Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Logitech MeetUp 2 får de små rommene med i møtet

Logitech MeetUp videobar har solgt én million enheter. Nå er oppfølgeren på vei. Vi besøkte utviklingssenteret som skapte den.

Skrevet av / 22.05.24 - 15:24
Logitech MeetUp 2 får de små rommene med i møtet

Mellom hjemmekontorets webkamera og det store, kompliserte AV-systemet for store møterom finner vi videobaren – eller konferansekameraet. Med dette kan små arbeidsgrupper på opptil en håndfull personer delta i videomøter.

Det nylig lanserte Logitech MeetUp 2 er et slikt konferansekamera. Og forgjengeren, som bare het MeetUp, ble en bestselger med over en million solgte enheter. Mer enn noe annet videokonferansesystem noensinne.

MeetUp 2 er en videobar/konferansekamera for små møterom (Foto: Logitech)

Logitech MeetUp 2 er utviklet for BYOD-møter (Bring Your Own Device), der du kobler din egen bærbare datamaskin til kameraet via USB.

Noe av det som skiller konferansekameraer som MeetUp 2 fra webkameraer, er muligheten til å fokusere på enkeltpersoner og få dem frem i lyset på møtet. Dette gjøres ved hjelp av kunstig intelligens som automatisk fokuserer og rammer inn deltakerne i rommet – enten fokuset er på den aktive taleren, gruppen av deltakere eller hver enkelt deltaker.

Les også Perfekte digitale møter til heftig pris Vi fant det perfekte verktøyet til videokonferansen i Logitech Rally Bar! Men vi hadde håpet den var billigere…

Logitech MeetUp 2 bruker KI ved hjelp av RightSight 2 for å skape dynamiske visninger som trekker eksterne brukere inn i det virtuelle møtet, og RightSound 2 for avansert stemmeutjevning og støyreduksjon», sier Henry Levak, produktdirektør hos Logitech B2B.

For Logitech er det viktig å få produktene til å fungere. Selskapet tar konsekvent sin egen medisin i den forstand at de ansatte på selskapets mange kontorer over hele verden bruker Logitechs egne produkter. Dette gjelder også møteromsutstyr som MeetUp 2.

Tar sin egen medisin

I forbindelse med presentasjonen av MeetUp 2 besøkte vi Logitechs utviklingssenter i Cork i Irland, der produktet blir utviklet. At musene på skrivebordene er fra Logitech, er ikke så rart, siden selskapet har over 40 prosent av det globale datamusmarkedet og dermed er overalt. Men i de mange små og store møterommene i den kileformede bygningen finner man Logitechs konferansekameraer – blant annet MeetUp og MeetUp 2. Og utenfor døren til hvert rom er det en bookingskjerm. Med programvare fra – Logitech.

Cork-exterior-1 CORK-Occupied-Room-wScheduler-JW2A0782 CORK-Lab-004-JW2A1176 CORK-Lab-3D-Printer-001
<
>
Alle møterom har en bookingskjerm - selvfølgelig fra Logitech. Grønn skjerm betyr ledig, rød skjerm opptatt, og gul skjerm betyr at det snart er et møte i rommet. (Foto: Logitech)

Pris og tilgjengelighet

MeetUp 2 er priset til 11.490 kr og forventes å være i butikkhyllene i september.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Scroll to Top