TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

Kunstutstilling på stueveggen

Samsungs superlekre bilderamme-TV The Frame er tilbake i turboladet QLED-versjon. Det har gitt bildekvaliteten et skikkelig løft!

forfatter
Publisert 06.09.19 - 14:39
Karakter
Samsung The Frame QE49LS03 (2019)
L&B mener
Stilren utforming, gallerimodus og utskiftbare rammer gjør The Frame til en av de mest ”stuevennlige” TV-ene på markedet. Med ”Quantum Dots” er også bildekvaliteten blitt betydelig sprekere.
Det flotte utseendet koster ekstra: The Frame koster typisk noe mer enn Samsungs ordinære TV-er, og rammene er fortsatt tilleggsutstyr.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 49” 4K LED LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Tizen
 • Innganger: 4 HDMI, 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: HDR10+
 • Annet: Samsung Art Gallery, Bluetooth fjernkontroll
 • Web: samsung.com/no
Veil. pris 14.990Pr. 06.09.19 Produktside

The Frame er troligvis noe av det nærmeste du kommer ”en TV som ikke ligner på en TV.” Samsungs populære designmodell er laget for å ligne en bilderamme, og takket være den smarte utførelsen med utskiftbare rammer i ulike farger, blir illusjonen tilnærmet perfekt. En usedvanlig interiørvennlig TV som kan henges flatt rett på veggen, og vise digitale bilder side om side med den ekte varianten uten å stikke seg ut.

Motivet kan du velge selv, enten det skal være dine egne blinkskudd, eller et kjent verk fra Samsungs eget kunstgalleri.

Men utviklingen på TV-fronten fortsetter i et rivende tempo, og da vi testet 2018-årgangen av The Frame opplevde vi at bildekvaliteten sakket litt etter de beste TV-ene i prisklassen. Et konsept som The Frame fortjener den beste bildekvaliteten etter vår mening. Akkurat dette virker det som Samsung har tatt til seg, for på 3. Generasjonen av The Frame er det nettopp bildekvaliteten – og ikke bare utseendet – som står i fokus. Bildepanelet er oppgradert til QLED-nivå, med en ytelse som står mer i forhold til prisen.

Foto: Samsung

Design

Ingen grunn til å endre en oppskrift som fungerer: The Frame 3.0 ser bortimot identisk ut med tidligere generasjoner. Det flate og rettlinjede kabinettet er som skapt for å henges på veggen. Samsungs eget No Gap veggfeste følger med i esken i tillegg til vanlige føtter. Men illusjonen er ikke komplett uten et sett med rammer utenpå. De utskiftbare rammedekslene (ekstrautstyr) hektes fast på utsiden ved hjelp av magneter, og er tilgjengelig i hvitt, brunbeiset, sort eller lyst treimitasjon. The Frame blir veldig ”naken” uten rammene, så disse du kan like gjerne budsjettere med disse først som sist.

Alt av tilkoblinger gjøres i Samsungs eksterne ”One Connect” koblingsboks, hvorpå en enkel strøm- og signalkabel trekkes opp til TV-en. Kabelen som følger med er på hele 5 meter, mens det går an å bestille enda lengre kabler som ekstrautstyr. Dette gjør det enklere å få en diskré installasjon: TV-en vil jo aldri ligne på et bilde om det henger masse ledninger og bokser ved siden av!

Brukervennlighet og finesser

Til tross for at Android puster dem i nakken på enkelte områder, har Samsung fortsatt det beste TV-brukergrensesnittet etter vår mening: Tizen er veldig raskt og intuitivt, kombinert med en slank og ergonomisk fjernkontroll.

The Frame har fått den nyeste Bluetooth-fjernkontrollen, som kan pekes i ”vilden sky” uten å miste treffsikkerhet. Den har flere hurtigknapper og kan dessuten programmeres til å styre flere eksterne enheter. Foto: Samsung

App-utvalget er upåklagelig, med blant annet Apples TV-app, og videobutikken Rakuten som noen av nykommerne. I tillegg er apper som Netflix, HBO, Canal Digital og Amazon lett tilgjengelig fra startmenyen. Du kan organisere menylinjen slik du ønsker, med snarveier til det innholdet du liker best.

Samsungs menysystem er lett å bruke og byr på markedets strste utvalg av streamingtjenester. Foto: Samsung

Art Mode: Digitalt kunstgalleri

Når du skrur av TV-en, vekkes bildefunksjonen i The Frame til liv. Her kan du velge å laste opp ett eller flere av dine egne bilder, og bestemme om de skal vises enkeltvis eller som del av en større bildekarusell.

The Frame kommer med en rekke forhåndsinstallerte motiver som følger med uten ekstra kostnad. Dersom du ønsker tilgang til mer eksklusive verk av kjente kunstnere og fotografer, kan du abonnere på kunstbutikken Art Store.

Samsungs Art Store byr på mange ulike motiver fra internasjonalt kjente malere og fotografer, deriblant nordmannen Emil Solli.

Foto: Samsung

Bildekvalitet

2019-versjonen av The Frame har fått en etterlengtet oppgradering på innsiden. Det gamle bildepanelet er skrotet til fordel for en moderne variant med QLED fargefilter. Videoprosessoren er også blitt betydelig sprekere, med avanserte finesser som AI Upscaling, kjent fra 4K toppmodellen Q90R.

Resultatet er ganske tydelig første gang vi tar QE49LS03 i nærmere åsyn. Skarpheten og detaljmengden har blitt langt bedre. The Frame får frem selv de minste detaljene og fargenyansene, også fra eldre og mindre optimale opptak. Den klarer dessuten å redusere støy uten at hele bildet blir en sammenhengende ”grøt”. Noe man utvilsomt kan takke den avanserte videoprosessoren for.

