annonse
annonse
annonse
TEST:

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Januar 2016Lenovo Yoga Tab 3 Pro
annonse

Et ulikt par?

Kjøp et nettbrett, og få en hjemmekino med på kjøpet.
Pluss lbadvantages
Solid og raskt nettbrett med innebygget projektor, som til og med leverer varen. Overraskende fin kombinasjon.
Minus lbdisadvantages
Lyden virker litt ullen og med for mye bass, hvis man lytter med hodetelefoner.

Umiddelbart virker det som en gal idé å bygge en projektor inn i et nettbrett, og det er faktisk noe vi kun har sett fra Lenovo, som kom med den første kombinasjonen av pico-projektor/Android-nettbrett for omkring et års tid siden. Men mens Yoga Tablet 2 Pro med sin enorme 13,3”-skjerm mest av alt virket som et produkt man lager bare fordi man kunne, og ikke som et seriøst high-end nettbrett, så er etterfølgeren, Yoga Tab 3 Pro, mye mer tilgjengelig.

Blant annet fordi skjermen nå bare er på 10,1”, noe som selvfølgelig gjør nettbrettet mindre, lettere, og dermed enklere å ha med å gjøre. Her er det virkelig snakk om et produkt som Lenovo gjerne vil ha til å ligge på ungdomsværelser og stuer rundt omkring i de små hjem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Og spør man oss, vil vi si at man trygt kan investere i det særpregede hybridproduktet. Som nettbrett er Yoga Tab 3 Pro spesielt fornuftig. En Intel Atom-prosessor med fire kjerner og 2 GB RAM sørger for god ytelse, som gjenspeiler gode resultater i våre forskjellige Benchmark-tester. I Geekbench 3 oppnår Tab 3 Pro henholdsvis 997 og 3.310 poeng (single-core og multi-core), noe som plasserer Lenovos nettbrett et stykke bak Android-konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 og Sony Xperia Z4 Tablet, men foran de fleste nettbrett i mellomklassen. I Antutu oppnår den hele 77.874 poeng, mens nettverksytelsen lander på 1.818 poeng i Browsermark 2.1. Alt i alt en målt ytelse høyt på skalaen, noe vi også opplever i daglig bruk, hvor store spill som Asphalt 8 kjører helt strømlinjeformet, og navigering mellom apper og diverse menyer er helt uproblematisk.

Skjermen er ikke den mest krystallklare og knivskarpe vi har sett, men i forhold til Lenovos tidligere prestasjoner når det gjelder nettbrett-skjermer, er den absolutt på topp. Oppløsningen er mer enn tilfredsstillende, og fargetemperaturen er varm og behagelig.

Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)
Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)

Fire innebygde, fremadrettede høyttalere sørger for en ganske god lyd, mens man med hodetelefoner må leve med en litt for ullen og bassfylt lydopplevelse.

Yoga Tab 3 Pros store sirkusnummer er selvfølgelig den innebygde pico-projektoren, som leverer et overraskende skarpt og flott bilde på opp til 70”, med en lysstyrke på 50 lumen. Projektorlampen sitter i det praktiske, sylinderformede håndtaket, som er en sentral del i Lenovos kileformede signatur-design. Håndtaket kan snus slik at det fungerer som støtte, og dermed står nettbrettet stabilt, med projektoren rettet mot veggen. Fokusering og andre innstillinger gjøres på nettbrettets skjerm. Smart.

 

Konklusjon

Lenovo Yoga Tab 3 Pro er ikke som de andre. Men den innebygde projektoren er mer enn en gimmick. Det fungerer faktisk glimrende, og når man tar med i betraktingen at Tab 3 Pro også på alle andre områder leverer varen, nøler vi ikke med å gi produktet vår spesielle anbefaling.

 Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)
Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

 • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
 • Skjerm: 10,1” IPS, 2560 x 1600, 299 ppi
 • Prosessor: 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8500 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 128 GB)
 • Kamera: 13 MP (bak), 5 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
 • Mål: 245 x 179 x 9,2 mm
 • Vekt: 665 g
 • Batteri: 10200 mAh lithium-ion

Pris: 4495 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

  Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

  Med en ny Google Maps-funksjon kalt "Live View" blir det nå lettere å finne fram i en lang rekke byer i hele verden, når du beveger deg til fots. Legg til som favoritt
  Ny Samsung Galaxy Note 10 kommer i to slanke versjoner

  Ny Samsung Galaxy Note 10 kommer i to slanke versjoner

  Samsung har nettopp lansert Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+. Førstnevnte er mindre enn en Samsung Galaxy S10, og begge modellene er slankere og raskere enn noen gang. Legg til som favoritt
  Samsung utfordrer iPad Pro

  Samsung utfordrer iPad Pro

  Samsung Galaxy Tab S6 med S Pen er klar til å utfordre Apples dominans på tablet-markedet.Legg til som favoritt
  Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

  Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

  Nå vet vi hva Trump mente, da han for et par uker siden lovet å lette blokaden mot den kinesiske elektronikkgiganten.Legg til som favoritt
  Motorola One Vision

  Motorola One Vision

  Til tross for enkelte utfordringer leverer Motorola One Vision mer enn man egentlig kan forvente til denne prisen. Her snakker vi om mellomklasse med superkrefter.

  Legg til som favoritt
  Vi har prøvd iPadOS

  Vi har prøvd iPadOS

  Apples nye variant av iOS 13 til iPad gjør den mer lik en datamaskin Legg til som favoritt
  Trump: Nå får amerikanske selskaper likevel selge teknologi til Huawei

  Trump: Nå får amerikanske selskaper likevel selge teknologi til Huawei

  USAs president, og formodentlig amerikanske myndigheter, har endret holdning til blokaden av Huawei. Det nye standpunktet vil gjør livet lettere for den kinesiske mobilgiganten.Legg til som favoritt
  Jonathan Ive forlater Apple

  Jonathan Ive forlater Apple

  Apples designsjef gjennom mange år melder at han vil forlate virksomheten neste år.Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny