Search
Generic filters
TEST

Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

 itemprop
TESTSamsung The Frame QE49LS03 (2019)
Karakter
Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

Kunstutstilling på stueveggen

Samsungs superlekre bilderamme-TV The Frame er tilbake i turboladet QLED-versjon. Det har gitt bildekvaliteten et skikkelig løft!

Lyd & Bilde mener

Stilren utforming, gallerimodus og utskiftbare rammer gjør The Frame til en av de mest ”stuevennlige” TV-ene på markedet. Med ”Quantum Dots” er også bildekvaliteten blitt betydelig sprekere.
Det flotte utseendet koster ekstra: The Frame koster typisk noe mer enn Samsungs ordinære TV-er, og rammene er fortsatt tilleggsutstyr.
 • Størrelse/type: 49” 4K LED LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Tizen
 • Innganger: 4 HDMI, 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: HDR10+
 • Annet: Samsung Art Gallery, Bluetooth fjernkontroll
 • Web: samsung.com/no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 14990 kr

The Frame er troligvis noe av det nærmeste du kommer ”en TV som ikke ligner på en TV.” Samsungs populære designmodell er laget for å ligne en bilderamme, og takket være den smarte utførelsen med utskiftbare rammer i ulike farger, blir illusjonen tilnærmet perfekt. En usedvanlig interiørvennlig TV som kan henges flatt rett på veggen, og vise digitale bilder side om side med den ekte varianten uten å stikke seg ut.

Motivet kan du velge selv, enten det skal være dine egne blinkskudd, eller et kjent verk fra Samsungs eget kunstgalleri.

Men utviklingen på TV-fronten fortsetter i et rivende tempo, og da vi testet 2018-årgangen av The Frame opplevde vi at bildekvaliteten sakket litt etter de beste TV-ene i prisklassen. Et konsept som The Frame fortjener den beste bildekvaliteten etter vår mening. Akkurat dette virker det som Samsung har tatt til seg, for på 3. Generasjonen av The Frame er det nettopp bildekvaliteten – og ikke bare utseendet – som står i fokus. Bildepanelet er oppgradert til QLED-nivå, med en ytelse som står mer i forhold til prisen.

Foto: Samsung

Design

Ingen grunn til å endre en oppskrift som fungerer: The Frame 3.0 ser bortimot identisk ut med tidligere generasjoner. Det flate og rettlinjede kabinettet er som skapt for å henges på veggen. Samsungs eget No Gap veggfeste følger med i esken i tillegg til vanlige føtter. Men illusjonen er ikke komplett uten et sett med rammer utenpå. De utskiftbare rammedekslene (ekstrautstyr) hektes fast på utsiden ved hjelp av magneter, og er tilgjengelig i hvitt, brunbeiset, sort eller lyst treimitasjon. The Frame blir veldig ”naken” uten rammene, så disse du kan like gjerne budsjettere med disse først som sist.

Alt av tilkoblinger gjøres i Samsungs eksterne ”One Connect” koblingsboks, hvorpå en enkel strøm- og signalkabel trekkes opp til TV-en. Kabelen som følger med er på hele 5 meter, mens det går an å bestille enda lengre kabler som ekstrautstyr. Dette gjør det enklere å få en diskré installasjon: TV-en vil jo aldri ligne på et bilde om det henger masse ledninger og bokser ved siden av!

Brukervennlighet og finesser

Til tross for at Android puster dem i nakken på enkelte områder, har Samsung fortsatt det beste TV-brukergrensesnittet etter vår mening: Tizen er veldig raskt og intuitivt, kombinert med en slank og ergonomisk fjernkontroll.

The Frame har fått den nyeste Bluetooth-fjernkontrollen, som kan pekes i ”vilden sky” uten å miste treffsikkerhet. Den har flere hurtigknapper og kan dessuten programmeres til å styre flere eksterne enheter. Foto: Samsung

App-utvalget er upåklagelig, med blant annet Apples TV-app, og videobutikken Rakuten som noen av nykommerne. I tillegg er apper som Netflix, HBO, Canal Digital og Amazon lett tilgjengelig fra startmenyen. Du kan organisere menylinjen slik du ønsker, med snarveier til det innholdet du liker best.

annonse
Samsungs menysystem er lett å bruke og byr på markedets strste utvalg av streamingtjenester. Foto: Samsung

Art Mode: Digitalt kunstgalleri

Når du skrur av TV-en, vekkes bildefunksjonen i The Frame til liv. Her kan du velge å laste opp ett eller flere av dine egne bilder, og bestemme om de skal vises enkeltvis eller som del av en større bildekarusell.

annonse

The Frame kommer med en rekke forhåndsinstallerte motiver som følger med uten ekstra kostnad. Dersom du ønsker tilgang til mer eksklusive verk av kjente kunstnere og fotografer, kan du abonnere på kunstbutikken Art Store.

Samsungs Art Store byr på mange ulike motiver fra internasjonalt kjente malere og fotografer, deriblant nordmannen Emil Solli.

Foto: Samsung

Bildekvalitet

2019-versjonen av The Frame har fått en etterlengtet oppgradering på innsiden. Det gamle bildepanelet er skrotet til fordel for en moderne variant med QLED fargefilter. Videoprosessoren er også blitt betydelig sprekere, med avanserte finesser som AI Upscaling, kjent fra 4K toppmodellen Q90R.

Resultatet er ganske tydelig første gang vi tar QE49LS03 i nærmere åsyn. Skarpheten og detaljmengden har blitt langt bedre. The Frame får frem selv de minste detaljene og fargenyansene, også fra eldre og mindre optimale opptak. Den klarer dessuten å redusere støy uten at hele bildet blir en sammenhengende ”grøt”. Noe man utvilsomt kan takke den avanserte videoprosessoren for.

annonse

Kontrasten tar også et merkbart hopp: Endelig har 4K-skjermen fått en dynamikk fra mørkt til lyst, som matcher den flotte skarpheten. I tillegg er det tydelig at fargegjengivelsen er blitt rikere og mer nyansert. Den økte kontrasten og fargedybden er ekstra verdifull når vi ser moderne HDR-video fra Netflix og Amazon Prime: Serier som Star Trek: Discovery og The Grand Tour får betydelig mer dybde i de mørke scenene, så vel som mer gnist i flammer, eksplosjoner og andre lyse effekter. Dessuten er lysfordelingen meget jevn, uten plagsomme lyse flekker.

Foto: Samsung

Samtidig er det tydelig at vi har å gjøre med en (for prisklassen) relativt ordinær LCD-skjerm å gjøre. Svartnivået er for eksempel ikke like kullsvart som en OLED-modell fra LG eller Sony, eller Samsungs egne toppmodeller (Q85, Q90R) for den del. All den tid bildegjengivelsen er oppgradert med QLED fargefilter, er det altså ingen fullblods high-end modell med direkte LED-baklys vi snakker om.

Når alt kommer til alt må vi likevel si oss mer enn tilfreds med bildekvaliteten: The Frame er tross alt ikke laget for å ta opp kampen med verstingmodellene, men for å være et designvennlig ”premium” alternativ til ordinære TV-er. Det mener vi Samsung klarer bra, spesielt når vi ser på det brede utvalget av størrelser: The Frame er tilgjengelig fra 43” og helt opp til 65 tommer. QE49LS03 er definitivt en av de skarpeste og mest kontrastrike 49” modellene vi har testet i senere tid.

Lydkvalitet

Samsung The Frame er utstyrt med stereo høyttalere og 2 x 10 watts utgangseffekt. De undermonterte høyttalerne gir en tydelig og fyldig lydkarakter, med god klarhet i stemmegjengivelsen. Likevel vil det nok være fristende å supplere med en passende lydplanke og trådløs subwoofer. Først da får du en lydkvalitet som matcher det flotte bildet.

The Frame bruker et LCD-panel med kant-LED belysning og Quantum Dot fargefilter, som gir betydelig sprekere bildekvalitet enn forgjengeren. Foto: Samsung

Konklusjon

Samsungs populære bilderamme-TV har alltid vært et flott syn rent visuelt: med moderne QLED-teknologi har også bildekvaliteten fått et etterlengtet løft. The Frame er ikke bare en lekker design-TV som glir lett inn i interiøret – den er også en utmerket TV til all slags bruk. 49” utgaven kan med sine kompakte mål være et spennende alternativ til de lokasjonene hvor man av ulike grunner ikke har lyst til å ha en prangende storskjerm. Samsung The Frame er utvilsomt en av våre favoritter når det gjelder design og smarte løsninger, og kan trygt anbefales for de som søker en TV utenom det vanlige.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  3 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  kjartan
  6 måneder siden

  Støtter Magnus ovenfor, The Frame 2019 er fremdeles ganske dårlig med en gang man kommer litt ut mot siden.

  Magnus
  6 måneder siden

  Jeg kjøpte «the frame», delvis på bakgrunn av denne anmeldelsen. Det var en tabbe. Jeg valgte denne fremfor andre modeller i tro om «kunstmodusen» skulle ligne et normalt bilde. Det gjør den overhodet ikke. «Kunstmodusen» minner om et tydelig bakgrunnsbelyst bilde. Slik man typisk kan finne på kinarestauranter. I tillegg er innsynsvinkelen på skjermen så dårlig at personen som sitter ved siden av deg i sofaen kommer til å ha et bedre/dårligere bilde enn du har. Dette blir svært avslørende i «kunstmodus». Personlig velger jeg å skru TV’en helt av og han en svart boks på veggen. Har lest mange… Read more »

  Alternativer til Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

   data-srcset

  Samsung snur TV-en på hodet

  En motorisert TV-skjerm som kan snus på høykant med et knappetrykk! Har det tørnet for Samsung, eller er The Sero simpelthen en av årets kuleste TV-er?

   data-srcset

  Full moro til halve prisen

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byr på masse utstyr og suveren bildekvalitet til en fornuftig pris. Kan dette være det beste TV-kjøpet fra Samsung i år?

  Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

  Nå har The Frame blitt MYE bedre

  Med nytt, topptrimmet bildepanel har Samsungs design-TV fått en skikkelig kontrast-boost!

   data-srcset

  OLED og Ambilight gjør susen!

  Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV som lyser til alle kanter: OLED804 gir en knallsterk bildeopplevelse!

   data-srcset

  Knallsterk kontrast!

  Panasonics rimeligste OLED-TV tilbyr knallsterke bildeprestasjoner til en attraktiv pris.