TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Polestar 2

TEST: Polestar 2 – Skandinavisk kjøreglede

Volvos elbilmerke Polestar er fullt av teknologi. 5-døreren Polestar 2 er intet unntak. Blant annet kjenner bilen deg igjen via telefonen din, og stiller inn seteposisjonen din og tilpasser startsiden på skjermen etter favorittappene dine.

Polestar lover en meget god talestyring, slik at bilen faktisk forstår deg. Bilen er forresten markedets første til å bruke Android Automotive informasjons- og underholdningssystem.

Det finnes ulike utstyrspakker, hvor både Pilot og Plus inngår i prisen. Det er i Plus-pakken du finner lydanlegget, som er fra Harman Kardon, så vi tolker det til at anlegget er inkludert i startprisen. Men det er ikke alt, for svenske Dirac har også vært med på lydsiden. Dirac har slått seg stort opp i hi-fi- og hjemmekinobransjen med sitt overlegne romkorreksjonssystem, som korrigerer for både frekvens og timing, og får et anlegg til å låte likt, nesten uansett hvor det er installert. Vi er derfor meget spent på hva de har klart å gjøre med anlegget i Polestar. Biler er som kjent blant de aller mest krevende akustiske miljøene, og vil kunne nyte godt av å få korreksjon fra Dirac.

Andre ting som hører med i prisen er panoramatak med projisert Polestar-logo, pikselfrontlys med LED, trådløs 15W mobillader, blindsoneassistent, adaptiv cruisekontroll, kjøreassistent, varsel om kryssende trafikk med autobrems, bakre og frontal kollisjonsvarsel, automatisk filholder, unnamanøver med brems og styring, automatisk bremsing etter kollisjon og 360 graders parkeringskamera. Parkeringsassistent både foran og bak er også på plass, og HomeLink kan styre ting som garasjeport, husets alarmsystem og belysning. For eksempel.

Man får virkelig mye utstyr for inngangsprisen. Betaler du 50.000 kroner ekstra, får du Performance-utgaven, med oppgradert bremsesystem og støtdempere, samt en del utseendeoppgraderinger. Som fetere lettmetallfelger og gullfargede sikkerhetsbelter. Hengerfeste kan du også få, det koster 13.000 kroner.

Vi loves inntil 470 km rekkevidde, og 0-100 km/t på under 5 sekunder.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Porsche Taycan får lengre rekkevidde Øker rekkevidden etter service.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend