Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Test: Porsche Taycan Turbo med Burmester Sound System

Den foreløpig mest prisgunstige inngangen til helelektrisk Porsche heter Taycan 4S. 960.000 kroner starter den på, mens du må opp i 1,3 mill for Turbo og 1,6 mill for Turbo S. Enda dyrere blir det når tilleggsutstyret skal monteres.

Det er mye man kan si om hvor heftig bilen er: 0-100 km/t akselerasjon på inntil 2,8 sekunder (Turbo S), 250-260 km/t maksimal hastighet, ladekraft på inntil 270 kW, og du kan lade 100 kilometer på bare fem minutter. Det er en Porsche, hva forventer du?

Les: Velg mellom Bose og Burmester

Det er likevel underholdningsdelen vi konsentrerer oss om her, og du kan velge lydanlegg fra Bose for 14.200 kroner ekstra. Men det skal du ikke, for skal du først ha en Porsche, så er bare det heftigste godt nok. Og da skal du i stedet betale 57.800 kroner for et surroundanlegg fra Burmester!

Da får du 1455 watt med forsterkerkraft, fordelt på 21 individuelt kontrollerte høyttalere. Deriblant en 10-tommers aktiv subwoofer i bagasjerommet med 400 watts forsterker (Klasse D). Diskantene er av typen Air Motion Transformer (AMT), som ligner på bånddiskanter – og som ofte feilaktig (også av oss) omtales som bånddiskanter. Anlegget er laget for å spille korrekt og med lav forvrengning, selv ved høyt lydnivå.

Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.