TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Lenovo-skjermer sprenger rammene

Bærbare med dobbeltskjermer, hvorav den ene kan roteres? Lenovo har tenkt utenfor boksen på CES 2023.

forfatter
Publisert 07.01.23 - 10:00

Lenovo er verdens største produsent av PC-er, men de har fortsatt et «kvadratisk-praktisk-firkantet»-image å jobbe med. Og det har de fått til på CES 2023-messen, der de, i tillegg til de forventede kraftige gaming-maskinene, viste frem en digital notatblokk og en bærbar med to OLED-skjermer.

Yoga-serien ble utvidet med flere modeller. Inkludert alt-i-ett-PC-en Yoga AIO 9i, den slanke Yoga Slim 6i. Og – for de som ikke kan få nok skjermplass, har Yoga Book 9i to 13,3″ OLED-skjermer.YogaBook 9i har to skjermer og løst tastatur. (Foto: Lenovo)

I tillegg er de eksisterende modellene i Yoga-serien naturligvis oppdatert med de nyeste prosessorene fra Intel og AMD.

Lenovo lager også fortsatt nettbrett. Under lanseringen viste de frem det 14 tommer (!) store Lenovo Tab Extreme, som kan bytte mellom å fungere som bærbar og nettbrett, og Lenovo Smart Paper, en digital notatblokk med håndskriftsgjenkjenning og plass til over 50 000 notater.

11_Louvre_Hero_Folio 18_Lenovo_Tab_Extreme_Hero_Tab_Scecon_Monitor_For_PC_Wireless
<
>
Lenovo Smart Paper - e-Ink-nettbrett med håndskriftsgjenkjenning. (Foto: Lenovo)

Også på business-modellene viste Lenovo seg fra sin kreative side. ThinkBook Plus Twist har to skjermer i én. Skjermene er henholdsvis OLED og e-Ink, men man kan ikke se dem samtidig, da de er montert rygg-mot-rygg. Til gjengjeld kan man med et enkelt grep velge mellom sidene ved å rotere skjermen om sin akse.

Vi er ikke helt sikre på hvilket behov Lenovo har oppfylt her, men det er i hvert fall originalt og iøynefallende!

15_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Front_Facing_Left_A_Cover 08_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Twist_Hinge 04_-ThinkBook_Plus_Twist_Hero_Typewriter_Mode 05_-ThinkBook_Plus_Twist_Hero_OLED_Tablet_mode
<
>
Hokus pokus... skjerm eller e-Ink? Lenovo's kamuflasjelignende ThinkBook Plus Twist har begge. (Foto: Lenovo)

ThinkBook-serien har også fått et nytt tillegg i form av ThinkBook 16p Gen 4, som har en «magisk» dockingplass øverst på skjermen, hvor man kan montere oppgraderingsdeler, som et bedre webkamera, LTE-modem eller videolys. Men kun én av dem om gangen.

ThinkBook 16p Gen. 4. (Foto: Lenovo)

Gaming med AI-chip

I forbindelse med CES oppdaterer Lenovo også sin gaming-serie Legion. Dette innebærer verdens første dedikerte AI-chip, som skal være i stand til å optimalisere ytelsen automatisk under spilling på de nye Lenovo Legion Pro 7 og 7i, samt Lenovo Legion Pro 5 og 5i. Mange av Lenovos modeller kommer i to prosessorversjoner, og «i» står derfor ikke for «injection», men for «Intel.»

01_Legion_Pro_7i-_Hero_Front_Facing_Right 02_Legion_Pro_7_Hero_Front_Facing_Left 02_Legion_Pro_5i_Hero_Front_Facing_Right_ 01_Legion_5_Pro_Hero_Front_Facing_Left
<
>
Lenovo Legion Pro 7i (Intel)

Som med mange av de andre CES-lanseringene offentliggjøres pris og nordisk tilgjengelighet senere.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde