TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bare bli sittende – elbilen lader automatisk

Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.

forfatter
Publisert 26.07.22 - 12:08

Rekkeviddeangst og lading på ulike ladestasjoner er typiske strabaser som mange forbinder med elbil. Det å finne frem til riktig ladestasjon, sette inn støpselet og aktivere ladingen kan også være en utfordring for ferske elbileiere, ikke minst dem med nedsatt funksjonsevne.

Dette er noe Ford vil hjelpe til med, og de har nå utviklet en prototype på en ny type ladestasjon: Den bruker en robotarm til å sette inn støpselet for deg når du ankommer stasjonen. Ladingen aktiverer du fra mobilen, uten at du behøver å gå ut av bilen. På sikt kan ladeprosessen bli helautomatisk, sier Ford i en pressemelding.

Charging robot 3
Når robotladestasjonen blir aktivert, åpner det seg et deksel på testbilen (en modfisert Mustang Mach-E).Ladearmen finner da selv veien til ladekontakten på bilen ved hjelp av et lite kamera. (Foto: Ford)

– Trenger ikke være avhengig av andre for å lade opp bilen

– Vårt mål er at alle skal kunne forflytte seg fritt rundt. Akkurat nå er det å fylle opp en bensin-/dieselbil eller lade opp en elektrisk bil en utfordring for noen sjåfører. Med robotladestasjonen blir dette enklere, sier forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center, Birger Fricke.

Robotladestasjonen er utviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, for å kunne installeres både på handikapplasser, parkeringshus og i private hjem. Forskningsprosjektet er en del av Fords elektrifiseringsplan, og et samarbeidsprosjekt med hurtigladenettverket IONITY skal se på hvordan robotladestasjonen kan forbedres ytterligere.

I fremtiden kan også hele ladeprosessen bli helautomatisert, med minimal eller ingen involvering fra føreren. Man sender da sin selvkjørende bil til ladestasjonen, for så å kalle den tilbake når ladingen er fullført.

I videoen under kan du se laderoboten i aksjon!

Les også disse sakene om Ford:

Ford Mustang Mach-E kan trekke tyngre henger

Nå kan du ha taklast på Mustangen

Mustang Mach-E kan ta opp til 75 kg på taket.

Ford Mustang Mach-E GT

Mustang Mach-E GT: Vi er forelsket!

Å kjøre Mustang Mach-E GT er som å være helten i en actionfilm. Eller ha orkesterplass i operaen.

Ford viser elektrisk varebil med 2000 hestekrefter

Verdens raskeste budbil?

Tar netthandel-pakkene dine fra 0-100 på 2 sekunder.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend