Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Panasonic TX-P50G30

Panasonic TX-P50G30

For deg som er mindre opptatt av 3D og bare vil ha en stor TV med god kvalitet er denne et bra valg.

Panasonic har fått mye oppmerksomhet for sine 3D-skjermer i GT og VT-serien, men vi skal heller ikke glemme budsjettserien G30. Her får du ingen 3D, men et bra plasmapanel med Full HD oppløsning og gode tilkoblingsmuligheter. Skjermen er også utstyrt med internettilkobling og Panasonics nettportal Viera Connect. Dessverre har muligheten for innebygd Canal Digital parabolkort falt bort på denne modellen, derimot har den støtte for innebygd RiksTV. Det er også verdt å merke seg at kontaktene peker rett bakover, noe som kompliserer veggmontering.

Bildekvalitet
En plasmaskjerms store styrke er at den nesten alltid gir god kontrast, svartnivå og utmerket fargegjengivelse fra bunnen av, uten behov for tung bildebehandling slik tilfellet ofte er med motsvarende LED LCD-skjermer. 50G30 er et veldig godt eksempel på dette. Rett opp av esken gir Panasonic et fremragende bilde, med en fargegjengivelse og ikke minst svartnivå som du må langt opp i pris for å oppnå med en LED-TV. Panasonic har utstyrt skjermen med et forhåndskalibrert THX-modus. Dette gir et fargenøytralt og støyfritt bilde som kan virke litt tamt hvis rommet ditt er lyst, men passer perfekt til sene filmkvelder. Om du derimot velger standard eller dynamisk bildemodus har Panasonic-skjermen lysstyrke nok for 90% av tiden, og det er kun unntaksvis vi savner ”smellet” som lyssterke LED-skjermer gir i dagslys. Man må lvære forberedt på at denne skjermen kan virke litt ”blass” i butikken ved siden av LED-skjermene, men hjemme i stua fungerer det utmerket. Det eneste vi finner grunn til å trekke for med bildet, er at Panasonic har valgt et ganske så blankt frontglass på skjermen, som gir tydelige refleksjoner i en del situasjoner. Den blanke plastrammen kan også virke litt distraherende. Vi hadde foretrukket en mer matt overflate.

Konklusjon
Panasonic vinner nok ingen designpris for denne tradisjonelt utseende plasmaen, men når det kommer til ren og skjær bildekvalitet er 50G30 svært prisverdig. Du må riktignok gi slipp på 3D, men ellers får du overraskende mye av bildekvaliteten fra Panasonics toppmodeller i denne budsjettplasmaen. Rett og slett en knallgod TV til prisen!

Også i denne testen:

Sharp LC-40LE631E

Enkel og god

Vi er blitt vant til å se bra og billige skjermer fra Sharp, og 631 er ikke noe unntak. Denne slanke og lekre skjermen fra Sharp har ingen 3D å skilte med, men til gjengjeld har den svært bra 2D-bilde med flotte farger og bra kontrast.

God allround bildekvalitet
Mangler 3D

Grundig Vision 8 46

Allround-kongen

Vision 8 er en brukervennlig TV med de rette finessene. Dette er en fleksibel TV med gode tilkoblingsmuligheter og høy kvalitet på bilde og lyd. Grundig er blant de få som kan tilby en TV med satellittmottaker i denne prisklassen, hvilket gjør Vision 8 til et bra valg for parabolkundene.

Bra utstyrsnivå God brukervennlighet Fet lyd
Noe 3D-crosstalk

LG 42LW550W

Billig og behagelig 3D

Ute etter en billig og god 3D-skjerm? LG har svaret med sin Cinema 3D modell.

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter
Plastrammen gir en del refleksjoner

Sony KDL-40EX720

Bedre på 2D enn 3D

Denne rimelige skjermen fra Sony leverer fin bildekvalitet i 2D, men vi er ikke helt fornøyd med 3D-gjengivelsen.

God fargegjengivelse Lite støy
Begrenset kontrast Crosstalk i 3D-modus

Philips 42PDL7906

Hvitkledd design-TV

Philips frir til den designbevisste med sin nye 42-tommer. Philips-skjermen veier opp for ganske ordinær 2D-kvalitet ved at den fungerer utmerket til 3D-film. Den polariserende teknikken, eller Easy 3D som Philips kaller det, er et helt riktig valg i denne prisklassen. Philips-skjermen gir en meget bra 3D-opplevelse takket være at bildet er lyssterkt og skarpt, og Ambilight setter også en ekstra piff på stemningen.

Lekkert utseende
Svartnivået kunne vært bedre
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

8 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.