Redaksjonen anbefaler

Årets Beste 2019-2020

Se alle årets beste 2019-2020

Gaming til alle

Få perfekt lyd i ørene, uten å knuse sparegrisen. Vi har funnet syv fete gaming-headset man har råd til.

Ok, du har skaffet deg en gaming-maskin, og kanskje også en virkelig stor og lekker gaming-skjerm. Den innebygde lyden i laptopen er ikke et alternativ. Du kan selvfølgelig koble lyden til stereoanlegget eller hjemmekinoen, men da må du dele opplevelsen med resten av husstanden – og kanskje også med naboene. Hodetelefoner er saken, eller rettere sagt et gaming-headset.

Hvis lommeboken er nesten tom, og kredittkortet brent av på Black Friday og julehandel, vil det nok glede deg å høre at det faktisk er mulig å komme langt for relativt få penger. Det finnes selvfølgelig headset som koster tusenvis av kroner, men for rundt en tusenlapp kan du fortsatt få noe som er godt nok til å få deg i samme klasse som de profesjonelle turneringsspillerne.

Vi har her funnet syv gaming-headset til en rimelig pris, som alle kan brukes som verktøy når du kaster deg ut i virtuelle kamper eller utforsker mystiske verdener på skjermen. Noen av dem er helt nye, andre er fjorårets toppmodeller som nå selges til favorittpris.

(Foto: Produsenten)

Ikke hi-fi

Når vi tester hodetelefoner til musikklytting, er korrekt og naturlig lydgjengivelse viktig. Slik er det ikke nødvendigvis når det gjelder spillutstyr. Her handler det mer om å forstå, enn korrekthet. Taleforståelsen er viktig, og også evnen til å avsløre små detaljer. Derfor har noen headset en bevisst fremhevelse av diskant og øvre mellomtone som ikke ville fungere i hi-fi-sammenheng. Det skal jo gjerne også være morsomt å spille – noe som kan oversettes til mengder av bass, så eksplosjoner virkelig kan merkes!

Kom inn, blå leder!

Alle gaming-headset har innebygget mikrofon. Gaming er nemlig en sosial beskjeftigelse hvor man samarbeider hele tiden. Kommandoer, råd og advarsler flyr konstant gjennom luften – og gjennom internett – når det spilles. I noen spill er talekanalen innebygget, mens snakkingen på andre spill foregår via Skype. Derfor er mikrofonen nesten like viktig i et gaming-headset som selve hodetelefonene.

Digitale fordeler

Noen av headsettene i denne testen er trådløse, mens andre er ”gammeldagse” passive med ledning. Det handler imidlertid ikke bare om større bevegelsesfrihet. Når alt kommer til alt, er gaming likevel en aktivitet som er bundet til stedet. Viktigere er det at aktive headset med innebygget forsterker også gir mulighet for digitale tricks, som kan utgjøre en forskjell på spillets utfall. Det kan være spesielle equalizer-lydprofiler som er tilpasset det enkelte spillet eller spillsjangre, men det kan også være funksjoner som gjør om på lyden og for eksempel fremhever de svakeste lydene, for å avsløre motstandere som er i ferd med å liste seg inn på deg. Noe som er umulig med konvensjonell passiv elektronikk.

annonse

Fakta

 • Logitech G933 Artemis Spectrum 1.450 kr.
 • SteelSeries Arctis 5 1.200 kr.
 • LucidSound LS30 1.499 kr.
 • HP Omen 800 899 kr.
 • Razer Kraken Pro V2 899 kr.
 • Turtle Beach Stealth 600 1.299 kr.
 • Kingston HyperX Cloud Alpha 999 kr.,

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Produkter i testen
SteelSeries Arctis 5
Kan konkurrere med de beste
Steelseries gir sin egen flaggskipmodell blant gaming-headset nådeløs kamp til døren.
Kingston HyperX Cloud Alpha
Headset til alfa-gamere
No-nonsens-sett til de som bare vil ha god lyd og høy mekanisk kvalitet.
HP Omen 800
Lekkert, men mørkt
HP Omen 800 er både mykt og behagelig å ha på og høre på. Men lyden er for mørk.
Logitech G933 Artemis Spectrum
Gjennomtenkt teknikk
Logitechs toppmodell har alle de funksjonene som kan avgjøre spillet til din fordel.
Razer Kraken Pro V2
Alt det nødvendige
Razers nest billigste headset har det som trengs, men proffene vil nok velge de dyrere modellene.
Turtle Beach Stealth 600 (PS4)
Et lite forsprang
Turtle Beachs superhørsel kan være med på å avgjøre kampen til din fordel.
LucidSound LS30
Godt begynner-headset
Lommebokvennlig headset som dekker behovet for de fleste.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Kommentarer

    Motta varsel  
  Varsle meg om

  Les også

  Spillyd i luksusklassen

  Hva får man når man legger en ekstra tusenlapp på bordet for et gaming-headset? Først og fremst får man bedre lyd.