TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Databord med innebygd spinningsykkel

Skal fremme en "aktiv og bærekraftig livsstil".

forfatter
Publisert 05.01.23 - 17:36

Det er snart slutt på å sjekke strømprisene før du slår på datamaskinen. Acer fra Taiwan har lansert en løsning på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas, som kombinerer den aller nyeste teknologien med den mest analoge energikilden, mennesket.

Ja, ifølge Acer, skal du fra nå av kunne produsere strøm for å drive og lade datamaskinen din ved å tråkke i pedalene.

For det formålet har selskapet presentert produktet Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som bokstavelig talt er et databord kombinert med en stasjonær sykkel.

Med eKinekt BD 3 kan du trene mens du jobber, og samtidig brukes den kinetiske energien fra tråkkingen i pedalene til å produsere strøm til datamaskinen og andre tilkoblede enheter. En innebygget LCD-skjerm og en tilhørende app holder deg oppdatert med informasjon om treningen din og hvor mye strøm du produserer.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
(Foto: Acer)

Som med en vanlig spinningsykkel på treningssenteret, kan du justere motstanden i pedalene. Og skrivebordet er selvfølgelig ergonomisk, så både setet og bordhøyden kan justeres. Acer eKinekt BD 3 Bike Desk er utstyrt med tre innebygde USB-porter, en krok for sekker og en holder for drikke.

Slik omgjøres kinetisk energi til elektrisitet

Når syklisten tråkker i pedalene, konverterer eKinekt kinetisk energi til en elektrisk ladning, forklarer Acer i en pressemelding.

En time med konstant sykling ved 60 omdreininger per minutt på sykkelbordet kan generere 75 watt selvprodusert strøm. En LED-ladeindikator på baksiden av sykkelen lyser opp når du tråkker i pedalene, noe som signaliserer at kinetisk energi blir omgjort.

Pris og tilgjengelighet annonseres senere.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde