Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Model 3 – Med blålys og sirener

I søken etter en grønnere utrykningsbil, tester det britiske politiet nå ut Tesla Model 3. Med lovende resultater.

Skrevet av / 28.12.21 - 10:02
Tesla Model 3 – Med blålys og sirener

I september skrev vi om at Ford Mustang Mach-E var under testing som ny politibil i Storbritannia. Politiet der ønsker nemlig et grønnere karbonavtrykk. Nå er det Tesla sin tur, og det er Model 3 som er den aktuelle kandidaten.

Tesla_Model_3_Police_UK_03
Foto: Tesla

0-100 på 3,4

Med 0-100 km/t på 3,4 sekunder er Model 3 Performance kjappere enn Mustang Mach-E GT, og rekkevidden på inntil 530 km (WLTP) gjør den helt klart til en kapabel bil, som bør til og med bør kunne holde følge med Ferrarier og Maseratier – hvis skurkene da ikke ser sitt snitt til å kjøre raskere enn Model 3s toppfart på 261 km/t. Som, for ordens skyld, er 61 km/t raskere enn Mustang Mach-E GT.

Les også Freeze! Police! Metropolitan Police Force vil ha elbil Tid for "grønnere" politibiler. Med Mustang Mach-E kan de rykke ut i rakettfart – eller bli sittende utenfor smultringsjappa med kremlyd fra B&O-anlegget.
Tesla Model 3 politibil
Foto: Tesla

Tesla Model 3: en kapabel utrykningsbil

Heldigvis består en politipatruljes hverdag i langt mer overkommelige oppgaver enn å kjøre etter skurker. Og som en patruljebil og til daglig arbeid med å rykke ut raskt til et åsted og bevare ro og orden i samfunnet, så er ytelsene mer enn gode nok.

Les også Sportsbil på tilbud Selv med den nylige prisøkningen gir den billigste Tesla Model 3 frydefull valuta for pengene.

Ikke minst er Model 3 en rimelig bil, som i motsetning til fossilbiler ikke krever stort annet vedlikehold enn bremser og dekk. Så da har nok sikkert budsjett til helikopterstøtte under de mer krevende biljaktene…

Hvilken bil Metropolitan Police Force til slutt ender opp med som sitt nye utrykningskjøretøy, vites ennå ikke. Blir det Ford Mustang Mach-E GT, Tesla Model 3 Performance – eller noe helt annet?

Kilde: Driving

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top