TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Peugeot e-208

Peugeot e-208 er perfekt for deg som kjører mye i byen og trenger litt mer benplass enn i de typiske småbilene. Også i baksetet, selv om det har plass til to og ikke tre voksne.

Standardpakken har bra med utstyr, blant annet automatisk nødbrems med radar og kamera, intelligent bremseassistent og skiltgjenkjenning. Du får også beskjed om å ta deg kaffepause, hvis du blir for lite aktiv bak rattet.

Lydanlegget er fra Arkamys, med seks høyttalere og en 7-tommers kapasitiv pekeskjerm. Apple CarPlay og Android Auto er standard. Noe anlegg med enda bedre lyd tilbys ikke, så det spørs om ikke lydfanatikere bør sette Peugeot e-208 et godt stykke nede på ønskelisten.

Utstyrspakken Allure, som er steget opp, gir i tillegg et 10-tommers tredimensjonalt, hologramaktig instrumentpanel, pluss litt mer. Med GT Line får du i tillegg økt berøringsskjermn til 10 tommer, navigasjon med Peugeot Connected Services, og TomTom kartverk med gratis oppdatering i løpet av bilens levetid. 180 graders ryggekamera får du plutselig, ataptiv cruisekontroll, aktiv filholder (selvkjøringsnivå 2). Til slutt har vi GT til 322.900 kroner, som er mest for utseende og komfort, men som også har aktiv blindsonevarsling.

Men, altså, samme lyd som i grunnversjonen Active. Rekkevidde på alle versjoner er 340 km (WLTP), og bilen kan lade med inntil 11 kW normallading og 100 kW hurtiglading (CCS).

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde