: Samsung ES8005 mot LG LM860

Mens vi venter på OLED

Både LG og Samsung slipper sine første banebrytende OLED-skjermer i løpet av året. Mens vi venter på de første testeksemplarene, slukker vi OLED-tørsten med to spennende LCD-toppmodeller!
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ingen tvil om at Samsung og LG har vært blant de tydelige trendsetterne innen TV de siste årene. Fra å begge ha vært outsidere sammenlignet mot japanske giganter som Sony og Panasonic, har de to koreanske merkene klatret helt til topps på salgsstatistikkene, og kjemper nå om å være øverst på TV-tronen.

Begge nyter fordelen av å ha sin egen produksjon av LCD-paneler, som gjør det lettere å ligge i forkant av konkurrentene. Samsung fikk et forsprang da de ”kuppet” resten av TV-markedet med sine syltynne LED-baserte LCD-skjermer, som nå er blitt den mest utbredte TV-teknikken.

Samtidig snakker vi om to etter hvert ganske bitre konkurrenter. Et av områdene hvor selskapene har vært på kollisjonskurs er valget av 3D-teknologi. Mens Samsung fronter sine aktive lukkerbriller, satser LG knallhardt på sine passive, polariserende 3D-briller. Og begge påstår like hardnakket at deres løsning er den beste. Dette har resultert i flere morsomme reklamekampanjer, hvor begge parter roser sin egen fortreffelighet, og samtidig utpeker konkurrentens svakheter. Nesten som en feide mellom BMW og Audi.

I år står feiden om OLED, og hvilken OLED-teknikk som er den beste. Samsung har valgt ”ekte” OLED fargedioder, mens LG bruker hvite OLED med fargefilter foran. Begge med sine fordeler og ulemper skal vi tro de to produsentene, men endelig svar får vi først når de to OLED-modellene befinner seg på testbenken.

I mellomtiden kjører vi en duell med Samsung og LGs mer folkelige LED-toppmodeller ES8005 og LM860V i 55 tommers utgave. Disse må klare seg uten OLED-teknikk, men har mye å by på i form av kraftig bildebehandling, smart-finesser og online underholdning. Hvilken er best, og til hva?

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Oppsummering

Smarte TV-er

Samsung UE55ES8005

Nå kan du snakke til TV-en

Samsungs nye 55-tommer har rå bildekvalitet, internett, og kan styres med stemmen! Den gir et sylskarpt og detaljert bilde med glatte bevegelser, og har en meget bra filmmodus. Etter vår mening er dette et av de beste TV-kjøpene i toppklassen.

Sylskarpt og detaljert bilde Glatte bevegelser Meget bra filmmodus
Noe ”clouding”/lysflekker

LG 55LM860V

Lekker TV for filmentusiastene

LG LM860V er en TV for deg som er opptatt av både design og bildekvalitet. Skjermen er syltynn, mens bildet gir en forrykende kontrast og svært bra svartnivå. Fargegjengivelsen er ikke like nyansert som noen av konkurrentene, men LM860V er svært godt egnet til 3D-film takket være bruken av passive 3D-briller.

Blendende lysstyrke Dypt svartnivå Behagelig 3D-bilde
Noe ensartede farger Slank lyd
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!