: Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Et ulikt par?

Kjøp et nettbrett, og få en hjemmekino med på kjøpet.
Januar 2016Lenovo Yoga Tab 3 Pro
Lyd & Bilde mener
Solid og raskt nettbrett med innebygget projektor, som til og med leverer varen. Overraskende fin kombinasjon.
Lyden virker litt ullen og med for mye bass, hvis man lytter med hodetelefoner.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
  • Skjerm: 10,1” IPS, 2560 x 1600, 299 ppi
  • Prosessor: 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8500 quad-core
  • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 128 GB)
  • Kamera: 13 MP (bak), 5 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
  • Mål: 245 x 179 x 9,2 mm
  • Vekt: 665 g
  • Batteri: 10200 mAh lithium-ion
Annonse
Annonse
forfatter

Umiddelbart virker det som en gal idé å bygge en projektor inn i et nettbrett, og det er faktisk noe vi kun har sett fra Lenovo, som kom med den første kombinasjonen av pico-projektor/Android-nettbrett for omkring et års tid siden. Men mens Yoga Tablet 2 Pro med sin enorme 13,3”-skjerm mest av alt virket som et produkt man lager bare fordi man kunne, og ikke som et seriøst high-end nettbrett, så er etterfølgeren, Yoga Tab 3 Pro, mye mer tilgjengelig.

Blant annet fordi skjermen nå bare er på 10,1”, noe som selvfølgelig gjør nettbrettet mindre, lettere, og dermed enklere å ha med å gjøre. Her er det virkelig snakk om et produkt som Lenovo gjerne vil ha til å ligge på ungdomsværelser og stuer rundt omkring i de små hjem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Og spør man oss, vil vi si at man trygt kan investere i det særpregede hybridproduktet. Som nettbrett er Yoga Tab 3 Pro spesielt fornuftig. En Intel Atom-prosessor med fire kjerner og 2 GB RAM sørger for god ytelse, som gjenspeiler gode resultater i våre forskjellige Benchmark-tester. I Geekbench 3 oppnår Tab 3 Pro henholdsvis 997 og 3.310 poeng (single-core og multi-core), noe som plasserer Lenovos nettbrett et stykke bak Android-konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 og Sony Xperia Z4 Tablet, men foran de fleste nettbrett i mellomklassen. I Antutu oppnår den hele 77.874 poeng, mens nettverksytelsen lander på 1.818 poeng i Browsermark 2.1. Alt i alt en målt ytelse høyt på skalaen, noe vi også opplever i daglig bruk, hvor store spill som Asphalt 8 kjører helt strømlinjeformet, og navigering mellom apper og diverse menyer er helt uproblematisk.

Skjermen er ikke den mest krystallklare og knivskarpe vi har sett, men i forhold til Lenovos tidligere prestasjoner når det gjelder nettbrett-skjermer, er den absolutt på topp. Oppløsningen er mer enn tilfredsstillende, og fargetemperaturen er varm og behagelig.

Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)
Den innebygde pico-projektoren er plassert i det ikoniske sylinderformede håndtaket. (Foto: Produsenten)

Fire innebygde, fremadrettede høyttalere sørger for en ganske god lyd, mens man med hodetelefoner må leve med en litt for ullen og bassfylt lydopplevelse.

Yoga Tab 3 Pros store sirkusnummer er selvfølgelig den innebygde pico-projektoren, som leverer et overraskende skarpt og flott bilde på opp til 70”, med en lysstyrke på 50 lumen. Projektorlampen sitter i det praktiske, sylinderformede håndtaket, som er en sentral del i Lenovos kileformede signatur-design. Håndtaket kan snus slik at det fungerer som støtte, og dermed står nettbrettet stabilt, med projektoren rettet mot veggen. Fokusering og andre innstillinger gjøres på nettbrettets skjerm. Smart.

 

Konklusjon

Lenovo Yoga Tab 3 Pro er ikke som de andre. Men den innebygde projektoren er mer enn en gimmick. Det fungerer faktisk glimrende, og når man tar med i betraktingen at Tab 3 Pro også på alle andre områder leverer varen, nøler vi ikke med å gi produktet vår spesielle anbefaling.

 Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)
Ikke så galt som det umiddelbart høres ut. Den innebygde pico-projektoren leverer et skarpt og lyssterkt bilde på opp til 70”.(Foto: Produsenten)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!