TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla Model 3 – Med blålys og sirener

I søken etter en grønnere utrykningsbil, tester det britiske politiet nå ut Tesla Model 3. Med lovende resultater.

forfatter
Publisert 28.12.21 - 10:02

I september skrev vi om at Ford Mustang Mach-E var under testing som ny politibil i Storbritannia. Politiet der ønsker nemlig et grønnere karbonavtrykk. Nå er det Tesla sin tur, og det er Model 3 som er den aktuelle kandidaten.

Tesla_Model_3_Police_UK_03
Foto: Tesla

0-100 på 3,4

Med 0-100 km/t på 3,4 sekunder er Model 3 Performance kjappere enn Mustang Mach-E GT, og rekkevidden på inntil 530 km (WLTP) gjør den helt klart til en kapabel bil, som bør til og med bør kunne holde følge med Ferrarier og Maseratier – hvis skurkene da ikke ser sitt snitt til å kjøre raskere enn Model 3s toppfart på 261 km/t. Som, for ordens skyld, er 61 km/t raskere enn Mustang Mach-E GT.

Les også Freeze! Police! Metropolitan Police Force vil ha elbil Tid for "grønnere" politibiler. Med Mustang Mach-E kan de rykke ut i rakettfart – eller bli sittende utenfor smultringsjappa med kremlyd fra B&O-anlegget.
Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car
Tesla Model 3 politibil
Foto: Tesla

Tesla Model 3: en kapabel utrykningsbil

Heldigvis består en politipatruljes hverdag i langt mer overkommelige oppgaver enn å kjøre etter skurker. Og som en patruljebil og til daglig arbeid med å rykke ut raskt til et åsted og bevare ro og orden i samfunnet, så er ytelsene mer enn gode nok.

Les også Sportsbil på tilbud Selv med den nylige prisøkningen gir den billigste Tesla Model 3 frydefull valuta for pengene.
Tesla Model 3 Standard Range Plus front angle(2)

Ikke minst er Model 3 en rimelig bil, som i motsetning til fossilbiler ikke krever stort annet vedlikehold enn bremser og dekk. Så da har nok sikkert budsjett til helikopterstøtte under de mer krevende biljaktene…

Hvilken bil Metropolitan Police Force til slutt ender opp med som sitt nye utrykningskjøretøy, vites ennå ikke. Blir det Ford Mustang Mach-E GT, Tesla Model 3 Performance – eller noe helt annet?

Kilde: Driving

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Porsche Taycan får lengre rekkevidde Øker rekkevidden etter service.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend