Search
Generic filters

Bedre grafikkytelse og kraftigere prosessor

MacBook Air får bedre tastatur og blir dobbelt så kjapp.

Den var en gang verdens første virkelig tynne laptop, og siden viden kopiert av andre produsenter. Men spesielt kraftig har MacBook Air aldri vært. Det er egentlig ikke 2020-utgaven heller, hvertfall ikke om man sammenligner med en MacBook Pro.

Men den nye Air-modellen er i det minste mye kraftigere enn forgjengeren. Som vi har kritisert for sine svake tokjerners prosessorer og middels grafikkytelse.

Se vår guide til valg av MacBook-modell

Mens den utgående utgaven av Air er en aldeles utmerket laptop for studenter og andre som trenger en laptop til enkle oppgaver, er den nye 2020-utgaven bedre egnet til sporadisk bilde- og videoredigering.

Den er fremdeles tynn som et knekkebrød, men har fått et mer responsivt bakbelyst sakse-tastatur, og ikke det smått utskjelte sommerfugl-tastaturet forgjengeren hadde.

Apple hevder at nykommeren er opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og mens basisutgaven leveres med en 1,1 GHz tokjerners i3-prosessor, kan den konfigureres med en firekjerners 1,2 GHz i7-prosessor, med 6 mot 4 MB buffer og opptil 3,8 GHz boost.

Uansett utgave, får man en Intel Iris pluss grafikkmotor, som er i stand til å dra en ekstern 6K-skjerm, eller to 4K-skjermer fra USB-C-utgangen. Som den har to av.

Maskinen er fremdels slank og lett, 1,6 cm på det tykkeste og 1,29 kilo, og batteritiden skal rekke til 11 timer med online tilkobling, eller 12 timer med film.

MacBook Air starter på 12.790 kr, for den enkleste utgaven med 256 GB SSD-lagring og 13-tommers retina-skjerm, mens en toppspekket utgave med firekjerners i7-prosessor, 16 GB minne (3733 MHz LPDDR4X-minne) og 2 TB SSD-lagring, ender på 29.000 kr.

Air leveres i sølv, grått og gullfarge.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.