TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Bare bli sittende – elbilen lader automatisk

Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.

forfatter
Publisert 26.07.22 - 12:08

Rekkeviddeangst og lading på ulike ladestasjoner er typiske strabaser som mange forbinder med elbil. Det å finne frem til riktig ladestasjon, sette inn støpselet og aktivere ladingen kan også være en utfordring for ferske elbileiere, ikke minst dem med nedsatt funksjonsevne.

Dette er noe Ford vil hjelpe til med, og de har nå utviklet en prototype på en ny type ladestasjon: Den bruker en robotarm til å sette inn støpselet for deg når du ankommer stasjonen. Ladingen aktiverer du fra mobilen, uten at du behøver å gå ut av bilen. På sikt kan ladeprosessen bli helautomatisk, sier Ford i en pressemelding.

Charging robot 3
Når robotladestasjonen blir aktivert, åpner det seg et deksel på testbilen (en modfisert Mustang Mach-E).Ladearmen finner da selv veien til ladekontakten på bilen ved hjelp av et lite kamera. (Foto: Ford)

– Trenger ikke være avhengig av andre for å lade opp bilen

– Vårt mål er at alle skal kunne forflytte seg fritt rundt. Akkurat nå er det å fylle opp en bensin-/dieselbil eller lade opp en elektrisk bil en utfordring for noen sjåfører. Med robotladestasjonen blir dette enklere, sier forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center, Birger Fricke.

Robotladestasjonen er utviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, for å kunne installeres både på handikapplasser, parkeringshus og i private hjem. Forskningsprosjektet er en del av Fords elektrifiseringsplan, og et samarbeidsprosjekt med hurtigladenettverket IONITY skal se på hvordan robotladestasjonen kan forbedres ytterligere.

I fremtiden kan også hele ladeprosessen bli helautomatisert, med minimal eller ingen involvering fra føreren. Man sender da sin selvkjørende bil til ladestasjonen, for så å kalle den tilbake når ladingen er fullført.

I videoen under kan du se laderoboten i aksjon!

Les også disse sakene om Ford:

Ford Mustang Mach-E kan trekke tyngre henger

Nå kan du ha taklast på Mustangen

Mustang Mach-E kan ta opp til 75 kg på taket.

Ford Mustang Mach-E GT

Mustang Mach-E GT: Vi er forelsket!

Å kjøre Mustang Mach-E GT er som å være helten i en actionfilm. Eller ha orkesterplass i operaen.

Ford viser elektrisk varebil med 2000 hestekrefter

Verdens raskeste budbil?

Tar netthandel-pakkene dine fra 0-100 på 2 sekunder.

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Porsche Macan går elektrisk: Her er de ferske detaljene Porsche har sluppet flere detaljer om den elektriske versjonen av Macan, som ventes på veien i 2024. Det loves over 600 hestekrefter, 100 kWh batteri og lang rekkevidde!
Gromme Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ekte britisk bilkunst. Og nå får de lydanlegg fra selveste Sennheiser. Først ut er Plus Four og Plus Six.
Følg Lyd & Bilde