Kontrasten tar også et merkbart hopp: Endelig har 4K-skjermen fått en dynamikk fra mørkt til lyst, som matcher den flotte skarpheten. I tillegg er det tydelig at fargegjengivelsen er blitt rikere og mer nyansert. Den økte kontrasten og fargedybden er ekstra verdifull når vi ser moderne HDR-video fra Netflix og Amazon Prime: Serier som Star Trek: Discovery og The Grand Tour får betydelig mer dybde i de mørke scenene, så vel som mer gnist i flammer, eksplosjoner og andre lyse effekter. Dessuten er lysfordelingen meget jevn, uten plagsomme lyse flekker.

Foto: Samsung

Samtidig er det tydelig at vi har å gjøre med en (for prisklassen) relativt ordinær LCD-skjerm å gjøre. Svartnivået er for eksempel ikke like kullsvart som en OLED-modell fra LG eller Sony, eller Samsungs egne toppmodeller (Q85, Q90R) for den del. All den tid bildegjengivelsen er oppgradert med QLED fargefilter, er det altså ingen fullblods high-end modell med direkte LED-baklys vi snakker om.

Når alt kommer til alt må vi likevel si oss mer enn tilfreds med bildekvaliteten: The Frame er tross alt ikke laget for å ta opp kampen med verstingmodellene, men for å være et designvennlig ”premium” alternativ til ordinære TV-er. Det mener vi Samsung klarer bra, spesielt når vi ser på det brede utvalget av størrelser: The Frame er tilgjengelig fra 43” og helt opp til 65 tommer. QE49LS03 er definitivt en av de skarpeste og mest kontrastrike 49” modellene vi har testet i senere tid.

Lydkvalitet

Samsung The Frame er utstyrt med stereo høyttalere og 2 x 10 watts utgangseffekt. De undermonterte høyttalerne gir en tydelig og fyldig lydkarakter, med god klarhet i stemmegjengivelsen. Likevel vil det nok være fristende å supplere med en passende lydplanke og trådløs subwoofer. Først da får du en lydkvalitet som matcher det flotte bildet.

The Frame bruker et LCD-panel med kant-LED belysning og Quantum Dot fargefilter, som gir betydelig sprekere bildekvalitet enn forgjengeren. Foto: Samsung

Konklusjon

Samsungs populære bilderamme-TV har alltid vært et flott syn rent visuelt: med moderne QLED-teknologi har også bildekvaliteten fått et etterlengtet løft. The Frame er ikke bare en lekker design-TV som glir lett inn i interiøret – den er også en utmerket TV til all slags bruk. 49” utgaven kan med sine kompakte mål være et spennende alternativ til de lokasjonene hvor man av ulike grunner ikke har lyst til å ha en prangende storskjerm. Samsung The Frame er utvilsomt en av våre favoritter når det gjelder design og smarte løsninger, og kan trygt anbefales for de som søker en TV utenom det vanlige.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 kommentarer om “Samsung The Frame QE49LS03 (2019)”

 1. Støtter Magnus ovenfor, The Frame 2019 er fremdeles ganske dårlig med en gang man kommer litt ut mot siden.

  Svar
 2. Jeg kjøpte «the frame», delvis på bakgrunn av denne anmeldelsen. Det var en tabbe. Jeg valgte denne fremfor andre modeller i tro om «kunstmodusen» skulle ligne et normalt bilde. Det gjør den overhodet ikke.
  «Kunstmodusen» minner om et tydelig bakgrunnsbelyst bilde. Slik man typisk kan finne på kinarestauranter. I tillegg er innsynsvinkelen på skjermen så dårlig at personen som sitter ved siden av deg i sofaen kommer til å ha et bedre/dårligere bilde enn du har. Dette blir svært avslørende i «kunstmodus». Personlig velger jeg å skru TV’en helt av og han en svart boks på veggen.
  Har lest mange gode anmeldelser av TVen, så jeg stusser over hvor langt unna den faktisk er. Mulig at Samsung ved oppgradering til QLED. Vurderer man pris opp mot kvalitet vil jeg gi TV’en 3 av 10.

  Svar
  • Hei Magnus og takk for tilbakemeldingen. Kjipt å høre at du ikke ble fornøyd med bildekvaliteten generelt, og spesielt galleri-modusen, som jo i grunn er hele poenget med The Frame! Som jeg skriver er dette en relativt ordinær LCD-TV under fasaden, med sine typiske begrensninger på svartnivå og innsynsvinkel. Dette kunne sikkert vært illustrert bedre i praksis.

   Et tips – det kan være verdt å sjekke ut Samsungs Art Store, eller prøve noen andre motiver – det er noen bilder som ser mer overbevisende ut på skjermen enn andre. I tillegg ser jeg at noen setter opp ekte bilderammer rundt TV-en slik at den «glir mer inn» i omgivelsene.

   Alle har sine ulike forventninger, erfaringer og behov når det kommer til TV, derfor er feedback som dette en nyttig «reality check» for meg som tester. Jeg vet at mange er superfornøyd med The Frame til sitt bruk, men det er kanskje ikke den rette TV-en for deg, slik du beskriver det! Kanskje du fortsatt har mulighet for å returnere eller bytte TV-en der du kjøpte den? For meg høres det mer ut som du kanskje bør kikke på en annen modell, for eksempel en OLED-TV eller LCD med direkte LED-baklys. 🙂


   mvh
   Audun Hage
   Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde