TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Porsche Taycan

Test: Porsche Taycan Turbo med Burmester Sound System

Den foreløpig mest prisgunstige inngangen til helelektrisk Porsche heter Taycan 4S. 960.000 kroner starter den på, mens du må opp i 1,3 mill for Turbo og 1,6 mill for Turbo S. Enda dyrere blir det når tilleggsutstyret skal monteres.

Det er mye man kan si om hvor heftig bilen er: 0-100 km/t akselerasjon på inntil 2,8 sekunder (Turbo S), 250-260 km/t maksimal hastighet, ladekraft på inntil 270 kW, og du kan lade 100 kilometer på bare fem minutter. Det er en Porsche, hva forventer du?

Les: Velg mellom Bose og Burmester

Det er likevel underholdningsdelen vi konsentrerer oss om her, og du kan velge lydanlegg fra Bose for 14.200 kroner ekstra. Men det skal du ikke, for skal du først ha en Porsche, så er bare det heftigste godt nok. Og da skal du i stedet betale 57.800 kroner for et surroundanlegg fra Burmester!

Da får du 1455 watt med forsterkerkraft, fordelt på 21 individuelt kontrollerte høyttalere. Deriblant en 10-tommers aktiv subwoofer i bagasjerommet med 400 watts forsterker (Klasse D). Diskantene er av typen Air Motion Transformer (AMT), som ligner på bånddiskanter – og som ofte feilaktig (også av oss) omtales som bånddiskanter. Anlegget er laget for å spille korrekt og med lav forvrengning, selv ved høyt lydnivå.

Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Følg Lyd & Bilde