Kraftigere enn en laptop med Windows

Ny prosessor, 3D-skanner og tastatur med styreflate.
Annonse
Annonse
forfatter

De nyere generasjonene med Apples iPad-modeller, har fått bedre skjermer, raskere prosessorer og større lagringskapasitet. Så bra er de faktisk blitt, at de kan langt på vei erstatte en laptop. Med ett unntak: Tastaturet.

Det finnes meget fine tastaturer, særlig til iPad Pro, men for alle som er vant til ‘normale’ tastaturer, er iPad-tastaturene litt for trange. Og uten den responsen man trenger for å kunne skriver raskt.

iPad Pro: Nettbrettenes Supermann

Det endrer seg allerede nå med neste generasjon iPad Pro, som får et betydelig oppgradert tastatur, til både 11- og 12.9-tommers iPad Pro.

Det nye ‘Magic Keyboard’ har både fått bakbelyste taster og en styreflate, akkurat som på en MacBook, og det er hengslet i bakkant slik at man kan løfte iPad-en litt opp, som på oppslagsbildet.

Guide til de fire beste fotoappene på iPad

Sett ovenfra ser iPad Pro med det nye tastaturet, ut som en MacBook.

Hvor bra det opphenget fungerer når man bruker Apple-pennen til feks. bilderedigering, gjenstår å se, men trolig er det nye tastaturet en betydelig oppgradering.

Selve iPad-en er også oppgradert, blant annet med et 10 megapiksler ultravidvinkelkamera, og en 12 Mp vidvinkel. Pro-modellen har også en Lidar-skanner som skanner avstander slik at man kan bruke iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hevder uten blygsel at en iPad Pro er raskere enn de fleste PC-laptoper med Windows, og har dyttet inn en raskere A12Z Bionic prosessor, med åttekjerners grafikkprosessering, som skal være kraftig nok til å takle 3D, AR- og 4K-redigering.

Bortsett fra det, er det ikke noe annet nytt med denne generasjonen iPad Pro. Den kommer fremdeles med den samme 11- eller 12,9-tommers skjermen, med eller uten SIM-kortstøtte, og i de samme fargene.

Prisene starter på 9790 kr for 11-tommeren uten SIM, 11.590 kr for utgaven med, mens 12,9-tommeren startr på 12-190 uten, og 13.990 kr med SIM-kortplass.

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.