Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sjekk Technics SL-1000R

Technics satser hardt på high-end platespillere, og lanserer to nye modeller.

Skrevet av / 09.01.18 - 09:00
Sjekk Technics SL-1000R

En gang var Technics synonymt med det beste blant japansk hi-fi- Det var særlig platespillerne deres som ble høyt skattet, blant alt fra DJ-er til entusiaster. Men så var det slutt.

Panasonic la ned hele Technics-divisjonen. Overraskende nok dukket de opp igjen for et par år siden, med en hi-fi-utgave av SL-1200. Den direktedrevne platespilleren, som skulle bli enhver DJs foretrukne våpen.

Les testen av SL-1200G.

I fjor viste de sågar en prototype på en etterfølger til den aller råeste Technics-spilleren, SP-10, og nå kommer både den og SL-1000 tilbake i ny tapning.

(Foto: Produsenten) SL-1000R

Technics SP-10R og SL-1000R har mange likheter. De er begge direktedrift at tallerkenen, med to rotorer som skal gi mer stabil rotasjon, drevet av en kjerneløs motor.

Det nevnes avvik (wow & flutter) på 0,015%, som er det laveste jeg har sett, takket være en 12-pols elektromotor med 18 spoler, og en totalvekt på 7,9 kg, for den roterende massen. Tallerken inkludert.

Spilleren har separat strømforsyning, avtakbar armbase og mulighet for andre tonearmer, og det beste av alt: De er kompatible med eldre SP-10MK2 og MK3.

Det antydes en pris rundt 10.000 USD for Technics SP-10R og prisen er usikker for en komplett SL-1000R. Spillerne skal være i salg fra våren av.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top