Nyhet

Google pensjonerer første generasjons Chromecast

Den lille, billige streamingenheten Chromecast var en revolusjon. Nå fjerner Google støtten for den.

Skrevet av / 04.06.23 - 17:00
Google pensjonerer første generasjons Chromecast

Tidligere mediespillere var store, stygge plastbokser med dårlig funksjonalitet og egne fjernkontrollere. Det ble som regel skrinlagt etter par år og mistet videre støtte. Men så kom Googles Chromecast, den var liten, praktisk og billig. Og den var enkel å styre ved å streame fra mobilen. Hvorfor hadde ingen tenkt på det før? Dessverre er støtten for den nå lagt ned, men den holdt faktisk i 10 år, noe som er en evighet i denne sammenhengen.

Les også Google Chromecast Med Chromecast vil Google ta over kommunikasjonen mellom mobilen og TV-en, og gjøre din smart-TV mye smartere.

Det er tech-siden 9to5google som snublet over informasjonen på Googles supportsider. Under en liste over oppdateringer til ulike modeller, står det plutselig: «Støtten for Chromecast (gen 1) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger vil motta programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google vil ikke gi teknisk støtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.»

Den siste oppdateringen kom i november 2022. Men i forkant av det hadde det også vært stille i 3 år, så det var ikke uventet at første generasjons Chromecast ville bli utdatert.

For de som nå ønsker å oppgradere, har det kommet mange nye modeller siden den gang, og de er fortsatt bra. Vi var veldig fornøyde med den nyeste generasjonen av Google Chromecast med Google TV 4K. Nå er har de imidlertid gått opp i både pris og størrelse, men til gjengjeld har de også blitt enda mer brukervennlige.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Scroll to Top