Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Samsung ES8005 mot LG LM860

Mens vi venter på OLED

Både LG og Samsung slipper sine første banebrytende OLED-skjermer i løpet av året. Mens vi venter på de første testeksemplarene, slukker vi OLED-tørsten med to spennende LCD-toppmodeller!

Skrevet av / 05.08.12 - 00:00
Samsung ES8005 mot LG LM860
Audun Hage

Produkter i denne test

Det er ingen tvil om at Samsung og LG har vært blant de tydelige trendsetterne innen TV de siste årene. Fra å begge ha vært outsidere sammenlignet mot japanske giganter som Sony og Panasonic, har de to koreanske merkene klatret helt til topps på salgsstatistikkene, og kjemper nå om å være øverst på TV-tronen.

Begge nyter fordelen av å ha sin egen produksjon av LCD-paneler, som gjør det lettere å ligge i forkant av konkurrentene. Samsung fikk et forsprang da de ”kuppet” resten av TV-markedet med sine syltynne LED-baserte LCD-skjermer, som nå er blitt den mest utbredte TV-teknikken.

Samtidig snakker vi om to etter hvert ganske bitre konkurrenter. Et av områdene hvor selskapene har vært på kollisjonskurs er valget av 3D-teknologi. Mens Samsung fronter sine aktive lukkerbriller, satser LG knallhardt på sine passive, polariserende 3D-briller. Og begge påstår like hardnakket at deres løsning er den beste. Dette har resultert i flere morsomme reklamekampanjer, hvor begge parter roser sin egen fortreffelighet, og samtidig utpeker konkurrentens svakheter. Nesten som en feide mellom BMW og Audi.

I år står feiden om OLED, og hvilken OLED-teknikk som er den beste. Samsung har valgt ”ekte” OLED fargedioder, mens LG bruker hvite OLED med fargefilter foran. Begge med sine fordeler og ulemper skal vi tro de to produsentene, men endelig svar får vi først når de to OLED-modellene befinner seg på testbenken.

I mellomtiden kjører vi en duell med Samsung og LGs mer folkelige LED-toppmodeller ES8005 og LM860V i 55 tommers utgave. Disse må klare seg uten OLED-teknikk, men har mye å by på i form av kraftig bildebehandling, smart-finesser og online underholdning. Hvilken er best, og til hva?

Produkter i denne test

Samsung UE55ES8005

Nå kan du snakke til TV-en

Samsungs nye 55-tommer har rå bildekvalitet, internett, og kan styres med stemmen! Den gir et sylskarpt og detaljert bilde med glatte bevegelser, og har en meget bra filmmodus. Etter vår mening er dette et av de beste TV-kjøpene i toppklassen.

Sylskarpt og detaljert bilde Glatte bevegelser Meget bra filmmodus
Noe ”clouding”/lysflekker
Les hele testen

LG 55LM860V

Lekker TV for filmentusiastene

LG LM860V er en TV for deg som er opptatt av både design og bildekvalitet. Skjermen er syltynn, mens bildet gir en forrykende kontrast og svært bra svartnivå. Fargegjengivelsen er ikke like nyansert som noen av konkurrentene, men LM860V er svært godt egnet til 3D-film takket være bruken av passive 3D-briller.

Blendende lysstyrke Dypt svartnivå Behagelig 3D-bilde
Noe ensartede farger Slank lyd
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top