Bedre grafikkytelse og kraftigere prosessor

MacBook Air får bedre tastatur og blir dobbelt så kjapp.
Annonse
Annonse
forfatter

Den var en gang verdens første virkelig tynne laptop, og siden viden kopiert av andre produsenter. Men spesielt kraftig har MacBook Air aldri vært. Det er egentlig ikke 2020-utgaven heller, hvertfall ikke om man sammenligner med en MacBook Pro.

Men den nye Air-modellen er i det minste mye kraftigere enn forgjengeren. Som vi har kritisert for sine svake tokjerners prosessorer og middels grafikkytelse.

Se vår guide til valg av MacBook-modell

Mens den utgående utgaven av Air er en aldeles utmerket laptop for studenter og andre som trenger en laptop til enkle oppgaver, er den nye 2020-utgaven bedre egnet til sporadisk bilde- og videoredigering.

Den er fremdeles tynn som et knekkebrød, men har fått et mer responsivt bakbelyst sakse-tastatur, og ikke det smått utskjelte sommerfugl-tastaturet forgjengeren hadde.

Annonse

Apple hevder at nykommeren er opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og mens basisutgaven leveres med en 1,1 GHz tokjerners i3-prosessor, kan den konfigureres med en firekjerners 1,2 GHz i7-prosessor, med 6 mot 4 MB buffer og opptil 3,8 GHz boost.

Uansett utgave, får man en Intel Iris pluss grafikkmotor, som er i stand til å dra en ekstern 6K-skjerm, eller to 4K-skjermer fra USB-C-utgangen. Som den har to av.

Maskinen er fremdels slank og lett, 1,6 cm på det tykkeste og 1,29 kilo, og batteritiden skal rekke til 11 timer med online tilkobling, eller 12 timer med film.

MacBook Air starter på 12.790 kr, for den enkleste utgaven med 256 GB SSD-lagring og 13-tommers retina-skjerm, mens en toppspekket utgave med firekjerners i7-prosessor, 16 GB minne (3733 MHz LPDDR4X-minne) og 2 TB SSD-lagring, ender på 29.000 kr.

Air leveres i sølv, grått og gullfarge.

Annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.