Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lenovo klar med Windows 11 og nye Android-nettbrett

De første maskinene med Windows 11 og verdens letteste 14 tommer OLED-bærbar. Samt to Android-nettbrett.

Kinesiske Lenovo er verdens største PC-produsent, og på selskapets årlige tech-konferanse, Tech World 2021, har kineserne bl.a avduket de nye modellene i den såkalte Yoga-serien.

Yoga Slim 7 Carbon

Det gjelder først og fremst den nye Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, som er bare 14,9 mm og veier 1,1 kg. Ifølge produsenten er Yoga Slim 7 Carbon verdens letteste 14″-bærbar med OLED-panel, og den byr og på en debut til Windows 11.

Skjermen leverer et bilde i 16:10-format, 2,8K-oppløsning og DisplayHDR, og du kan velge til Corning Gorilla Glass for økt robusthet.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon. (Foto: Lenovo)

Den har opptil en 8-kjerners AMD Ryzen 7 5800U-serie mobile prosessor med AMD Radeon-grafikk, og NVIDIA GeForce MX450-grafikk kan velges til, hvis man trenger mer ytelse til spill.

Annonse

Yoga Slim 7 Carbon kan konfigureres med opptil 16 GB RAM, opptil 1 TB PCIe M.2 SSD intern lagring og har et 61 Watt batteri med dobbeltlader, som via Rapid Charge Express kan lade opp maskinen på farten.

Yoga Slim 7 Pro

Videre har Lenovo lansert Yoga Slim 7 Pro med Windows 11, 16″ QHD-skjerm med IPS-touch-panel, 2,5K-oppløsning, 16:10 skjermformat og en maksimal lysstyrke på 500 nits.

Annonse

Yoga Slim 7 Pro har dessuten et innebygd touchpanel, som er 11 prosent større enn på den forrige generasjonen.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro

Lenovo Yoga Slim 7 Pro. (Foto: Lenovo)

Maskinen er utstyrt med en prosessor med opptil AMD Ryzen 7 5800H og opptil NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU, som både egner seg til tunge grafiske oppgaver samt underholdning. Den kan bestilles med opptil 16 GB dual-channel DDR4 RAM, opptil 1 TB PCIe M.2 SSD2 lagring samt et 75 Watt batteri med Rapid Charge Boost

Nettbrett med 5G

Det handlet likevel ikke bare om Windows 11 på Tech World 2021. Det ble også plass til to Android-baserte nettbrett, hvorav Lenovo Tab P12 Pro er det absolutte flaggskipet.

Produktet kommer med 12,6″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler, og det understøtter både HDR10+ og Dolby Vision. Lyden leveres av fire JBL-høyttalere med Dolby Atmos-lyd via Lenovo Premium Audio.

Under panseret gjemmer Lenovo Tab P12 Pro på en Snapdragon 870-prosessor, opptil 8 GB RAM og WiFi-6 forbindelse. Man kan også få en modell med 5G-støtte.

Lenovo Tab P12 Pro

Lenovo Tab P12 Pro. (Foto: Lenovo)

Nettbrettet veier i seg selv bare 565 gram – og fullt utstyrt ca. 1 kg – og har en tykkelse på bare 5,63 millimter. Batteriet er på hele 10200 mAh.

Annonse

Den litt mindre Lenovo Tab P11 5G kommer – som navnet antyder – med 5G som standard. I tillegg kommer en 11″ IPS-skjerm med 2K-oppløsning og Dolby Vision.

Tab P11 5G har fire JBL-høyttalere med Dolby Atmos-støtte. Dessuten understøtter den DisplayPort og kommer med valgfritt tastatur samt Lenovo Precision Pen 2. Bak skjermen gjemmer den på en Snapdragon 750G-prosessor samt opptil 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass. Batterikapasiteten er på 7700 mAh.

Priser og tilgjengelighet er fortsatt ikke kjent.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.