Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Grafikkmotor for proffer

MacBook Pro 16 får Radeon Pro 5600M

Skrevet av / 16.06.20 - 14:00
Grafikkmotor for proffer

Apples største bærbare gikk fra 15 til 16 tommer høsten 2019, og er en av de råeste proffmaskinene i den bærbare klassen. Den kan konfigureres med åttekjerners Intel i9 prosessor, og utstyres med hele 8 TB SSD-lagring og 64 GB minne.

Man kan også velge grafikkprosessor, noe brukere med behov for kraftigere grafikkmotor setter pris på. Tunge renderingoppgaver, 4K-videoredigering og 3D-modellering, går mye fortere med en kraftig grafikkprosessor, og nå har Apple gjort det mulig å velge en enda råere GPU.

 5,3 TF

Standardutgaven leveres med en AMD Radeon Pro 5500M med 4 eller 8 GB minne, men nå kan man velge en AMD Radeon Pro 5600M med 8 GB HBM2-minne (High Bandwidth Memory), med en båndbredde på 394 GB/s, som er i stand til å kjøre opptil 5,3 TeraFlops fra hele 40 regneenheter.

Det skal gi opptil 75 prosent raskere ytelse enn AMD Radeon Pro 5500M, og Apple hevder at den er 3,4 ganger raskere til å rendre tidslinjer i Final Cut Pro X, enn standard GPU-en Radeon Pro 5500M.

Fortnite-gamere får 2,3 ganger ytelsen med Radeon Pro 5600M, og renderig av effekter i Blackmagic DaVinci Resolve Studio, går opptil 3,4 ganger raskere.

Det koster litt med all denne ytelsen, Apple forlanger nesten 9000 kr for oppgradering til Radeon Pro 5600M.

Nå kan du installere SSD selv

Samtidig med nyheten om Radeon Pro 5600M, slapp Apple nyheten om at Mac Pro-brukere kan kjøpe og installere SSD-lagring på maskinen selv. SSD-ene kommer i 1, 2, 4 og 8TB, og kommer som to moduler (par).

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top