Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kraftigere enn en laptop med Windows

Ny prosessor, 3D-skanner og tastatur med styreflate.

Skrevet av / 18.03.20 - 14:50
Kraftigere enn en laptop med Windows

De nyere generasjonene med Apples iPad-modeller, har fått bedre skjermer, raskere prosessorer og større lagringskapasitet. Så bra er de faktisk blitt, at de kan langt på vei erstatte en laptop. Med ett unntak: Tastaturet.

Det finnes meget fine tastaturer, særlig til iPad Pro, men for alle som er vant til ‘normale’ tastaturer, er iPad-tastaturene litt for trange. Og uten den responsen man trenger for å kunne skriver raskt.

iPad Pro: Nettbrettenes Supermann

Det endrer seg allerede nå med neste generasjon iPad Pro, som får et betydelig oppgradert tastatur, til både 11- og 12.9-tommers iPad Pro.

Det nye ‘Magic Keyboard’ har både fått bakbelyste taster og en styreflate, akkurat som på en MacBook, og det er hengslet i bakkant slik at man kan løfte iPad-en litt opp, som på oppslagsbildet.

Guide til de fire beste fotoappene på iPad

Sett ovenfra ser iPad Pro med det nye tastaturet, ut som en MacBook.

Hvor bra det opphenget fungerer når man bruker Apple-pennen til feks. bilderedigering, gjenstår å se, men trolig er det nye tastaturet en betydelig oppgradering.

Selve iPad-en er også oppgradert, blant annet med et 10 megapiksler ultravidvinkelkamera, og en 12 Mp vidvinkel. Pro-modellen har også en Lidar-skanner som skanner avstander slik at man kan bruke iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hevder uten blygsel at en iPad Pro er raskere enn de fleste PC-laptoper med Windows, og har dyttet inn en raskere A12Z Bionic prosessor, med åttekjerners grafikkprosessering, som skal være kraftig nok til å takle 3D, AR- og 4K-redigering.

Bortsett fra det, er det ikke noe annet nytt med denne generasjonen iPad Pro. Den kommer fremdeles med den samme 11- eller 12,9-tommers skjermen, med eller uten SIM-kortstøtte, og i de samme fargene.

Prisene starter på 9790 kr for 11-tommeren uten SIM, 11.590 kr for utgaven med, mens 12,9-tommeren startr på 12-190 uten, og 13.990 kr med SIM-kortplass.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top