TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Lynraske USB-minnepenner

Lagre filer på USB like enkelt som på disk. Kingston Data Traveler Max lover opptil en gigabyte i sekundet.

forfatter
Publisert 14.07.22 - 08:30

USB-minnepenner er praktiske når man skal ha med seg filer i lomma – og når man er uten internett. Denne skribenten har alltid hatt minst én av dem på seg til enhver tid, helt siden de første fra IBM og M Systems dukket opp i år 2000. Den gang var kapasiteten på hele åtte megabytes.

Men USB-penner har alltid vært veldig trege, og aldri i nærheten av en ordentlig harddisk.

Det har minnespesialisten Kingston tatt på seg å endre med sine Data Traveler Max-enheter, som nå fås i både USB-C og USB-A-utgaver. Begge gjør nytte av den nyeste USB 3.2 Gen 2-standarden, og lover rekordhøye datahastigheter på opptil 1.000 MB/s ved lesing og 900 MB/s ved skriving. Altså en hastighet som kan sammenlignes med innebygde SSD-er. Det samme gjelder kapasiteten. Kingston Data Traveler Max fås i tre størrelser, hhv. 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Prisen ligger på rundt 2 kroner pr. gigabyte, og det loves fem års garanti på minnepennene.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Få den gamle PC-en på det raske nettet Netgear AXE3000 gir deg enkel tilgang til det lynraske Wi-Fi 6E med en USB 3.0-adapter.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Følg Lyd & Bilde