TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lynraske USB-minnepenner

Lagre filer på USB like enkelt som på disk. Kingston Data Traveler Max lover opptil en gigabyte i sekundet.

forfatter
Publisert 14.07.22 - 08:30

USB-minnepenner er praktiske når man skal ha med seg filer i lomma – og når man er uten internett. Denne skribenten har alltid hatt minst én av dem på seg til enhver tid, helt siden de første fra IBM og M Systems dukket opp i år 2000. Den gang var kapasiteten på hele åtte megabytes.

Men USB-penner har alltid vært veldig trege, og aldri i nærheten av en ordentlig harddisk.

Det har minnespesialisten Kingston tatt på seg å endre med sine Data Traveler Max-enheter, som nå fås i både USB-C og USB-A-utgaver. Begge gjør nytte av den nyeste USB 3.2 Gen 2-standarden, og lover rekordhøye datahastigheter på opptil 1.000 MB/s ved lesing og 900 MB/s ved skriving. Altså en hastighet som kan sammenlignes med innebygde SSD-er. Det samme gjelder kapasiteten. Kingston Data Traveler Max fås i tre størrelser, hhv. 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Prisen ligger på rundt 2 kroner pr. gigabyte, og det loves fem års garanti på minnepennene.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend