Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Et ulikt par?

Kjøp et nettbrett, og få en hjemmekino med på kjøpet.
Lyd & Bilde mener
Solid og raskt nettbrett med innebygget projektor, som til og med leverer varen. Overraskende fin kombinasjon.
Lyden virker litt ullen og med for mye bass, hvis man lytter med hodetelefoner.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
  • Skjerm: 10,1” IPS, 2560 x 1600, 299 ppi
  • Prosessor: 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8500 quad-core
  • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 128 GB)
  • Kamera: 13 MP (bak), 5 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
  • Mål: 245 x 179 x 9,2 mm
  • Vekt: 665 g
  • Batteri: 10200 mAh lithium-ion

Umiddelbart virker det som en gal idé å bygge en projektor inn i et nettbrett, og det er faktisk noe vi kun har sett fra Lenovo, som kom med den første kombinasjonen av pico-projektor/Android-nettbrett for omkring et års tid siden. Men mens Yoga Tablet 2 Pro med sin enorme 13,3”-skjerm mest av alt virket som et produkt man lager bare fordi man kunne, og ikke som et seriøst high-end nettbrett, så er etterfølgeren, Yoga Tab 3 Pro, mye mer tilgjengelig.

Blant annet fordi skjermen nå bare er på 10,1”, noe som selvfølgelig gjør nettbrettet mindre, lettere, og dermed enklere å ha med å gjøre. Her er det virkelig snakk om et produkt som Lenovo gjerne vil ha til å ligge på ungdomsværelser og stuer rundt omkring i de små hjem.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Og spør man oss, vil vi si at man trygt kan investere i det særpregede hybridproduktet. Som nettbrett er Yoga Tab 3 Pro spesielt fornuftig. En Intel Atom-prosessor med fire kjerner og 2 GB RAM sørger for god ytelse, som gjenspeiler gode resultater i våre forskjellige Benchmark-tester. I Geekbench 3 oppnår Tab 3 Pro henholdsvis 997 og 3.310 poeng (single-core og multi-core), noe som plasserer Lenovos nettbrett et stykke bak Android-konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 og Sony Xperia Z4 Tablet, men foran de fleste nettbrett i mellomklassen. I Antutu oppnår den hele 77.874 poeng, mens nettverksytelsen lander på 1.818 poeng i Browsermark 2.1. Alt i alt en målt ytelse høyt på skalaen, noe vi også opplever i daglig bruk, hvor store spill som Asphalt 8 kjører helt strømlinjeformet, og navigering mellom apper og diverse menyer er helt uproblematisk.

Skjermen er ikke den mest krystallklare og knivskarpe vi har sett, men i forhold til Lenovos tidligere prestasjoner når det gjelder nettbrett-skjermer, er den absolutt på topp. Oppløsningen er mer enn tilfredsstillende, og fargetemperaturen er varm og behagelig.

Annonse
Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)

Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)

Fire innebygde, fremadrettede høyttalere sørger for en ganske god lyd, mens man med hodetelefoner må leve med en litt for ullen og bassfylt lydopplevelse.

Annonse

Yoga Tab 3 Pros store sirkusnummer er selvfølgelig den innebygde pico-projektoren, som leverer et overraskende skarpt og flott bilde på opp til 70”, med en lysstyrke på 50 lumen. Projektorlampen sitter i det praktiske, sylinderformede håndtaket, som er en sentral del i Lenovos kileformede signatur-design. Håndtaket kan snus slik at det fungerer som støtte, og dermed står nettbrettet stabilt, med projektoren rettet mot veggen. Fokusering og andre innstillinger gjøres på nettbrettets skjerm. Smart.

 

Konklusjon

Lenovo Yoga Tab 3 Pro er ikke som de andre. Men den innebygde projektoren er mer enn en gimmick. Det fungerer faktisk glimrende, og når man tar med i betraktingen at Tab 3 Pro også på alle andre områder leverer varen, nøler vi ikke med å gi produktet vår spesielle anbefaling.

 Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)

Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.