Search
Generic filters

: Sony KDL-46V5500

Sylskarpt!

Sonys nyeste tv bør pakkes opp varsomt – ikke fordi den er skjør, men fordi den kommer med et sylskarpt bilde rett fra esken! Dette er en tv som får alt til å se ut som HD.

Lyd & Bilde mener

Sylskarpt HD-bilde Velutstyrt
Krever en del justering for å yte optimalt
 • 46’’ LCD, 1920 x 1080p
 • 4 HDMI hvorav 2 sidemontert
 • USB-, LAN-innganger
 • CI MPEG 4 RiksTV, Pc-inngang, komponentinngang
 • Digital og analog lydutgang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 15000 kr

46-tommeren i den nye V5500-serien har det aller meste man kan ønske seg av en tv. Den er slank og lekker, og den gjennomsiktige stripen mellom høyttaler og skjerm bidrar til et designmessig spennende utseende. Denne modellen har innebygd mottaker for RiksTV (MPEG4) samt fire HDMI-innganger. Her sitter to av HDMI-inngangene på siden, lettere tilgjengelig dersom tv-en henges på veggen.

Bildekvalitet
Sony lar oss heldigvis velge mellom butikk- og hjemmemodus første gang vi slår på skjermen. Med forvalget ”hjemme” starter tv-en likevel i dynamisk bildemodus, noe som straks bør endres til ”standard”. Førsteinntrykket vi får av Sony-skjermen er en utrolig skarphet, og detaljer som ellers ville ha gått tapt kommer godt frem uten at støy er til stede. Bildet er nesten overdrevet skarpt, men det fungerer bra i de fleste tilfeller. Eneste unntak er når bakgrunnen er dus og uskarp. Da blir støyen litt mer påtrengende. Kontrast og svartnivå imponerer virkelig, og Sonys LCD er definitivt et fullgodt filmalternativ til plasma, selv med dempet belysning!

Bildet har svært stort kontrastomfang og en dybdevirkning som nesten gir et tredimensjonalt utseende. Kontrastinnstillingen er kanskje litt i høyeste laget, men ikke slik at det brenner ut bildet. Lysstyrken foretrakk vi manuell justering av, og innstilling avhenger noe av materialet, lyset i rommet og lysstemningen i bildene man ser på. Hudtoner er naturlige og krever nesten ikke etterjustering ut over den generelle fargereduksjonen som måtte gjøres for å oppnå troverdige farger på trær og gress. Det som overrasker oss litt negativt, er at tv-en har en nokså begrenset optimal betraktningsvinkel. Fargemetningen avtar allerede ved ca. 30 graders vinkel ut mot siden, så man bør plassere seg mest mulig rett foran skjermen for best bildegjengivelse. Bildet har også lett for å flimre litt ved bevegelse som følge av den enorme skarpheten. Dette kommer av den sterke oppskjerpingen av kontrastoverganger, og kan dempes litt ved å redusere kontrastinnstillingen noe. Demper man i tillegg skarpheten litt, forsvinner mye av støyen vi opplevde i duse/uskarpe deler av bildet.

Lydkvalitet
Lyden er klar og tydelig, og dialog kommer godt frem. Tv-en har både bass og dynamikk, og selv filmlyd blir engasjerende nok til at man blir fanget. Bra bass og utmerkede mellomtoneegenskaper gir kraft til lydbildet samtidig som den klare diskanten får frem detaljene.

Konklusjon
Sony har laget en tv som gir sylskarpe bilder rett fra esken, og kun mindre justeringer skulle til før vi kunne nyte HD-lignende bilder selv med vanlige tv-signaler. Den utrolige skarpheten fungerer i de fleste tilfeller, bortsett fra når man har rekker med findetaljer som strikkede plagg, striper osv. Da flimrer bildet i disse områdene. Kontrasten og svartnivået er virkelig imponerende til LCD å være, og Sony V5500 kan med stor fordel brukes som filmskjerm. Glimrende flerbruks-tv med innebygd RiksTV-dekoder! DW

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Samsung UE46B7070

  Tynn, tynnere, TYNNEST!

  Slankehysteriet har også nådd tv-verdenen, og det kriges nå om å ha den tynneste tv-en. Den krigen er det definitivt Samsung som leder med sine 3 cm på den nye 7-serien!

  Sharp Aquos LC-46DH77E

  Skarpe saker

  Sharp er en av de virkelig store aktørene i LCD verdenen med ledende panelteknologi. LC-46DH77E er en knall-tv som leverer kvalitetsbilder uansett kilde!

  JVC LT-47DV1BU

  Den lille kjempen

  DV1 er JVCs aller nyeste tv i ”Slim-line” utgave. Med slank og  tynn ramme rundt skjermen ser denne 47 tommeren mer ut som en 42 tommer!

  Grundig Vision 9 47

  Grundig på sitt beste

  Flatskjermene fra Grundig har for vane å gi mye for pengene, men denne gangen er det en toppmodell hvor prisen kommer i andre rekke. Testens dyreste apparat er likevel et knakende godt kjøp!

  Panasonic TX-P46G10E

  Ulv i fåreklær

  For å etterkomme EUs krav om lavere strømforbruk, har Panasonic moderert lysstyrken på sin nyeste plasma. Men slår man av ”Ecomodus” så tar G10 mye igjen på de lyssterke LCD-konkurrentene!

  Toshiba 46XV550D

  Et sikkert valg

  Toshiba gir svært mye bildekvalitet for pengene med denne modellen, og bildemessig imponerer den med bra kontrast og svartnivå. En god allrounder for både film- og tv-bruk!

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!