Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Ville skjermformater og kul gaming

Vi besøkte Asus' stand på CES-messen i Las Vegas. Blant annet for å se på skjermer i kreative størrelser og former.

Skrevet av / 10.01.24 - 18:01
CES 2024: Ville skjermformater og kul gaming

Taiwanske Asus hadde datamaskiner i alle størrelser og vektklasser. Mange av dem var spennende, og vi kommer garantert tilbake med flere tester. Men det var noen få enheter som stjal all oppmerksomheten.

På datasiden var det mini-PC-en ROG NUC som tiltrakk seg mest oppmerksomhet. NUC-plattformen ble opprinnelig utviklet av Intel selv. Asus overtok den høsten 2023, men det er overraskende å se gaming-PC-er i det formatet. Asus ROG NUC er selvfølgelig utstyrt med Intel Core Ultra-prosessorer og er tilgjengelig med grafikkstøtte opp til Nvidia RTX 4070.

Asus ROG NUC. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Hvis PC-en din er liten, er det plass til en mye større gamilingmonitor. ROG Swift OLED PG39WCDM er en 39-tommers buet OLED-skjerm. Med en maksimal lysstyrke på 1300 nits kreves det en spesialdesignet kjøleribbe for å unngå overoppheting.

ROG Swift OLED PG39WCDM. (Foto: John Alex Hvidlykke)

ROG Phone 10 er her

Men det er ikke bare databehandling: Asus har lansert den nyeste generasjonen av gamingtelefonen sin. Asus ROG Phone 10 har en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor, så vi forventer at den er raskere enn de fleste. Vi har fått tak i et testeksemplar og kommer tilbake med en anmeldelse.

ROG Phone 10 har ankommet. Vi er snart tilbake med en test! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Asus har gitt den bærbare gamingkonsollen ROG Zephyrus en overhaling, og den er nå tilgjengelig med en 3K/120 Hz OLED-skjerm og opptil Nvidia RTX 4090-grafikk. På standen på CES kunne man se både en vanlig grafittgrå versjon og en hvit versjon. Det var ikke kjent om den hvite versjonen kommer til Skandinavia. Please…

I den mer arbeidsorienterte enden så vi den siste inkarnasjonen av Zenbook Duo. Og nå er den doble skjermen tatt til det ekstreme. Hele PC-en er dekket av skjermer, og det fysiske tastaturet kan klikkes av og plasseres ved siden av.

To skjermer og et løst tastatur. Hvis du ikke kan få nok arbeidsplass. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Ser jeg ut som en nerd med disse brillene?

Sist, men ikke minst, er de morsomme skjermbrillene som projiserer en virtuell skjerm foran synsfeltet ditt. Oppløsningen er QHD (2 560 x 1 440 piksler), og bildet var utmerket.

PXL_20240108_201813992 PXL_20240108_202003232
<
>
Ser jeg ut som en nerd med disse brillene? Lurespørsmål - jeg ER en nerd! (Foto: Asus)

Nedenfor kan du se en video fra Asus’ stand på CES 2024:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top