Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Skoda Enyaq iV

Skoda-Enyaq-front

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV er bygget på Volkswagens skalerbare MEB-plattform, og her er akselavstanden strukket til 2765 mm, slik at bilen er blitt 4,65 meter lang. Til sammenligning er VWs ID.3 4,26 m lang.

Det betyr at Enyaq iV vil konkurrere med elbiler som Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-E, og VWs kloning på samme plattform, ID.4.

Bilen vil få både Apple CarPlay og Android Auto, og man kan styre lyden fra den store 10- eller 3-tommers pekeskjermen i midten. Ved lansering heter det beste anlegget du kan velge Skoda Sound System, og har ni høyttalere. Etterhvert vil man også kunne velge Canton Sound System, med ti høyttalere. Dette er imidlertid ikke tilgjengelig for de første som har reservert bilen. Etter hva vi har forstått er det heller ikke mulig å utsette bestillingen med nåværende reservasjon, til Canton-anlegget blir tilgjengelig. Hva forskjellen vil være i lydkvalitet mellom de to anleggene vet vi ikke ennå. Vi har fått tvetydige meldinger fra Skoda-importør Møller, og venter nå svar fra Canton på en nylig henvendelse.

Annet

Enyaq iV kan trekke henger opptil 1200 kg, og bagasjeromvolumet er oppgitt til 585 liter. Firehjulstrekk er tilgjengelig, med rekkevidde opp til 500 km.

Bilen vil ikke bli tilgjengelig før tidlig i 2021, men den kan bestilles allerede nå.

Priser:

  • Enyaq iV 50: 148 hk, bakhjulsdrift, rekkevidde opptil 340 km. Pris fra 348.520 kr.
  • Enyaq iV 60: 180 hk, bakhjulsdrift, rekkevidde opptil 390 km. Pris fra 408.520 kr
  • Enyaq iV 80: 204 hk, bakhjulsdrift, rekkevidde opptil 510 km. Pris fra 449.520 kr
  • Enyaq iV 80X: 265 hk, firehjulsdrift, to motorer, rekkevidde opptil 460 km. Pris fra 478.520 kr.

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Redaksjonen anbefaler

Sony Xperia 1 III
TEST
Mobil & Nettbrett

Tredje gang lykkes Sony

Sony Xperia 1 III er kanskje den beste mobilen fra Sony til dato. Alle dydene fra forgjengerne bevares, mens det forbedres der det gjelder.

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.