TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Samsung ES8005 mot LG LM860

Mens vi venter på OLED

Både LG og Samsung slipper sine første banebrytende OLED-skjermer i løpet av året. Mens vi venter på de første testeksemplarene, slukker vi OLED-tørsten med to spennende LCD-toppmodeller!

Det er ingen tvil om at Samsung og LG har vært blant de tydelige trendsetterne innen TV de siste årene. Fra å begge ha vært outsidere sammenlignet mot japanske giganter som Sony og Panasonic, har de to koreanske merkene klatret helt til topps på salgsstatistikkene, og kjemper nå om å være øverst på TV-tronen.

Begge nyter fordelen av å ha sin egen produksjon av LCD-paneler, som gjør det lettere å ligge i forkant av konkurrentene. Samsung fikk et forsprang da de ”kuppet” resten av TV-markedet med sine syltynne LED-baserte LCD-skjermer, som nå er blitt den mest utbredte TV-teknikken.

Samtidig snakker vi om to etter hvert ganske bitre konkurrenter. Et av områdene hvor selskapene har vært på kollisjonskurs er valget av 3D-teknologi. Mens Samsung fronter sine aktive lukkerbriller, satser LG knallhardt på sine passive, polariserende 3D-briller. Og begge påstår like hardnakket at deres løsning er den beste. Dette har resultert i flere morsomme reklamekampanjer, hvor begge parter roser sin egen fortreffelighet, og samtidig utpeker konkurrentens svakheter. Nesten som en feide mellom BMW og Audi.

I år står feiden om OLED, og hvilken OLED-teknikk som er den beste. Samsung har valgt ”ekte” OLED fargedioder, mens LG bruker hvite OLED med fargefilter foran. Begge med sine fordeler og ulemper skal vi tro de to produsentene, men endelig svar får vi først når de to OLED-modellene befinner seg på testbenken.

I mellomtiden kjører vi en duell med Samsung og LGs mer folkelige LED-toppmodeller ES8005 og LM860V i 55 tommers utgave. Disse må klare seg uten OLED-teknikk, men har mye å by på i form av kraftig bildebehandling, smart-finesser og online underholdning. Hvilken er best, og til hva?

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Produkter i testen

Oppsummering

Smarte TV-er

Samsung UE55ES8005

Nå kan du snakke til TV-en

Samsungs nye 55-tommer har rå bildekvalitet, internett, og kan styres med stemmen! Den gir et sylskarpt og detaljert bilde med glatte bevegelser, og har en meget bra filmmodus. Etter vår mening er dette et av de beste TV-kjøpene i toppklassen.

Sylskarpt og detaljert bilde Glatte bevegelser Meget bra filmmodus
Noe ”clouding”/lysflekker

LG 55LM860V

Lekker TV for filmentusiastene

LG LM860V er en TV for deg som er opptatt av både design og bildekvalitet. Skjermen er syltynn, mens bildet gir en forrykende kontrast og svært bra svartnivå. Fargegjengivelsen er ikke like nyansert som noen av konkurrentene, men LM860V er svært godt egnet til 3D-film takket være bruken av passive 3D-briller.

Blendende lysstyrke Dypt svartnivå Behagelig 3D-bilde
Noe ensartede farger Slank lyd

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.