TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Bedre grafikkytelse og kraftigere prosessor

MacBook Air får bedre tastatur og blir dobbelt så kjapp.

forfatter
Publisert 18.03.20 - 13:49

Den var en gang verdens første virkelig tynne laptop, og siden viden kopiert av andre produsenter. Men spesielt kraftig har MacBook Air aldri vært. Det er egentlig ikke 2020-utgaven heller, hvertfall ikke om man sammenligner med en MacBook Pro.

Men den nye Air-modellen er i det minste mye kraftigere enn forgjengeren. Som vi har kritisert for sine svake tokjerners prosessorer og middels grafikkytelse.

Se vår guide til valg av MacBook-modell

Mens den utgående utgaven av Air er en aldeles utmerket laptop for studenter og andre som trenger en laptop til enkle oppgaver, er den nye 2020-utgaven bedre egnet til sporadisk bilde- og videoredigering.

Den er fremdeles tynn som et knekkebrød, men har fått et mer responsivt bakbelyst sakse-tastatur, og ikke det smått utskjelte sommerfugl-tastaturet forgjengeren hadde.

Apple hevder at nykommeren er opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og mens basisutgaven leveres med en 1,1 GHz tokjerners i3-prosessor, kan den konfigureres med en firekjerners 1,2 GHz i7-prosessor, med 6 mot 4 MB buffer og opptil 3,8 GHz boost.

Uansett utgave, får man en Intel Iris pluss grafikkmotor, som er i stand til å dra en ekstern 6K-skjerm, eller to 4K-skjermer fra USB-C-utgangen. Som den har to av.

Maskinen er fremdels slank og lett, 1,6 cm på det tykkeste og 1,29 kilo, og batteritiden skal rekke til 11 timer med online tilkobling, eller 12 timer med film.

MacBook Air starter på 12.790 kr, for den enkleste utgaven med 256 GB SSD-lagring og 13-tommers retina-skjerm, mens en toppspekket utgave med firekjerners i7-prosessor, 16 GB minne (3733 MHz LPDDR4X-minne) og 2 TB SSD-lagring, ender på 29.000 kr.

Air leveres i sølv, grått og gullfarge.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde