annonse
annonse

Test av: Bose Companion 20

Smart hightech

Stilfulle premium-høyttalere med praktisk fjernkontroll og utmerket lyd.

Lyd & Bilde mener

Fjernkontroll Pene og kompakte Imponerende lyd
Mange ledninger Noe ubalansert lyd
annonse

Bose er kjent for å produsere små høyttalere som låter større enn de er og ikke overraskende, er det de som bidrar med testens minste høyttalere. De er altså veldig skrivebordsvennlige og har en design som gjør at de passer utmerket inntil en sølvglinsende datamaskin. Det er imidlertid bare fronten som faktisk er i metall, sidene er sølvfarget plast og toppen svart. Til tross for at de er lettere enn de ser ut til, bare en drøy kilo, så føles konstruksjonen fortrolig stiv og solid.

Eksakt hva som skjuler seg bak fronten er noe Bose ikke vil avsløre, og som vanlig vil de heller ikke gi ut noen spesifikasjoner. At de har en minijack-inngang på baksiden er dog ingen hemmelighet. En praktisk ledningsbasert fjernkontroll gjør det lett å kontrollere volumet, slå på og av samt koble til hodetelefoner eller en ekstern lydkilde. En detalj som blir satt pris på i disse miljøvennlige tider, er at de automatisk går ned i strømsparingsmodus hvis de ikke har mottatt noen signaler på to timer. Akkurat som ventet leverer disse små rakkerne en lyd som låter som om den kommer fra betydelig større høyttalere. Man kan faktisk dra ordentlig på uten at det sprekker opp. At man som reklamen sier, ikke behøver noen subwoofer er kanskje å ta i, men man får faktisk en påtagelig bass som rekker godt og vel for å dra i gang partyet. Kanskje litt vel synlig i blant, og det hender at diskanten kan føles påtrengende. Det er dog detaljer, da det alt i alt lyder meget bra.

Konklusjon
Companion 20 er kompakte høyttalere som ikke behøver å skjemme seg for å stå ved siden av en pen datamaskin. Den ledningstilkoblede fjernkontrollen gjør det enkelt å justere volum og koble til hodetelefoner eller en tilfeldig lydkilde. Til tross for et beskjedent format låter de som betydelig større høyttalere. Lydkvaliteten er i det hele utmerket, og man kan dra på skikkelig med volum. Til å være datahøyttalere uten subwoofer er prislappen ganske saftig, men her får man faktisk valuta for pengene.

Fakta & Rating:
  • Element: 2 x 2,75”
  • Effekt: ikke opplyst
  • Frekvens: ikke opplyst
  • Innganger: 2 x minijack
  • Utganger: Hodetelefoner
  • Mål: 8,9 x 21,9 x 11,9 cm
  Pris: 2200,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Også i denne gruppetesten:

  Creative Gigaworks T40 Series II
  Den smale formen gjør de lettpasserte, men begrenser dessverre lyden.
  Cerwin-Vega XD3
  Cerwin-Vega har lykkes med rock´n roll lyd til tross for at både størrelsen og prisen er minimal.
  Fostex PM0.4n
  Skrivebordsvennlige høyttalere i fine farger, men de er noe upraktiske til hverdags.
  Behringer Truth B1030A
  Bra lyd og imponerende innstillingsmuligheter, men litt upraktiske for hjemmebruk.
  Argon 7340A V2
  Til hverdagslytting ved dataen låter Argon bra nok, og dessuten til en trivelig pris.
  Alesis M1 Active 520 USB
  Velbygde høyttalere med USB-tilkobling gir en kontrollert lyd som imponerer.
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.