Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Japan dropper disketten

Ryktene om diskettens død var overdrevne. Men nå har japanske myndigheter faset ut alle diskettstasjoner - bortsett fra én.

Skrevet av / 04.07.24 - 15:28
Japan dropper disketten

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men fysiske datamedier er på vei ut!

Nei, vi snakker ikke om CD-er, DVD-er og Blu-ray. De er fortsatt populære lagringsmedier i sin beste alder. Men disketten – floppydisken – har endelig blitt pensjonert!

Du trodde kanskje det var lenge siden. Men i Japan holder de fast ved tradisjonen. Og det er først nå at de japanske myndighetene har pensjonert disketten. Det skriver teknologimediet Engadget.

Den 28. juni kunngjorde digitaliseringsminister Taro Kono i en pressemelding at diskettene var faset ut i hele det offisielle systemet i Japan.

 

Et stort antall faksmaskiner gikk også tapt i utrenskningen av japanske regjeringskontorer (Foto: Georgfotoart / Wikimedia)

Dette er ingen liten bragd. Da Taro Kono tiltrådte som digitalminister i 2022, ble det fortsatt brukt disketter på rundt 1900 offentlige kontorer i Japan. Sammen med et stort antall faksmaskiner og andre teknologiske artefakter. Nå er de borte, og samtidig ble 1034 forskrifter som regulerte bruken av disketter i det offentlige systemet, opphevet.

Eller de er nesten borte. På et kontor som utfører miljøinspeksjoner for bilopphugging, står det fortsatt en eneste datamaskin med diskettstasjon. Bare for sikkerhets skyld.

Kilde: Engadget

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Japan dropper disketten”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top