annonse
annonse
Klipsch Heritage HP-3

CES 2018

Klipsch vil banke signaturlyden de er kjent for rett inn i øregangen din, med de semi-åpne HP-3.

annonse

Få høyttalerprodusenter vekker så klare assosiasjoner som Klipsch. Bare man hører navnet, vet man at det dreier seg om hornhøyttalere som kan spille høylytt og fysisk, nesten uten å dra kraft fra forsterkeren i det hele tatt.

Aller best kjent er Heritage-serien, som omfatter klassiske, eldgamle høyttalermodeller men som fortsatt produseres. Den eldste, den gigantiske Klipschorn, ble først produsert i 1946(!), og nå over 70 år etter lages den fortsatt meget tett opp til den opprinnelige konstruksjonen.

Andre modeller er La Scala, Cornwall, Heresy og Forte, alle med lyd som slår hardt – men uten å bli skarp.

Klipsch Heritage HP-3

Klipsch Heritage HP-3 i valnøtt. Foto: Klipsch

 

Nå har tiden kommet for å komme enda tettere på Heritage-lyden, når den nå kommer i form av hodetelefoner. Tre modeller ble avduket på CES i fjor, HP-1, HP-2 og HP-3, men nå som lanseringen har kommet er det så langt bare toppmodellen HP-3 vi har sett noe til.

HP-3 er en halvåpen konstruksjon, det betyr at den er bygget som en lukket hodetelefon, men hvor den midtre delen av ørekoppenes utside er åpne. Dette er tilsvarende den teknologien man finner i Audioquest Nighthawk, som minner litt utseendemessig, med samme typer riller utenfor ventilasjonshullet.

Halvåpen

Tanken rundt en halvåpen design er at man skal få en mer fysisk bassgjengivelse tilsvarende den man får med lukkede hodetelefoner, men da med ventilering som gir friere dynamikk og en åpnere og renere diskantgjengivelse, som man kjenner fra åpne hodetelefoner. Med andre ord, et forsøk på å gi oss det beste fra begge verdener.

Høyttalerelementene i HP-3 er store, hele 52 millimeter, hvor mange konkurrenter tilbyr 40 millimeter. Elementene er ikke omringet av noen gummiring, men er en såkalt ”free edge design”. Dette skal gi klarere lyd, med mindre farging, og Klipsch hevder et lydbilde på nivå med sine beste høyttalere.

Les også:

Fant ikke noen innlegg.
annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.