Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

HP-laptop på under en kilo

HP Pavilion Aero 13 sniker seg rett under den magiske kiloen - uten at prisen blir tung.

Skrevet av / 04.07.21 - 07:00
HP-laptop på under en kilo

HP har nettopp lansert en ny bærbar. Det er ikke seg selv noe nytt, da HP er blant de mest produktive på den fronten. Men HP Pavilion Aero 13 skiller seg ut med en vekt på under en kilo.

HP Pavilion Aero 13 fås i fire farger. (Foto: HP)

Til tross for den lave vekten har det blitt plass til en fornuftig prosessor, nemlig AMD Ryzen 7-5800U. Grafikken er AMD Radeon, men siden det ikke spesifiseres ytterligere, så er det nok snakk om integrert grafikk med delt RAM. Som skal være helt OK til hverdagsbruk. Og her er det snakk om en maskin som først og fremst er laget til å tas med overalt. Og til en rimelig pris.

Det er sparsomt med konkrete opplysninger om konfigurasjoner og priser. Men da prisene starter veldig lavt, så ser Pavilion Aero 13 ut til å bli blant de billigste superlette bærbare til dato.

Pavilion Aero 13 er den første bærbare i HP’s Pavilion-serie som kommer med et fullt magnesium-aluminiums kabinett. Som kan være med på å forklare den lave vekten på «under en kg.» Hva den presise vekten er har vi ikke fått noen opplysninger om. Men selv om det bare er såvidt den sniker seg under de magiske 1.000 gram, så er det fortsatt bra.

Kabinettet er i en aluminium-magnesiumlegering. (Foto: HP)

Pris og tilgjengelighet
Den nye HP Pavilion Aero 13 kommer i fire forskjellige fargemuligheter: rose gold, warm gold, keramisk hvid og sølv. Maskinen blir tilgjengelig i juli, men en norsk pris er foreløpig ikke kjent.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Scroll to Top