TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Minimalistiske Dell-maskiner til hjemmekontoret

Større skjermplass og slankere kabinett. Og XPS 13 får OLED-skjerm

forfatter
Publisert 24.04.21 - 09:00

Dells serie av Inspiron-bærbare er populære på (hjemme)kontoret, og våren kommer med et nytt kull av dem i alle størrelser.

Felles for hele flokken er et helt nytt design med skjermer som går helt ut i kanten samt et større tastatur. Som noe helt nytt kommer HD-webkameraet med såkalt Temporal Noise Reduction, som reduserer pikselering og fjerner støy i bildet ved lav belysning.

Inspiron 13 (Foto: Dell)

Den nye serien består av modeller i 13″, 14″, 15″, 16″, samt en 14-tommers 2-i-1-maskin.

Inspiron 13, 14 & 15 har adaptiv kjøling, som skulle gi bedre strømstyring og ytelse. Dessuten kan batteriet lade opp til 80 prosent på 60 minutter.

Inspiron 16 Plus har som navnet antyder en skjerm i den usedvanlige størrelsen 16 tommer. Skjermen er i 16:10-formatet som gir mer plass til dokumenter sammenlignet med 16:9 widescreen. Maskinen kan for øvrig konfigureres med Nvidia Geforce GTX- eller RTX-grafikkort.

Inspiron 14 2-in-1 har 360 graders skjerm, som gjør det mulig å bruke maskinen som nettbrett når man ikke sitter ved et bord.

Dell XPS 13 leveres nå med OLED

Hittil har de populære XPS 13-modellene vært utstyrt med IPS-paneler, men nå kommer det en oppgradert versjon med OLED-panel.

OLED-utgaven leveres med 3,5K oppløsing (3456 x 2160) og touchskjerm. XPS 13 kan også leveres med 4K-oppløsning, men da med IPS-panel.

XPS 13 fås med opptil 11. generasjons Intel i7-prosessor, 32 GB DDR4-minne og 2 TB SSD-lagring.

Dell XPS 13 (Foto: Dell)

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde