11. generasjon Intel Core i ny Asus-laptop

Asus lanserer ny ZenBook S og ZenBook Flip S.
Annonse
Annonse
forfatter

Alt er virtuelt i disse corona-tider, det var også Asus’ digitale pressekonferanse, hvor Taiwan-firmaet i går under overskriften “Built for Brilliance” lanserte en rekke nye bærbare datamaskiner – de fleste med Intels 11. generasjon Intel Core prosessorer samt Intel X graphics arkitektur, som bl.a. betyr at alle maskinene støtter Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Blant de mange nye datamaskinene var bl.a. verdens slankeste hybrid-laptop med OLED-skjerm samt verdens slankeste og letteste laptop i 3:2 format med 3.3K-skjerm. I hvert fall vi skal tro på Asus sin pressemelding.

ASUS ZenBook Flip S (UX371) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Den slanke hybriden med OLED-skjerm har fått navnet ZenBook Flip S, og den er etterfølgeren til en glimrende hybrid-maskin med samme navn, som vi ga vår spesielle anbefaling for et par år siden.

Den nye modellen kommer med 4K UHD OLED-skjerm, som både er PANTONE-sertifisert og kommer med 100% DCI-P3 fargeskala. Skjermen kan naturligvis dreies 360 grader om sin egen akse, og dermed kan maskinen både brukes som en helt vanlig bærbar eller konverteres til et nettbrett, hvis man trenger det.

Den nye ZenBook Flip S veier bare 1,2 kilo og måler 13,9 mm på det slankeste. Under panseret finner man som sagt en 11. generasjons Intel Core-prosessor (opptil i7) samt opptil 16 GB RAM og 1 TB SSD. Maskinen kommer med 4x Thunderbolt 4 USB-C porter samt 1 x USB 3.2 og 1 x HDMI.

Annonse
ASUS ZenBook S (UX393) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook S (UX393)

Likt som f.eks. Huawei MateBook X Pro kommer den nye ZenBook S med 13,9″ skjerm i 3:2-format, som gir den bærbare maskinen en skjermoppløsning på imponerende 3300 x 2200 piksler (3,3K). Det spesielle skjermformatet kan være en fordel når man leser nettsider i nettleseren eller jobber i klassiske produktivitets-verktøyer som Word og Excel.

Akkurat som ZenBook Flip S er også ZenBook S-skjermen PANTONE-sertifisert for korrekt fargegjengivelse.

Maskinen veier 1,35 kg og måler 15,7 mm på det slankeste. Under tastaturet finner vi 11. generasjons prosessorer fra Intel (opptil Core i7) samt opptil 16 GB RAM og 1 TB SSD. I tillegg til 2 x Thunderbolt 2 USB samt 1 x USB 3.2 og 1 x HDMI kommer Zenbook S også med microSD-kortleser.

Pris og tilgjengelighet

Asus har enda ikke opplyst oss om pris eller tilgjengelighet, men vi oppdaterer artikkelen så snart vi vet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.