Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Polestar 2

Polestar 2

TEST: Polestar 2 – Skandinavisk kjøreglede

Volvos elbilmerke Polestar er fullt av teknologi. 5-døreren Polestar 2 er intet unntak. Blant annet kjenner bilen deg igjen via telefonen din, og stiller inn seteposisjonen din og tilpasser startsiden på skjermen etter favorittappene dine.

Polestar lover en meget god talestyring, slik at bilen faktisk forstår deg. Bilen er forresten markedets første til å bruke Android Automotive informasjons- og underholdningssystem.

Det finnes ulike utstyrspakker, hvor både Pilot og Plus inngår i prisen. Det er i Plus-pakken du finner lydanlegget, som er fra Harman Kardon, så vi tolker det til at anlegget er inkludert i startprisen. Men det er ikke alt, for svenske Dirac har også vært med på lydsiden. Dirac har slått seg stort opp i hi-fi- og hjemmekinobransjen med sitt overlegne romkorreksjonssystem, som korrigerer for både frekvens og timing, og får et anlegg til å låte likt, nesten uansett hvor det er installert. Vi er derfor meget spent på hva de har klart å gjøre med anlegget i Polestar. Biler er som kjent blant de aller mest krevende akustiske miljøene, og vil kunne nyte godt av å få korreksjon fra Dirac.

Andre ting som hører med i prisen er panoramatak med projisert Polestar-logo, pikselfrontlys med LED, trådløs 15W mobillader, blindsoneassistent, adaptiv cruisekontroll, kjøreassistent, varsel om kryssende trafikk med autobrems, bakre og frontal kollisjonsvarsel, automatisk filholder, unnamanøver med brems og styring, automatisk bremsing etter kollisjon og 360 graders parkeringskamera. Parkeringsassistent både foran og bak er også på plass, og HomeLink kan styre ting som garasjeport, husets alarmsystem og belysning. For eksempel.

Man får virkelig mye utstyr for inngangsprisen. Betaler du 50.000 kroner ekstra, får du Performance-utgaven, med oppgradert bremsesystem og støtdempere, samt en del utseendeoppgraderinger. Som fetere lettmetallfelger og gullfargede sikkerhetsbelter. Hengerfeste kan du også få, det koster 13.000 kroner.

Vi loves inntil 470 km rekkevidde, og 0-100 km/t på under 5 sekunder.

Scroll to Top