11. generasjon Intel Core i ny Asus-laptop

Asus lanserer ny ZenBook S og ZenBook Flip S.
Annonse
Annonse
forfatter

Alt er virtuelt i disse corona-tider, det var også Asus’ digitale pressekonferanse, hvor Taiwan-firmaet i går under overskriften «Built for Brilliance» lanserte en rekke nye bærbare datamaskiner – de fleste med Intels 11. generasjon Intel Core prosessorer samt Intel X graphics arkitektur, som bl.a. betyr at alle maskinene støtter Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Blant de mange nye datamaskinene var bl.a. verdens slankeste hybrid-laptop med OLED-skjerm samt verdens slankeste og letteste laptop i 3:2 format med 3.3K-skjerm. I hvert fall vi skal tro på Asus sin pressemelding.

ASUS ZenBook Flip S (UX371) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Den slanke hybriden med OLED-skjerm har fått navnet ZenBook Flip S, og den er etterfølgeren til en glimrende hybrid-maskin med samme navn, som vi ga vår spesielle anbefaling for et par år siden.

Den nye modellen kommer med 4K UHD OLED-skjerm, som både er PANTONE-sertifisert og kommer med 100% DCI-P3 fargeskala. Skjermen kan naturligvis dreies 360 grader om sin egen akse, og dermed kan maskinen både brukes som en helt vanlig bærbar eller konverteres til et nettbrett, hvis man trenger det.

Den nye ZenBook Flip S veier bare 1,2 kilo og måler 13,9 mm på det slankeste. Under panseret finner man som sagt en 11. generasjons Intel Core-prosessor (opptil i7) samt opptil 16 GB RAM og 1 TB SSD. Maskinen kommer med 4x Thunderbolt 4 USB-C porter samt 1 x USB 3.2 og 1 x HDMI.

ASUS ZenBook S (UX393) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook S (UX393)

Likt som f.eks. Huawei MateBook X Pro kommer den nye ZenBook S med 13,9″ skjerm i 3:2-format, som gir den bærbare maskinen en skjermoppløsning på imponerende 3300 x 2200 piksler (3,3K). Det spesielle skjermformatet kan være en fordel når man leser nettsider i nettleseren eller jobber i klassiske produktivitets-verktøyer som Word og Excel.

Akkurat som ZenBook Flip S er også ZenBook S-skjermen PANTONE-sertifisert for korrekt fargegjengivelse.

Maskinen veier 1,35 kg og måler 15,7 mm på det slankeste. Under tastaturet finner vi 11. generasjons prosessorer fra Intel (opptil Core i7) samt opptil 16 GB RAM og 1 TB SSD. I tillegg til 2 x Thunderbolt 2 USB samt 1 x USB 3.2 og 1 x HDMI kommer Zenbook S også med microSD-kortleser.

Pris og tilgjengelighet

Asus har enda ikke opplyst oss om pris eller tilgjengelighet, men vi oppdaterer artikkelen så snart vi vet.

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.