Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Acer satser miljøvennlig i Dubai

Samtidig med FNs COP28-klimakonferanse lover Acer nye grønne initiativer.

Skrevet av / 07.12.23 - 11:35
Acer satser miljøvennlig i Dubai

Verdens ledere flys i disse dager inn med privatfly til FNs klimakonferanse COP28 i Dubai. Men det er ikke bare politikere og miljøaktivister som vifter med grønne flagg i ørkenstaten.

I Dubai har Acer presentert visjonen «Conscious Technology» som skal bidra til å takle klimaendringene.

Acer har sluttet seg til RE100-initiativet og forpliktet seg til å bruke 100 % fornybar elektrisitet innen 2035. Selskapet har også forpliktet seg til å oppnå netto nullutslipp innen 2050.

Acer har også satt seg som mål å bruke 20-30 % resirkulert plast i sine datamaskiner og skjermer innen 2025. Så langt har de kommet litt over halvveis, med 17 % innen 2022.

«Vi må få fart på overgangen til fornybar energi for å bekjempe klimaendringene forårsaket av den globale oppvarmingen«, sier Acers styreformann og administrerende direktør Jason Chen. «I 2022 nådde Acer Group en andel på 44 % fornybar elektrisitet. For å nå målet om 100 % fornybar energi er det avgjørende å utnytte sol- og vindenergi i energilagringsteknologien.»

Acer skal bruke 100 % grønn strøm innen 2035, sier Acers CEO Jason Chen. (Foto: Acer)

Jason Chen fortalte også på pressekonferansen at halvparten (ca. 1 000 ansatte) av Acers europeiske arbeidsstyrke er involvert i resirkulering av elektronikk. Dette gjelder ikke bare Acers egne returnerte produkter, men også resirkulering og miljøhåndtering av rundt 40 andre elektronikkselskapers produkter.

Selvsagt var det også nye produkter på programmet. Acer har lansert en serie solcelledrevne energilagringsløsninger. Den nye serien med mobile kraftverk kommer i modellene 600Wh, 1800Wh og 3000Wh, kombinert med et utvalg sammenleggbare solcellepaneler. Priser og tilgjengelighet i Skandinavia er ikke oppgitt.

200W-1 1800W-EU-01
<
>
Acer har lansert en rekke solcellepaneler og powerbanks for backup og selvforsyning (Foto: Acer)

På PC-siden presenterte Acer den nye Aspire Vero 16 (AV16-51P). Det er tatt hensyn til resirkulering og miljøbevissthet i alle stadier av datamaskinens «livssyklus» – fra produksjon til emballasje og resirkulering etter endt levetid. Dekselet inneholder mer enn 60 % resirkulert plast. Emballasjen består av 100 % resirkulerte materialer, og til og med skruene er standardiserte, slik at maskinen er enkel å demontere og gjenbruke.

Aspire Vero 16 er laget av 60% gjenbruksplast. (Foto: Acer)

Elektronikken er ny, og de nyeste Intel Core Ultra-prosessorene er mer energieffektive enn tidligere generasjoner. Dessuten er de utstyrt med Intel AI Boost, som med sine nye AI-drevne funksjoner lover ekstrem energieffektivitet.

Acer Aspire Vero 16 vil være tilgjengelig fra andre kvartal 2024 til en pris fra 6 999 pund.

Utstillingen, med temaet «Conscious Technology for a Brighter Tomorrow», viser Acers pågående klimatiltak og teknologien som er utviklet og produsert med tanke på fremtiden. Utstillingen vises på Alserkal Avenue i Dubai og fremhever produkter og tjenester under de fire livsstilskonseptene arbeid, læring, transport og livsstil.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top