Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Den legendariske chattetjenesten ICQ legges ned

Nå kan du kaste den gamle postit-lappen med ICQ-nummeret ditt.

Skrevet av / 29.05.24 - 11:08
Den legendariske chattetjenesten ICQ legges ned

De av oss som har vært med siden internettets spede begynnelse, husker kjært chattetjenesten ICQ, som i sin tid konkurrerte med tjenester som AOL Instant Messenger og MSN Messenger. Den skilte seg fra de andre ved at du identifiserte deg med ICQ-nummeret ditt i stedet for brukernavnet eller e-postadressen din. Det var også mulig å sende meldinger til folk som ikke var på nett, som var veldig stort den gangen!

Med «den gang» mener vi 90-tallet, da ICQ ble grunnlagt av det israelske selskapet Mirabilis. Det ble kort tid etter kjøpt opp av nettjenesten America OnLine. Rundt årtusenskiftet hadde tjenesten hele 100 millioner medlemmer. Så gikk det nedover, og tjenesten ble solgt igjen og igjen, helt til den endte opp hos Mail.ru.

Slik skal appen ha sett ut før den forsvant (Skjermbilde: The Internet Archive)

Nå har det russiske selskapet, som siden har skiftet navn til VK, kunngjort at de avvikler tjenesten. Eller rettere sagt, det kan se ut til at det allerede er gjort, ettersom appene forsvant fra både Google Play og App Store for flere måneder siden. Vi må innrømme at vi trodde den hadde vært nedlagt i flere tiår…

RIP!

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top