TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Maserati Spyder MC20 Cielo får Sonus faber Premium audio system

Tilpasser lyden når taket tas av.

forfatter
Publisert 30.05.22 - 15:33

Første gang Sonus faber laget et lydanlegg for bil, var det en Pagani Huayra som fikk æren av det eksklusive lydanlegget. Skjønt, en Huayra er i seg selv ganske eksklusiv. Den ble produsert i 100 eksemplarer, pluss noen spesialversjoner som den enda mer eksklusive Imola som de laget seks av, og den enda enda mer eksklusive Tricolore. Fire stykker, bare.

Denne blir nok et langt vanligere syn, i den grad man kan kalle en Maserati for en vanlig bil. Den får i alle fall et uvanlig stereoanlegg. Igjen er det Sonus fabers automotive-avdeling som har skreddersydd et anlegg til den kompakte toseteren Spyder MC20 Cielo. Som leveres med avtakbart tak, og kan konverteres til åpen roadster.

222640M
Spyder MC20 Cielo

Selve bilen er bygget på den samme midtmotoriserte MC20 som vi har skrevet om før, også den med Sonus faber-anlegg, men i MC20 Cielo er anlegget utstyrt med en vesentlig forskjell:

De 12 høyttalerne som er nennsomt plassert rundt omkring i den kompakte cockpiten, og har en egen åpen-tak-modus.

222650M
MC20 Cielo cockpit

I følge Mario Passarelli, Sonus fabers Manager of Research and Development, som det står i pressemeldingen, endres akustikken når taket tas av. Derfor har de tilpasset viktige faktorer, som lydnivået, tonebalanse og delefrekvenser, sånn at lyden man skal få litt live-følelse når taket er av, og en mer omsluttende lydopplevelse når taket er på.

222720M
Sonus faber høyttaler

Hvor alle høyttalerne er plassert? To diskantelementer sitter i dørpanelene. To til er plassert bak setene, og ett i sentrum av dashbordet. Så er to mellomtoneelementer plassert i dørene, to er plassert bak, og ett sammen med det ene diskantelementet i sentrum av dashbordet.

To basselementer er plassert lengre ned i dørene. og sånn har Sonus faber klart å omslutte fører og passasjer med lyd.

Elektrisk allerede i 2022

222660M
Spyder MC20 Cielo

MC20 Cielo – himmel på italiensk – blir til å begynne med levert med Maseratis nye 630 hk sterke V6-er, men Maserati har annonsert at de skal starte elektrifiseringen allerede i 2022. Først i den mellomstore Gran Turismo Folgore, senere i SUV-en Grecale Folgore, og deretter i MC20.

Mye å glede seg til for musikkinteresserte med bilinteresse altså.

222360M
Cielo

 

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Porsche Macan går elektrisk: Her er de ferske detaljene Porsche har sluppet flere detaljer om den elektriske versjonen av Macan, som ventes på veien i 2024. Det loves over 600 hestekrefter, 100 kWh batteri og lang rekkevidde!
Gromme Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ekte britisk bilkunst. Og nå får de lydanlegg fra selveste Sennheiser. Først ut er Plus Four og Plus Six.
Volvo EX90 ny luksus-SUV er lansert og priset Volvos flaggskip kan bestilles nå og leveres i 2024
2023 Audi e-tron får lengre rekkevidde - og nytt navn Oppfølgeren til Audi e-tron får lengre rekkevidde, raskere lading og ny design: De første bilene ventes på veien i februar 2023!
Følg Lyd & Bilde