest til.

Man har også jobbet med pumpen, ved å bedre separere den varme og kalde delen og dermed øke temperaturforskjellen mellom disse. Sammen med en kraftig trefase pumpemotor gir dette raskere nedkjøling. På den måten kan prosessoren holde et høyere «turtall» uten at det går utover levetiden.

MSI E240-pump-cooling-04
Foto: MSI

MSI MAG Coreliquid E: tilgjengelighet og priser

Det finnes så langt to kjølere i serien, E240 og E360, hvor tallet står for antall millimeter lengde. MAG Coreliquid E240 i svart eller hvit koster fra ca. 1800 kroner, mens den større E360 koster ca. 2400 kroner. Begge er i salg nå.

Mer info: msi.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Oppkoblet interaktiv berøringsskjerm

Ha det bra, Cortana

Apple-1 selges på auksjon

Scroll to Top