Nyhet

Computex 2023: MSI satser stort på bedriftskunder

MSI er kjent for sine kraftige spillmaskiner, men nå vil de også inn på bedriftsmarkedet.

Skrevet av / 02.06.23 - 13:39
Computex 2023: MSI satser stort på bedriftskunder

MSI er først og fremst kjent som produsent av datamaskiner til gaming. Men den taiwanske PC-produsenten har de siste årene blitt populær på andre deler av markedet, særlig blant kreative fagfolk som trenger kraftig grafikk, men foretrekker 4K-oppløsning på skjermene i stedet for lynrask skjermoppdatering.

Vi har også sett maskiner rettet mot hjemmekontoret, som med den fornuftige Modern-serien. Men det var likevel overraskende å se den nye MSI Commercial 14H, som er en ren kontormaskin. Den har verken blinkende RGB-lys eller lynrask 3D-grafikk.

MSI Commercial 14H er en kontormaskin som neppe ville vekket oppsikt om den ikke kom fra spillspesialisten MSI (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home).

Faktisk har MSI holdt kortene så tett til brystet at til og med MSIs produktspesialist, som viste oss rundt på standen, ble overrasket over Commercial-serien. Han hørte først om serien bare noen få uker før Computex 2023.

Maskinvaren inkluderer en Intel Core i7-prosessor og en 14-tommers FHD+ skjerm (1920 x 1200 piksler) med integrert Intel Iris Xe-grafikk. Dette er ikke spesifikasjoner som får gamere til å hoppe opp av stolen. Men den virket solid nok, og med et kabinett laget av resirkulerte materialer er den miljøvennlig nok til å komme gjennom nåløyet. Det blir spennende å se om MSI kan etablere seg i et så konkurransepreget marked. En ganske nyttig finesse var en innebygd NFC-leser for chipkort eller mobiltelefon.

MSI Creator Z17 er en betydelig kraftigere maskin som sikter seg mot de grafiske profesjonelle. Vi har testet en tidligere utgave av Z17, men modellen er naturligvis blitt oppdatert. En smart detalj var pennen som kunne skrive både på skjermen og papir – uten å bytte tuppen!

Creator Z17 med QHD-grafikk og penn. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Prestige-serien består av ultrabooks i luksusklassen. Her presenterte MSI Prestige 13 EVO A13M, en kompakt bærbar i et kritt-hvitt magnesiumkabinett. Vekten var 10 gram under den magiske kiloen.

Prestige 13 EVO er en smart, liten bærbar i et melkehvitt magnesiumkabinett. Den mangler gaming-funksjoner, men veier bare 990 gram. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Oppkoblet interaktiv berøringsskjerm

Ha det bra, Cortana

Apple-1 selges på auksjon

Scroll to Top