TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lynraske USB-minnepenner

Lagre filer på USB like enkelt som på disk. Kingston Data Traveler Max lover opptil en gigabyte i sekundet.

forfatter
Publisert 14.07.22 - 08:30

USB-minnepenner er praktiske når man skal ha med seg filer i lomma – og når man er uten internett. Denne skribenten har alltid hatt minst én av dem på seg til enhver tid, helt siden de første fra IBM og M Systems dukket opp i år 2000. Den gang var kapasiteten på hele åtte megabytes.

Men USB-penner har alltid vært veldig trege, og aldri i nærheten av en ordentlig harddisk.

Det har minnespesialisten Kingston tatt på seg å endre med sine Data Traveler Max-enheter, som nå fås i både USB-C og USB-A-utgaver. Begge gjør nytte av den nyeste USB 3.2 Gen 2-standarden, og lover rekordhøye datahastigheter på opptil 1.000 MB/s ved lesing og 900 MB/s ved skriving. Altså en hastighet som kan sammenlignes med innebygde SSD-er. Det samme gjelder kapasiteten. Kingston Data Traveler Max fås i tre størrelser, hhv. 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Prisen ligger på rundt 2 kroner pr. gigabyte, og det loves fem års garanti på minnepennene.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Den beste til høyoppløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spillopplevelse, og dessuten nøytrale og gode farger rett ut av esken, så er dette skjermen for deg.
Wi-Fi 7 ruter til gaming Ruteren kommer med nytt antennedesign og nettverkshastigheter på opptil 19 Gbit/s.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ett.
lbpluss
Kaffe latte-segmentets heteste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-prosessor er den beste og raskeste bærbare i sin prisklasse. Men Apple bør oppgradere webkameraet.
Følg Lyd & Bilde