Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Denne TV-en dekker hele veggen

Samsung "The Wall" har ikke fått navnet for moro skyld. Den er 146 tommer stor, og hver piksel er sitt eget lys.

Skrevet av / 08.01.18 - 13:44
Denne TV-en dekker hele veggen

Vi er vant til at TV-er har lange, kryptiske navn i en sammensetning av tall og bokstaver. Og selv om Samsungs nye 146-tommer nok også har et slikt navn på baksiden, så liker vi mye bedre dens klengenavn: «The Wall». For hva ellers skal man kalle en TV som nesten dekker hele veggen?

Test: LGs 105-tommers TV er en kinodrøm til 730.000!

microLED

I tillegg til en gigantisk størrelse benytter Samsung en ny skjermteknologi de kaller microLED. De har allerede demonstrert teknologien med en enorm «Cinema LED» TV-skjerm som skal erstatte lerretene i kinosaler, og nå skal den skaleres ned og inn i stuene.

Test: Bang & Olufsens første OLED-TV

Teknologien er langt på vei den samme som den Sony kaller CLEDIS (Crystal LED Integrated Structure), og der hvor Samsungs QLED-teknologi baserer seg på et vanlig LCD-panel men med fargefiltre med evigvarende «kvanteprikker» i stedet for pigmenter som degraderes, så er hver microLED-piksel sitt eget lys. Dermed man kan kvitte seg med hele LCD-panelet. Dermed får man like uendelig svartnivå som med OLED, men helt uten innbrenning og nesten uten degradering etter flere års bruk. microLED er dessuten modulbasert, så man lett kan sette sammen moduler til den skjermstørrelsen man ønsker.

8K

Samsungs «The Wall» er markedets første offisielle TV-skjerm med microLED-teknologi. Oppløsningen er hele 8K, eller 7680 × 4320 piksler. Over 33 megapiksler totalt, med andre ord. Den er selvsagt smart, og har både HDR ditt og datt. Med andre ord, kanskje den feteste TV-en du aldri får sett.

Prisen? Den tør vi ikke tenke på, men Sonys konkurrerende teknologi koster visst noe sånt som 600.000 kroner pr. kvadratmeter. Legger man dette til grunn, kan «The Wall» med sine seks kvadratmeter komme på drøyt 3,5 millioner…

Les hele pressemeldingen her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top