Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung The Terrace (TQ55LST7T)

TV-kos på terrassen

Samsung har laget en værbestandig TV til utendørs bruk. Vi har testet The Terrace i sitt rette element!

Skrevet av / Oppdatert: 22.06.23 - 13:37 // Først publisert: 16.06.21 - 12:00
Samsung The Terrace (TQ55LST7T)
Audun Hage

Obs! Dette er en republisering av den opprinnelige testen av The Terrace fra 2021. Etter det Lyd & Bilde erfarer, har 2023-modellen endret modellnavn fra UE55LS7T til TQ55LS7T, og har fått en ny “øko-bildemodus” (Eco mode) for å tilfredstille strengere EU-energikrav. Samtidig har prisen på 55-tommeren økt fra 29.990 til 30.990 kroner(veil.). Bortsett fra det, skal den ifølge Samsung være identisk med 2021-modellen med tanke på ytelse og smartfinesser.

Samsung The Terrace (2023). Foto: Samsung

Samsung er kjent for å levere TV-er i alle slags størrelser og fasonger, og siste skudd på treet er en ekte utendørs-TV: The Terrace er rett og slett laget for å kunne brukes ute på terrassen.

Utendørs TV er ikke noe nytt, men er nok noe vi først og fremst forbinder med utearrangementer, reklame og offentlig informasjon. Derimot er det ganske uvanlig med ute-TV til privat bruk!

Samsung ser nok for seg at The Terrace skal være den perfekte oppgraderingen til uteområdet, rett ved siden av den fancy gassgrillen og det dyrebare boblebadet.

Skjermen er tilgjengelig i både 55”, 65” og 75”, så her er det mulig å gå hele veien fra ute-TV til ute-kino hvis du vil. I denne testen har vi sett nærmere på den minste 55” utgaven.

Samsung The Terrace skinner om kapp med solen: En perfekt TV til å nyte direktesendt idrett utendørs. (Foto: Audun Hage)

 

Tåler vannsprut og minusgrader

Samsung har allerede lang erfaring med utendørs-TV fra proffbransjen, og LCD-panelet som sitter i The Terrace har også opphav fra proffdivisjonen. Rent teknisk dreier det seg om en 4K (3840 x 2160 piksler) LCD-skjerm av typen VA, med direkte LED-baklys og lokal dimming, slik vi kjenner det fra Samsungs dyrere QLED-skjermer til innebruk. Denne varianten er imidlertid spesiallaget for å tåle det våte element, med ekstra forsegling og gummipakninger som skal hindre kondens.

Samsung The Terrace assembly Samsung Terrace connection cover Samsung Terrace connection cover 2 Samsung Terrace connections
<
>
VANNTETTE SKOTT: Alt av tilkoblinger, strøm, HDMI osv, ligger skjult bak et deksel festet med skruer og gummipakninger. (Foto: Audun Hage)

The Terrace er også IP55-sertifisert, hvilket vil si at hele konstruksjonen er ekstra beskyttet mot støv og vann. TV-en skal også kunne tåle å brukes i temperaturer fra 50 plussgrader og helt ned i 30 minus. Hele veien fra Sahara til Sibir, med andre ord.

Bruksanvisningen fra Samsung er imidlertid nøye med å understreke at TV-en bør monteres på et passende sted i skyggen, i ly for regn, snø og direkte sollys. Det følger også med et vanntett tekstiltrekk til å henge på når TV-en ikke skal brukes på en stund.

<
>
UNDER DUKEN: TV-en kommer med et regntrekk som anbefales å henge på TV-en når den ikke er i bruk. Den er smart for å holde unødvendig regn og støv unna – akkurat som på resten av hagemøblene. (Foto: Audun Hage)

Samsung The Terrace: Design

The Terrace er faktisk den første TV-en vi har testet som er laget for utendørs bruk, og det merkes allerede når vi pakker opp beistet at dette er en tung og solid sak. 55-tommeren har et skrog i pulverlakkert, svart metall, og veier 30 kilo. Man får umiddelbart inntrykk av at den er laget for å tåle et vindkast eller to.

Designmessig kan The Terrace minne litt om en litt tykkere variant av The Frame, med en rettlinjet og stram konstruksjon som ligner en bilderamme. Baksiden er også flat, uten at strømforsyning eller andre klumper stikker ut. Dermed kan TV-en monteres flatt mot veggen.

The Terrace er også ment for veggmontering. Men i motsetning til The Frame, følger det ikke med noe veggfeste i esken, og heller ingen føtter. Samsung tilbyr imidlertid noen egnede veggfester som ekstrautstyr. Alternativt kan man selvfølgelig bruke standard VESA-fester fra en annen leverandør.

no-feature-weather-resistant--outdoor-optimized-tv-wall-mount-412853377 Samsung Terrace 55 inch wall mount
<
>
Veggfeste til Samsung The Terrace 65"/75". (Foto: Samsung)

Samsungs originale veggfester er galvaniserte for å tåle utendørs bruk, og lar deg vinkle TV-en i ønsket retning. 55” modellen behøver veggfestet WMN4070TT/XC, mens de tyngre 65” og 75” modellene bruker det ekstra kraftige festet WMN4277TT/XC.

