Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google pensjonerer første generasjons Chromecast

Den lille, billige streamingenheten Chromecast var en revolusjon. Nå fjerner Google støtten for den.

Skrevet av / 04.06.23 - 17:00
Google pensjonerer første generasjons Chromecast

Tidligere mediespillere var store, stygge plastbokser med dårlig funksjonalitet og egne fjernkontrollere. Det ble som regel skrinlagt etter par år og mistet videre støtte. Men så kom Googles Chromecast, den var liten, praktisk og billig. Og den var enkel å styre ved å streame fra mobilen. Hvorfor hadde ingen tenkt på det før? Dessverre er støtten for den nå lagt ned, men den holdt faktisk i 10 år, noe som er en evighet i denne sammenhengen.

Les også Google Chromecast Med Chromecast vil Google ta over kommunikasjonen mellom mobilen og TV-en, og gjøre din smart-TV mye smartere.

Det er tech-siden 9to5google som snublet over informasjonen på Googles supportsider. Under en liste over oppdateringer til ulike modeller, står det plutselig: «Støtten for Chromecast (gen 1) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger vil motta programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google vil ikke gi teknisk støtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.»

Den siste oppdateringen kom i november 2022. Men i forkant av det hadde det også vært stille i 3 år, så det var ikke uventet at første generasjons Chromecast ville bli utdatert.

For de som nå ønsker å oppgradere, har det kommet mange nye modeller siden den gang, og de er fortsatt bra. Vi var veldig fornøyde med den nyeste generasjonen av Google Chromecast med Google TV 4K. Nå er har de imidlertid gått opp i både pris og størrelse, men til gjengjeld har de også blitt enda mer brukervennlige.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Lyd & Bilde
Scroll to Top