TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Acer-chromebooks til hjem og jobb

Acer kommer med billige og enkle bærbare med Chrome som operativsystem..

forfatter
Publisert 04.01.22 - 21:14

Acers første lansering på CES 2022 handler om Chromebooks. Både til hjemmebruk og jobb. To av dem er i et tradisjonelt laptop-format, mens den tredje har 360-graders hengsel.

Alle tre Chromebooks loves å ha den nyeste lyd- og videoteknologien, for å gjøre multitasking og produktivitet effektivt for både studenter, hybridarbeidere og hjemmebrukere.

Acer Chromebook Spin 513 er en «convertible»-maskin med et slankt design og et solid alumiumskabinett, slik at kan tas med på farten til skole, projekter og jobb. Prosessor valget avslører at vi er i Chromebook-land. Det er nemlig en MediaTek Komapnio 1380-prosessor med åtte kjerner. I stedet for standarden med Intel- eller AMD-prosessorer. Skjermen er på 13,5 tommer og kalles VertiView, som betyr at det en er i 3:2-format, som gir brukerne 18% mer lodrett skjermplass enn en 16:9-skjerm.

Acer Chromebook Spin 513 har 360-graders hengsel og høyoppløst skjerm. (Foto: Acer)

Acer Chromebook 315 er en stor 15,6″ bærbar, som beskrives som et økonomisk overkommelig valg for brukere som trenger effektiv og uanstrent multitasking. Altså en maskin i en rimelig prisklasse. Nøyaktig hvor billig er foreløpig ikke kjent. Men vi at den ville kunne fås med både med og uten touchskjerm. I begge tilfeller er skjermoppløsningen på Full HD (1920 x 1080 piksler).

Acer Chromebook 315 er en velvoksen maskin på 15,6 tommer. (Foto: Acer)

Acer Chromebook 314 er den billigste modellen, som er siktet til studerende og skolebarn. At vi er i økonomiklassen understrekes av at Acer vektlegger en «god hverdags-ytelse». Maskinen er på 14″ og er robust nok til holde standarden MIL-STD 810H for militært maskinvare. Batteritiden er oppgitt til 10 timer, og det er Full HD (1920 x 1080) skjerm, og Wi-Fi 6. Også Chromebook 314 kan fås med touchskjerm.

Acer Chromebook 314 er egnet til de med et mindre budsjett (Foto: Acer)

Priser og tilgjengelighet:

Acer Chrombook Spin 513 koster 6.690 kroner, og kan kjøpesfra april.
Acer Chromebook 135 kan kjøpes fra slutten av første kvartal. Pris er ikke opplyst.
Acer Chromebook 314 kan kjøpes fra april. Prisen bliver 3.690 kroner med vanlig FHD-skjerm og 3.890 kroner med FHD touchskjerm.

(Foto: Acer)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Raskeste MacBook Air hittil Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend