Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Silicon innen utgangen av 2020

Faser ut Intel for bedre ytelse

Skrevet av / 22.06.20 - 21:17
Apple Silicon innen utgangen av 2020

Noen av oss husker ennå da Apple byttetut PowerPC-prosessorene med Intel-prosessorer. For et selskap som gjerne disset Intels prosessorarkitektur til fordel for PowerPC, kom det som en overraskelse på de fleste, spesielt Apple fanboys, at Apple gikk over til fienden.

Men historien viser at det var et smart trekk. Apples maskinvare har hatt godt av det, og idag er det ingen som rynker på nesen over at en MacBook har en Intel prosessor.

Macintosh fra 1984.

PowerPC erstattet enda tidligere de Motorola-baserte Mac-ene, så prosessorbytter er slett ikke nytt hos Apple. Men nå er det på tide med et nytt generasjonskfte, og Apple planlegger å fase ut de Intel-baserte maskinene med egne Apple-prosessorer.


Apple Silicon er allerede i bruk i iPad i form av A12-prosessoren, og prosessorarkitekturen kan skaleres til bærbare og stasjonære Mac-er også, og Apple planlegger å lansere de første Mac-ene med egne prosessorer innen utgangen av 2020, med en overgangsfase som skal vare i to år.

På WWDC, utviklerkonferansen som istedet for at den er i Apple Park i California, er flyttet til internett, fortalte Tim Cook at Apple tilbyr en Mac Mini for utviklere som skal lage apper for Mac-er med den nye prosessoren.

De kan få tilgang til en spesialversjon av Mac Mini med en A12Z prosessor, som kjører en beta-utgave av Apples neste Mac OS – Big Sur.

Adobe Lightroom på en Mac med A12Z-prosessoren.

Apple sier at de er opptatt av at den nye prosessoren skal gi mye bedre ytelse, med så lavt energiforbruk som mulig. De fleste av dagen apper som kan brukes på en Intel-basert Mac, kan enkelt kompileres for bruk på en Mac med Apple Silicon i Xcode.

Redigering on the fly, i Final Cut Pro X, på en Mac med A12Z-

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

ChatGPT får minne - som kan slås av

0
Scroll to Top