Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30 er en kompakt SUV som ligner den fossile CX-30, men har blant annet fått selvmordsdører bak. Altså dørene er bakhengslet, en honnør til sportsbilen RX-8.

Tre digitale skjermer omkranser føreren; et 7’’ digitalt instrumentpanel, en 8,8’’ midtstilt infotainmentskjerm og en 7’’ berøringsskjerm som betjener klimaanlegget.

Lading går ikke akkurat som noe «olja lyn», da CCS-kontakten maksimalt tar 50 kW hurtiglading (DC). Vanlig lading skjer opp til 6,6 kW (230V/32A, 1-fas).

Standard lydanlegg består av 8 høyttalere, med DAB, USB og Bluetooth. Det beste anlegget får du når du oppgraderer til Cosmo utstyrsnivå. Det er da av typen Bose, med 12 høyttalere. Basshøyttalerne er plassert helt nede i hjørnet av bilens frontkupé, foran føttene på sjåfør og passasjer. Dette er stedet hvor bassresponsen er best, hevder Bose. AudioPilot-funksjon måler støynivået i kabinen og analyserer bilens hastighet, og justerer lydnivået på lydanlegget deretter. Vi får også surroundeffekt.

Adaptiv cruisekontroll er standard, mens adaptive LED-lys er ekstrautstyr.

Annonse

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.