Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Test: Mercedes EQC med Burmester Surround Sound System – Lyden av stillhet

Hvis du tror Mercedes har gjemt noe spesielt i underholdningsermet på sin helelektriske crossover-SUV EQC, så har du helt rett.

Tysk bil fortjener tysk anlegg, og hva bedre enn selveste Burmester til å stå for musikken? Vi snakker surroundlyd med 13 høyttalerelementer, og med en klangbalanse skreddersydd til bilens kupé, for å renest mulig lyd – og med den beste dynamikken – i akkurat dette miljøet. En avansert digital signalprosessor (DSP) setter prikken over i-en. Du kan dessuten optimalisere lyden forsinkelsen til hver kanal etter for- eller baksetene, dersom du ikke ønsker en demokratisk lyd som er lik for alle.

En 9-kanals forsterker med totalt 590 watt driver det hele, 7 x 50 watt driver mellomtone- og diskantelementene, mens de to basskanalene får 120 watt hver. Bassenhetene er forresten integrert i karosseriet for å oppnå en jevn og kraftig bassrespons fordelt utover hele bilen. Noe som kun er mulig å få bra om man har en god DSP, da bassen ellers ville blitt altfor ulineær.

Anlegget kan oppskalere stereoinnhold til surround, og støtter dessuten både Dolby Digital og DTS surroundformater.

Der hvor du på Porsche Taycan må ut med nesten 60.000 kroner ekstra for Burmester-anlegg, holder det å oppgradere til Premium-pakken for å få Burmester-anlegget inkludert i Mercedes EQC. Den koster bare 23.230 kroner ekstra  og burde være et enkelt valg. Da får du også soltak, trådløs lading av mobilen og Energizing-pakke med komfort-programmer, luftfrisker og demonstrasjoner av avslappingsøvelser(!), for å holde deg frisk og opplagt bak rattet.

Scroll to Top