: Sony KDL-46V5500

Sylskarpt!

Sonys nyeste tv bør pakkes opp varsomt – ikke fordi den er skjør, men fordi den kommer med et sylskarpt bilde rett fra esken! Dette er en tv som får alt til å se ut som HD.

Skrevet av / 28.05.09 - 22:00
Sony KDL-46V5500
Marius

46-tommeren i den nye V5500-serien har det aller meste man kan ønske seg av en tv. Den er slank og lekker, og den gjennomsiktige stripen mellom høyttaler og skjerm bidrar til et designmessig spennende utseende. Denne modellen har innebygd mottaker for RiksTV (MPEG4) samt fire HDMI-innganger. Her sitter to av HDMI-inngangene på siden, lettere tilgjengelig dersom tv-en henges på veggen.

Bildekvalitet
Sony lar oss heldigvis velge mellom butikk- og hjemmemodus første gang vi slår på skjermen. Med forvalget ”hjemme” starter tv-en likevel i dynamisk bildemodus, noe som straks bør endres til ”standard”. Førsteinntrykket vi får av Sony-skjermen er en utrolig skarphet, og detaljer som ellers ville ha gått tapt kommer godt frem uten at støy er til stede. Bildet er nesten overdrevet skarpt, men det fungerer bra i de fleste tilfeller. Eneste unntak er når bakgrunnen er dus og uskarp. Da blir støyen litt mer påtrengende. Kontrast og svartnivå imponerer virkelig, og Sonys LCD er definitivt et fullgodt filmalternativ til plasma, selv med dempet belysning!

Bildet har svært stort kontrastomfang og en dybdevirkning som nesten gir et tredimensjonalt utseende. Kontrastinnstillingen er kanskje litt i høyeste laget, men ikke slik at det brenner ut bildet. Lysstyrken foretrakk vi manuell justering av, og innstilling avhenger noe av materialet, lyset i rommet og lysstemningen i bildene man ser på. Hudtoner er naturlige og krever nesten ikke etterjustering ut over den generelle fargereduksjonen som måtte gjøres for å oppnå troverdige farger på trær og gress. Det som overrasker oss litt negativt, er at tv-en har en nokså begrenset optimal betraktningsvinkel. Fargemetningen avtar allerede ved ca. 30 graders vinkel ut mot siden, så man bør plassere seg mest mulig rett foran skjermen for best bildegjengivelse. Bildet har også lett for å flimre litt ved bevegelse som følge av den enorme skarpheten. Dette kommer av den sterke oppskjerpingen av kontrastoverganger, og kan dempes litt ved å redusere kontrastinnstillingen noe. Demper man i tillegg skarpheten litt, forsvinner mye av støyen vi opplevde i duse/uskarpe deler av bildet.

Lydkvalitet
Lyden er klar og tydelig, og dialog kommer godt frem. Tv-en har både bass og dynamikk, og selv filmlyd blir engasjerende nok til at man blir fanget. Bra bass og utmerkede mellomtoneegenskaper gir kraft til lydbildet samtidig som den klare diskanten får frem detaljene.

Konklusjon
Sony har laget en tv som gir sylskarpe bilder rett fra esken, og kun mindre justeringer skulle til før vi kunne nyte HD-lignende bilder selv med vanlige tv-signaler. Den utrolige skarpheten fungerer i de fleste tilfeller, bortsett fra når man har rekker med findetaljer som strikkede plagg, striper osv. Da flimrer bildet i disse områdene. Kontrasten og svartnivået er virkelig imponerende til LCD å være, og Sony V5500 kan med stor fordel brukes som filmskjerm. Glimrende flerbruks-tv med innebygd RiksTV-dekoder! DW

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt HD-bilde Velutstyrt Krever en del justering for å yte optimalt

Også i denne testen:

Større bilder = sterkere opplevelser!

Samsung UE46B7070

Tynn, tynnere, TYNNEST!

Slankehysteriet har også nådd tv-verdenen, og det kriges nå om å ha den tynneste tv-en. Den krigen er det definitivt Samsung som leder med sine 3 cm på den nye 7-serien!

Gnistrende skarpt og kontrastrikt bilde Fullspekket med utstyr
Slank lydgjengivelse
Les hele testen

Sharp Aquos LC-46DH77E

Skarpe saker

Sharp er en av de virkelig store aktørene i LCD verdenen med ledende panelteknologi. LC-46DH77E er en knall-tv som leverer kvalitetsbilder uansett kilde!

Naturlig og behagelig bilde. Gode innstillingsmuligheter
Kun 3 HDMI
Les hele testen

JVC LT-47DV1BU

Den lille kjempen

DV1 er JVCs aller nyeste tv i ”Slim-line” utgave. Med slank og  tynn ramme rundt skjermen ser denne 47 tommeren mer ut som en 42 tommer!

Naturlig og behagelig bilde. Fyldig og bred lydgjengivelse
Kun 3 HDMI, slank lydgjengivelse
Les hele testen

Grundig Vision 9 47

Grundig på sitt beste

Flatskjermene fra Grundig har for vane å gi mye for pengene, men denne gangen er det en toppmodell hvor prisen kommer i andre rekke. Testens dyreste apparat er likevel et knakende godt kjøp!

Naturlig og behagelig bilde, fyldig og bred lydgjengivelse
Begrensede innstillingsmuligheter
Les hele testen

Panasonic TX-P46G10E

Ulv i fåreklær

For å etterkomme EUs krav om lavere strømforbruk, har Panasonic moderert lysstyrken på sin nyeste plasma. Men slår man av ”Ecomodus” så tar G10 mye igjen på de lyssterke LCD-konkurrentene!

Meget bra svartnivå Naturlige farger
Begrenset lysstyrke i standardmodus
Les hele testen

Toshiba 46XV550D

Et sikkert valg

Toshiba gir svært mye bildekvalitet for pengene med denne modellen, og bildemessig imponerer den med bra kontrast og svartnivå. En god allrounder for både film- og tv-bruk!

God skarphet, kontrast og fargebalanse til prisen
Krever noe justering Kun 3 HDMI og MPEG2
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Scroll to Top