TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Kraftigere enn en laptop med Windows

Ny prosessor, 3D-skanner og tastatur med styreflate.

forfatter
Publisert 18.03.20 - 14:50

De nyere generasjonene med Apples iPad-modeller, har fått bedre skjermer, raskere prosessorer og større lagringskapasitet. Så bra er de faktisk blitt, at de kan langt på vei erstatte en laptop. Med ett unntak: Tastaturet.

Det finnes meget fine tastaturer, særlig til iPad Pro, men for alle som er vant til ‘normale’ tastaturer, er iPad-tastaturene litt for trange. Og uten den responsen man trenger for å kunne skriver raskt.

iPad Pro: Nettbrettenes Supermann

Det endrer seg allerede nå med neste generasjon iPad Pro, som får et betydelig oppgradert tastatur, til både 11- og 12.9-tommers iPad Pro.

Det nye ‘Magic Keyboard’ har både fått bakbelyste taster og en styreflate, akkurat som på en MacBook, og det er hengslet i bakkant slik at man kan løfte iPad-en litt opp, som på oppslagsbildet.

Guide til de fire beste fotoappene på iPad

Sett ovenfra ser iPad Pro med det nye tastaturet, ut som en MacBook.

Hvor bra det opphenget fungerer når man bruker Apple-pennen til feks. bilderedigering, gjenstår å se, men trolig er det nye tastaturet en betydelig oppgradering.

Selve iPad-en er også oppgradert, blant annet med et 10 megapiksler ultravidvinkelkamera, og en 12 Mp vidvinkel. Pro-modellen har også en Lidar-skanner som skanner avstander slik at man kan bruke iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hevder uten blygsel at en iPad Pro er raskere enn de fleste PC-laptoper med Windows, og har dyttet inn en raskere A12Z Bionic prosessor, med åttekjerners grafikkprosessering, som skal være kraftig nok til å takle 3D, AR- og 4K-redigering.

Bortsett fra det, er det ikke noe annet nytt med denne generasjonen iPad Pro. Den kommer fremdeles med den samme 11- eller 12,9-tommers skjermen, med eller uten SIM-kortstøtte, og i de samme fargene.

Prisene starter på 9790 kr for 11-tommeren uten SIM, 11.590 kr for utgaven med, mens 12,9-tommeren startr på 12-190 uten, og 13.990 kr med SIM-kortplass.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend