Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2023: Databord med innebygd spinningsykkel

Skal fremme en "aktiv og bærekraftig livsstil".

Skrevet av / 05.01.23 - 17:36
CES 2023: Databord med innebygd spinningsykkel

Det er snart slutt på å sjekke strømprisene før du slår på datamaskinen. Acer fra Taiwan har lansert en løsning på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas, som kombinerer den aller nyeste teknologien med den mest analoge energikilden, mennesket.

Ja, ifølge Acer, skal du fra nå av kunne produsere strøm for å drive og lade datamaskinen din ved å tråkke i pedalene.

For det formålet har selskapet presentert produktet Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som bokstavelig talt er et databord kombinert med en stasjonær sykkel.

Med eKinekt BD 3 kan du trene mens du jobber, og samtidig brukes den kinetiske energien fra tråkkingen i pedalene til å produsere strøm til datamaskinen og andre tilkoblede enheter. En innebygget LCD-skjerm og en tilhørende app holder deg oppdatert med informasjon om treningen din og hvor mye strøm du produserer.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
(Foto: Acer)

Som med en vanlig spinningsykkel på treningssenteret, kan du justere motstanden i pedalene. Og skrivebordet er selvfølgelig ergonomisk, så både setet og bordhøyden kan justeres. Acer eKinekt BD 3 Bike Desk er utstyrt med tre innebygde USB-porter, en krok for sekker og en holder for drikke.

Slik omgjøres kinetisk energi til elektrisitet

Når syklisten tråkker i pedalene, konverterer eKinekt kinetisk energi til en elektrisk ladning, forklarer Acer i en pressemelding.

En time med konstant sykling ved 60 omdreininger per minutt på sykkelbordet kan generere 75 watt selvprodusert strøm. En LED-ladeindikator på baksiden av sykkelen lyser opp når du tråkker i pedalene, noe som signaliserer at kinetisk energi blir omgjort.

Pris og tilgjengelighet annonseres senere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

Scroll to Top