Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Roadster

Tesla Roadster skyves.

Skrevet av / 01.02.21 - 15:00
Tesla Roadster

Hvis du hadde gledet deg til Tesla Roadsters sinnsyke akselerasjon og litt vind i håret, har Elon Musk en skuffende melding til deg. I en twitter-melding skriver han at roadsteren ikke blir produksjonsklar i 2021.

Den er fremdeles under utvikling og roadsteren blir ikke klar for testkjøring før senere i år, og produksjonstart er skjøvet til 2022.


Roadsteren, som er en fireseter med avtakbart glasstak, skal dele vitale komponenter med Model S Plaid, som betyr tre motorer og over 1000 hk effekt.

Med 10.000 Nm dreiemoment til alle fire hjulene, skal null til 96 km/t (60 mph) skje på 1,9 sekunder, og bilen skal ha en toppfart på over 400 km/t (!).

Tesla mener også at rekkevidden skal være tett opptil 1000 km (620 miles) hvilket leder oss til å tro at Tesla har gjort noe nytt med batteripakken, som det antydes er på hele 200 kWt, og energiforbruket.

Roadsteren er priset til 250.000 dollar, omlag 2,2 mill. kroner, og den kan reserveres på de amerikanske nettsidene til Tesla. Men du får ikke kjørt den før i 2022, altså.

Da får den trolig selskap av Lotus Evija med 2000 hk, som lages i bare 130 eksemplarer, og Maseratis elektriske utgave av MC20, som kan bestilles med anlegg fra Sonus faber.

Dermed blir det bittelitt å velge i blant elektriske supersportsbiler.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

0
Scroll to Top