Nyhet

Bedre grafikkytelse og kraftigere prosessor

MacBook Air får bedre tastatur og blir dobbelt så kjapp.
forfatter

Den var en gang verdens første virkelig tynne laptop, og siden viden kopiert av andre produsenter. Men spesielt kraftig har MacBook Air aldri vært. Det er egentlig ikke 2020-utgaven heller, hvertfall ikke om man sammenligner med en MacBook Pro.

Men den nye Air-modellen er i det minste mye kraftigere enn forgjengeren. Som vi har kritisert for sine svake tokjerners prosessorer og middels grafikkytelse.

Se vår guide til valg av MacBook-modell

Mens den utgående utgaven av Air er en aldeles utmerket laptop for studenter og andre som trenger en laptop til enkle oppgaver, er den nye 2020-utgaven bedre egnet til sporadisk bilde- og videoredigering.

Den er fremdeles tynn som et knekkebrød, men har fått et mer responsivt bakbelyst sakse-tastatur, og ikke det smått utskjelte sommerfugl-tastaturet forgjengeren hadde.

Apple hevder at nykommeren er opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og mens basisutgaven leveres med en 1,1 GHz tokjerners i3-prosessor, kan den konfigureres med en firekjerners 1,2 GHz i7-prosessor, med 6 mot 4 MB buffer og opptil 3,8 GHz boost.

Uansett utgave, får man en Intel Iris pluss grafikkmotor, som er i stand til å dra en ekstern 6K-skjerm, eller to 4K-skjermer fra USB-C-utgangen. Som den har to av.

Maskinen er fremdels slank og lett, 1,6 cm på det tykkeste og 1,29 kilo, og batteritiden skal rekke til 11 timer med online tilkobling, eller 12 timer med film.

MacBook Air starter på 12.790 kr, for den enkleste utgaven med 256 GB SSD-lagring og 13-tommers retina-skjerm, mens en toppspekket utgave med firekjerners i7-prosessor, 16 GB minne (3733 MHz LPDDR4X-minne) og 2 TB SSD-lagring, ender på 29.000 kr.

Air leveres i sølv, grått og gullfarge.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.