Brukervennlighet og finesser

Når det kommer til selve brukeropplevelsen er vi i kjent terreng: The Terrace bruker det samme operativsystemet som andre Samsung-TVer (Tizen), med et raskt og oversiktlig brukergrensesnitt. Menylinjen som popper opp nederst på skjermen gir rask tilgang til innstillinger, apps og eventuelle videokilder du har koblet til.

Fjernkontrollen til The Terrace (t.h) er også vanntett. (Foto: Audun Hage)

Fjernkontrollen ligner til forveksling på Samsungs vanlige One Remote, men når vi plukker den opp, merker vi at den er litt tyngre og tykkere enn standard-varianten.: Samsung har nemlig sørget for å gjøre den mer værbestandig, med pakninger som skal holde fuktigheten ute. Den må imidlertid klare seg uten solcellelading, slik vi finner på de aller nyeste modellene fra Samsung. Det hadde vært kjekt, synes vi.

The Terrace har selvfølgelig innebygd Wi-Fi, Bluetooth og andre finesser man forventer fra en moderne smart-TV. Den bruker Samsungs velkjente Tizen brukergrensesnitt, og byr på apper som Netflix, YouTube, HBO, Apple TV+ , Disney+, pluss mange flere. (Foto: Audun Hage)

Tilkoblingsmulighetene er også gode, med tre HDMI-kontakter som støtter 2.1 standarden. TV-en støtter også 4K/120 fps, så det går fint an å spille på TV-en med de nyeste spillkonsollene. Gaming utendørs er forsåvidt ingen dum ide…

Slik testet vi

Hele poenget med The Terrace er jo å se TV utendørs, derfor har vi også testet den i friluft, ute på terrassen til undertegnede. Testen sammenfalt også med starten av fotball-EM, hvilket jo var praktisk.

TV-en er som nevnt beregnet på veggmontering, men i vårt tilfelle fikk vi låne en såkalt studio-stand fra Samsung til å stille den rett på bakken. Dette er bare en provisorisk løsning i testøyemed, og ikke anbefalt for permanent bruk. Til fast montering anbefaler vi helt klart å henge den på vegg, gjerne under et takutstikk eller lignende.

Testeksemplaret har under testperioden vært utsatt for direkte sollys, vannsprut, kraftig vind og regnskyll, i tillegg til en solid mengde pollen. Vi har også gitt skjermen en omgang med hageslangen, uten at den så ut til å ta skade av dette.

Av naturlige årsaker har vi ikke fått testet TV-en i minusgrader på denne tiden av året, men vi ser frem til å sjekke ut ytelsen på vinterstid også, ved en annen anledning! Foruten vær-testingen har vi selvfølgelig lagt mest vekt på bildekvalitet, brukervennlighet og lyd, slik vi gjør med innendørs-TVer.

Hvordan føles det?

Det å kunne se TV ute på terrassen, gir unektelig en ganske befriende følelse. TV-titting er jo noe man ofte forbinder med å sitte inne i en trang, mørk og tett stue, men nå kan man altså nyte underholdningen ute i friluft!

For mange bringer det nok assosiasjoner til sportsbarer med uteservering, som man ikke har kunnet besøke før nå nylig. Savner du selskap, er det bare å invitere noen venner på på besøk når neste sportsarrangement går av stabelen.

Utmerket bildekvalitet – med kanonsterk lysstyrke

Når det kommer til en TV som (bokstavelig talt) skal skinne om kapp med sola, er det selvfølgelig viktig at den har tilstrekkelig god lysstyrke. Her er QLED-skjermen fra Samsung i sitt ess, med et kraftig LED-basert direkte baklys som gir opp mot 2000 nits, eller rundt 1600 nits vedvarende – over hele skjermarealet. Det er bortimot det dobbelte av innendørs TV-er, og er også nøkkelen til hvorfor The Terrace ser såpass bra ut som den gjør.

Vi testet The Terrace under starten av fotball-EM, og den imponerte umiddelbart med et meget lyssterkt og fargesprakende bilde. Her er det definitivt ikke noe problem å se TV på høylys dag. Skjermen har også et glimrende antirefleksfilter, som effektivt reduserer speilbilder fra omgivelsene. Dette er naturligvis ekstra kjekt ute på terrassen, som jo ofte bader i sollys.

Merk: Av hensyn til komfort er det likevel ønskelig å kunne skjerme for direkte sollys på skjermen, og ikke minst mot oss som ser på, slik at man unngår å få solen i øynene.

Vi fant at Samsungs såkalte Intelligente bildemodus klarte å tilpasse lysstyrken bra til omgivelsene og bildeinnholdet. Denne innstillingen gir også svært livlige farger: Selv om The Terrace kommer også med mer nøytrale Film- og Filmmaker Modus som vi kjenner godt fra innendørs modellene, opplevde vi disse som ganske dunkle i praksis, og best egnet til kveldstitting. På dagtid er det full trøkk på lysstyrken og fargene som gjelder!

<
>

Foruten sport, måtte vi selvfølgelig også sjekke ut The Terrace til filmkos på kveldstid. Den gir en overbevisende bildeopplevelse her også , og den kraftige kontrasten kommer godt med når vi ser filmer og serier i HDR-format. Lyse effekter som flammer og sollys ser blendende sterke ut, samtidig som svartnivået er utmerket.

Bildebehandlingen er god, men klarer selvfølgelig ikke å lage gull av gråstein. Vi opplevde at bildet tidvis hakket litt under EM sendingene i HD-format. TV2s sendinger i 4K/60p så derimot glitrende skarpe og glatte ut.

Les også Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback Sonys beste 4K LCD-TV er tilbake i ny 2023-tapning, men hvor mye bedre er X95L enn forgjengeren X95K? Vi har testet!

Sammenlignet med de nyeste Neo QLED skjermene fra Samsung bruker The Terrace et mer konvensjonelt LED-baklys med færre dimming-soner, og dette gjør vi kan skimte noen glorieeffekter på mørk bakgrunn. Men ikke påfallende mye.

Derimot merker vi oss at skjermen har relativt snever innsynsvinkel, hvilket er typisk for VA LCD-paneler. Når man betrakter skjermen ute fra siden, blir kontrasten merkbart blassere, mens fargene fremstår utvaskede. Derfor bør man så langt det er mulig, vinkle TV-en og sittegruppen slik at man kan sitte rett foran skjermen.

Alt i alt, må vi si oss godt fornøyd med bildekvaliteten fra The Terrace, som er fullt på høyde med utmerkede TV-er til innendørs bruk.

Lydkvalitet

The Terrace er utstyrt med innebygde stereohøyttalere, som ligger skjult på undersiden av rammen. De gir en relativt klar og tydelig lyd, og kan spille høyt og rent uten å vrenge. Derimot er ikke særlig mye bass å snakke om: dermed blir klangen relativt slank og spak til musikk og lydeffekter.

Den innebygde høyttalerløsningen egner seg greit til tale og underholdningsprogrammer. Når det er sagt, tok vi oss raskt i å ønske en litt spenstigere lyd til sport og ikke minst filmtitting.

Samsung tilbyr også en matchende lydplanke – The Terrace Soundbar –  som skal gi ordentlig futt i lyden utendørs. Den kan monteres på veggen eller direkte til TV-en. Lydplanken klarer seg uten separat subwoofer, men har en basshøyttaler innebygd i selve planken.

Ellers er det verdt å nevne at The Terrace også har Bluetooth-tilkobling, slik at du kan koble til trådløse høyttalere, eller et par trådløse hodetelefoner, som er kjekt hvis du ikke vil forstyrre nabo-balkongen med din utvalgte kveldsunderholdning

Les også Ny fulltreffer fra Samsung? En av Samsungs aller beste TV-er er tilbake i ny 2023-versjon: QN95C er et imponerende skue fra alle kanter, men Samsung har også gjort noen interessante endringer.

Konklusjon

Med The Terrace har Samsung laget en TV som holder hva den lover, og fungerer utmerket til utendørs bruk. Byggekvaliteten er solid og tillitvekkende, og bildekvaliteten likeså. Vi ble spesielt imponert over den gode lysstyrken, som sørger for en fargesprakende og kontrastrik bildeopplevelse, selv når sola står høyt på himmelen.

Lyden er også godkjent, men for å sette prikken over i-en, anbefaler vi å komplettere med en separat lydplanke. Dette gjelder særlig dersom du har et større uteområde med lengre sitteavstand til skjermen, men er selvsagt mindre viktig dersom du har en liten balkong med naboer å ta hensyn til.

Vi synes også det hadde vært fint hvis Samsung inkluderte et veggfeste, bordfot eller annen festeanordning i esken, slik at man kunne komme raskt i gang med TV-underholdningen. The Terrace er i tillegg en ganske kostbar fornøyelse, men så lenge du kan gi den de rette forholdene, får du en glimrende ”allværs-TV” som kan skape ganske unike uteopplevelser – mens du sitter i lounge-sofaen!

Les også Nettopp kjøpt en "ny" Samsung-TV? Ikke les dette... Et skred av nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skjermen blir på hele 98 tommer!
Karakter
Samsung The Terrace (TQ55LST7T)
High End

Lyd & Bilde mener

Samsung The Terrace er en lyssterk og værbestandig skjerm som gjør det mulig å nyte TV-underholdningen utendørs. Brukervennligheten og bildekvaliteten er fullt på høyde med en god innendørs-TV. Prisen er saftig, og festeanordninger kommer i tillegg. Innsynsvinkelen gjør at du bør sitte relativt vinkelrett på TV-en for best bilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top