data-srcset

CES 2018

Technics satser hardt på high-end platespillere, og lanserer to nye modeller.

En gang var Technics synonymt med det beste blant japansk hi-fi- Det var særlig platespillerne deres som ble høyt skattet, blant alt fra DJ-er til entusiaster. Men så var det slutt.

Panasonic la ned hele Technics-divisjonen. Overraskende nok dukket de opp igjen for et par år siden, med en hi-fi-utgave av SL-1200. Den direktedrevne platespilleren, som skulle bli enhver DJs foretrukne våpen.

Les testen av SL-1200G.

I fjor viste de sågar en prototype på en etterfølger til den aller råeste Technics-spilleren, SP-10, og nå kommer både den og SL-1000 tilbake i ny tapning.

(Foto: Produsenten) SL-1000R

Technics SP-10R og SL-1000R har mange likheter. De er begge direktedrift at tallerkenen, med to rotorer som skal gi mer stabil rotasjon, drevet av en kjerneløs motor.

Det nevnes avvik (wow & flutter) på 0,015%, som er det laveste jeg har sett, takket være en 12-pols elektromotor med 18 spoler, og en totalvekt på 7,9 kg, for den roterende massen. Tallerken inkludert.

Spilleren har separat strømforsyning, avtakbar armbase og mulighet for andre tonearmer, og det beste av alt: De er kompatible med eldre SP-10MK2 og MK3.

annonse

Det antydes en pris rundt 10.000 USD for Technics SP-10R og prisen er usikker for en komplett SL-1000R. Spillerne skal være i salg fra våren av.

annonse

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

Lego Technic vs Lamborghini Sián FKP 37

Sjekk den LEGO-bilen!

Lamborghini Sián FKP 37 i nesten fire tusen deler er det nyeste tilskuddet til LEGOs Technic-avdeling.