Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)

Feier konkurrentene av banen

Kinesiske TCL har levert flere gode og prisgunstige TV-er de siste årene, og MQLED80 er fortsatt blant de beste når det gjelder å prestere.

Skrevet av / 12.06.24 - 12:00
TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)
Audun Hage

TCL MQLED80 er opprinnelig en 2023-modell som har utmerket seg i tidligere tester – såpass godt at den kinesiske produsenten har valgt å beholde den i sortimentet ut 2024. Selv om det har kommet nyere modeller nå i år, er dette fortsatt «storebroren» blant de rimeligere modellene. Den selges også under modellnavnet C805 enkelte steder. Og blir 65 tommer for spinkelt i stua, leveres den i opptil 98 tommer om ønskelig.

TCL MQLED80/C805. (Foto: TCL)

TCL MQLED80/C805

På designfronten har TCL-skjermen et ganske ordinært utseende, med et relativt tykt chassis som følge av MiniLED-baklyset den er utstyrt med. Sammenlignet med for eksempel Samsung Q77D har den en litt mer «masseprodusert» og industriell fremtoning.

På smart-siden er MQLED80 utstyrt med brukergrensesnittet Google TV og støtte for Google Assistant. Her kan du finne de fleste appene, og systemet lærer seg dine seervaner slik at den kan gi personlige anbefalinger.

TCL-skjermen utmerker seg ellers med god formatstøtte, deriblant HDR10+ og Dolby Vision til både film, serier og gaming. Bildepanelet takler bildefrekvenser opp til 120 Hz (144 Hz for gaming). Tilkoblingsmulighetene er greie nok, men kun to av fire HDMI-innganger har full båndbredde for 4K/120fps videosignaler.

tcl-65-mqled80-4k-mini-led-smart-tv-2023--pdp_zoom-3000 (1) tcl-65-mqled80-4k-mini-led-smart-tv-2023--pdp_zoom-3000 (2) tcl-65-mqled80-4k-mini-led-smart-tv-2023--pdp_zoom-3000 (3)
<
>
(Foto: TCL)

Bildekvalitet

TCL-skjermen er basert på det samme QLED LCD-panelet som før, med blant annet MiniLED-baklys og lokal dimming som forbedrer kontrast og lysstyrke. Og det må sies at MQLED80 fortsatt holder seg bra mot konkurrentene.

TCL-skjermen har for det første imponerende bra lysstyrke og kontrast, som bidrar til et meget livlig og dynamisk bilde. Lysfordelingen er meget presis, uten glorieeffekten vi opplevde med Sony. Dette er en TV man uten problemer kan se sport med på dagtid, så vel som film på kveldstid.

Sendinger i HDR-format får en herlig intensitet og skikkelig dybdefølelse, takket være en lysstyrke på godt over 1000 nits. Film-modusen er fin og nøytral, men TCL har også en egen sport-modus som gir masse punch i fargene.

En potensiell ulempe med den økte lysstyrken og kontrasten er at vi også blir mer oppmerksom på støy her og der. Støyreduksjonen virker ikke alltid like raffinert som på Sony og Samsung. Bevegelsesutjevningen (interpolering) fungerer imidlertid bra.

I tillegg skal man merke seg at innsynsvinkelen, er litt snever sammenlignet med for eksempel LG. Det kan bli en faktor dersom du har en bred sofa med mange sitteplasser ute til siden. Men selv da er TCL-skjermen bedre enn de fleste.

Hvis du liker å høre brølene fra stadion samtidig som kommentatorstemmene skjærer klart igjennom, kan det være verdt å oppgradere lyden fra TCL MQLED80. Det innebygde høyttalersystemet låter litt ullent og innestengt, og kan trenge pustehjelp fra en lydplanke.

Alt i alt er TCL MQLED80 fortsatt en av de beste TV-ene i prisklassen, og et meget bra kjøp. Du bør sitte relativt rett foran skjermen, eller vinkle den riktig for å få den beste bildeopplevelsen. Men det er kanskje et argument for å trekke partneren (fotballfan eller ikke) og familien tettere inntil seg?

Karakter
TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)
Premium

Lyd & Bilde mener

Knallsterk kontrast og god lysstyrke gjør TCl-skjermen glimrende til både sport og filmtitting. Støyreduksjonen er ikke alltid like raffinert som Sony og Samsung, og innsynsvinkelen kunne vært bedre.

Også i denne testen:

TV-mesterskap: 65" premium LCD TV-er med 120 Hz og HDR

Sony Bravia X90L (XR-65X90L)

Japansk bildemester

Sony kjører den populære X90L-modellen videre i 2024, og med en liten prisjustering er denne bildemesteren fortsatt et godt kjøp.

Sony-skjermen serverer et sylskarpt og lyssterkt bilde med glatte bevegelser og nydelige farger, som er velegnet til sport.
Designen er litt klumpete, og kun to av fire HDMI-innganger støtter 120 Hz. Litt «blooming» fra baklyset trekker ned.
Les hele testen

LG QNED86 (65QNED86)

Bommer på kontrasten

Med tanke på LGs suksess med OLED-skjermene sine, hadde vi forventet mer av LCD-skjermen QNED86.

Slank design, smarte finesser og gode tilkoblingsmuligheter gjør at QNED86 virker moderne og brukervennlig. Pluss for egen sport-bildemodus.
Lysstyrke og kontrast er midt på treet, og resulterer i en nokså blass bildeopplevelse.
Les hele testen

Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)

Fargesprakende underholdning

Philips The One gir en flott fargegjengivelse – både foran og bak skjermen – som gjør dette til en engasjerende TV-opplevelse.

Gode tilkoblingsmuligheter, flott design og et stemningsfullt Ambilight omgivelseslys gjør dette til en spennende TV.
Til tross for fine farger er kontrasten i bildet er middels, og gir ikke den helt store opplevelsen på film.
Les hele testen

Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Smart, slank og sprek

Denne Samsung-skjermen har et lekkert utseende og har mange smarte finesser som gir en god brukeropplevelse. Men hvordan står det til med kontrasten?

Samsung Q70-serien byr på gode tilkoblingsmuligheter og et meget effektivt smart brukergrensesnitt.
Lysstyrke og kontrast er ikke helt på høyde med de beste i klassen.
Les hele testen

1 hendelser på “TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)”

  1. Ståle Johnsen

    Jeg har hatt de fleste merker som er på markedet, Sony, Samsung, Philips, Toshiba (?) Og TCL, og jeg var mest fornøyd med Sony, uten tvil! Det var helt til jeg kjøpte TCL c735, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, bortsett fra at jeg sliter med å få 120hz til å fungere, så setter jeg TCL øverst,og Sony nr 2,og Samsung nr 3!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top