Apple oppdaterer iMac over hele linjen

SSD er nå standard i alle Apples iMacs.
Annonse
Annonse
forfatter

Først og fremst oppgraderer Apple den store 27″ iMac, som får bedre ytelse, SSD og en forbedret 5K-skjerm.

“Våre kunder setter mer enn noen gang sinn tillit til Mac. Og mange av dem har bruk for kraftigste og mest funksjonelle iMac, vi noen gang har laget,” uttalte Tom Boger, Apples Senior Director for Mac and iPad Product Marketing. Han fortsetter: 

“Med lynrask ytelse, dobbelt så stort minne, SSD’er over hele linjen med fire ganger så stor lagringsplass, en enda mer imponerende 5K-skjerm, et bedre kamera, hi-fi-høyttalere med mer presis lydgjengivelse og mikrofoner i studiokvalitet er 27″ iMac fylt med nye funksjoner til samme pris. Det er den ultimate stasjonære datamaskin til jobb, kreative prosjekter og kommunikasjon.”

På innsiden har det skjedd en del med den nye 27″ iMac. Utsiden ligner seg selv. (Foto: Apple)

Den nye 27″ iMac leveres med de nyeste 6- og 8-core Intel-prosessorer (10. generasjon), og til profesjonelle brukere har 27″ iMac-modellen for første gang en 10-core-prosessor som valgmulighet med Turbo Boost-hastigheter, som når 5.0 Ghz og dermed gjør CPU-yteevenen opptil 65 prosent raskere.

I tillegg kommer maskinen med mer effektiv nestegenerasjons AMD-grafikk til GPU-basert rendering, grafikkkrevende spill eller redigering av flere 4K-videoer.

Annonse

Dermed leverer den nye 27″ iMac opptil 55 prosent raskere grafisk yteevne i kraft av grafikkprosessorer fra Radeon Pro 5000-serien, som har den nyeste RDNA-arkitekturen fra AMD. Og til kunder som bruker profesjonelle programmer, som kan utnytte store deler av videominnet for å levere en enda bedre ytelse, kan iMac for første gang utstyres med grafikkminne på 16 GB.

27″ iMac fås nå og med SSD’er med en ytelse på opptil 3,4 GB/s som standard. Til brukere som krever mer lagringsplass, kan Apple for øvrig nå levere en SSD på hele 8 TB.

Den nye 27″ iMac inneholder også Apple T2-Security-chippen, Apples egen spesialdesignede andregenerasjons chip. Controlleren til lagring i T2 Security-chippen sørger for øyeblikkelig kryptering av data for alt som lagres på SSD’en, slik at filer og data beskyttes.

27″ iMac har nå SSD’er over hele linjen med fire ganger så stor lagringskapasitet. (Foto: Apple)

Retina 5K-skjerm nå med True Tone og mulighet for nanotekstur

Med 14,7 millioner piksler, 1 milliard farger, en lysstyrke på 500 nits og støtte av bredere fargeområde (P3) gir Retina-skjermen på den nye iMac en bedre opplevelse foran skjermen, hevder Apple.

5K-skjermen byr nå også på True Tone-teknologi, som automatisk justerer fargetemperaturen på skjermen, slik at den passer til lysforholdene der hvor brukeren befinner seg.

Annonse

Den nye iMac kan også utstyres med glass med nanotekstur – først introdusert på Pro Display XDR – som gir en bedre visuell opplevelse under forskjellige lysforhold, f.eks. i et sterkt opplyst lokale eller ved indirekte sollys.

Oppdateringer til 21,5″ iMac og iMac Pro

Apple har også oppdatert 21,5″ iMac-modellen, som for første gang vil bli levert med SSD’er over hele linjen som standard. Kundene kan også velge å konfigurere sin 21,5″ iMac med Fusion Drive.

iMac Pro fås nå som standard med en 10-core Intel Xeon-prosessor. iMac Pro, som er designet til profesjonelle brukere, som krever ytelse på arbeidsstasjoner, har Xeon-prosessorer med opptil 18 kjerner, grafisk ytelse på opptil 22 teraflops, opptil 256 GB quad-channel ECC-minne og en 27″ Retina 5K-skjerm.

Priser og tilgjengelighet

Den nye 27″ iMac kan bestilles nå til en veiledende pris fra 22.990 kroner.

De oppdaterte modellene av 21,5″ iMac og iMac Pro fås fra henholdsvis 13.990 kroner og 61.190 kroner.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.