Search
Generic filters

Kraftigere enn en laptop med Windows

Ny prosessor, 3D-skanner og tastatur med styreflate.

De nyere generasjonene med Apples iPad-modeller, har fått bedre skjermer, raskere prosessorer og større lagringskapasitet. Så bra er de faktisk blitt, at de kan langt på vei erstatte en laptop. Med ett unntak: Tastaturet.

Det finnes meget fine tastaturer, særlig til iPad Pro, men for alle som er vant til ‘normale’ tastaturer, er iPad-tastaturene litt for trange. Og uten den responsen man trenger for å kunne skriver raskt.

iPad Pro: Nettbrettenes Supermann

Det endrer seg allerede nå med neste generasjon iPad Pro, som får et betydelig oppgradert tastatur, til både 11- og 12.9-tommers iPad Pro.

Det nye ‘Magic Keyboard’ har både fått bakbelyste taster og en styreflate, akkurat som på en MacBook, og det er hengslet i bakkant slik at man kan løfte iPad-en litt opp, som på oppslagsbildet.

Guide til de fire beste fotoappene på iPad

Sett ovenfra ser iPad Pro med det nye tastaturet, ut som en MacBook.

Hvor bra det opphenget fungerer når man bruker Apple-pennen til feks. bilderedigering, gjenstår å se, men trolig er det nye tastaturet en betydelig oppgradering.

Selve iPad-en er også oppgradert, blant annet med et 10 megapiksler ultravidvinkelkamera, og en 12 Mp vidvinkel. Pro-modellen har også en Lidar-skanner som skanner avstander slik at man kan bruke iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hevder uten blygsel at en iPad Pro er raskere enn de fleste PC-laptoper med Windows, og har dyttet inn en raskere A12Z Bionic prosessor, med åttekjerners grafikkprosessering, som skal være kraftig nok til å takle 3D, AR- og 4K-redigering.

Bortsett fra det, er det ikke noe annet nytt med denne generasjonen iPad Pro. Den kommer fremdeles med den samme 11- eller 12,9-tommers skjermen, med eller uten SIM-kortstøtte, og i de samme fargene.

Prisene starter på 9790 kr for 11-tommeren uten SIM, 11.590 kr for utgaven med, mens 12,9-tommeren startr på 12-190 uten, og 13.990 kr med SIM-kortplass.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.